Да споделя и питам същевременно
Да споделя и питам същевременно
Ходих на компютърна диагностика.Поло АЕХ двигател.На диагностиката ми показа ключ свободен ход отворен.Разбрах,че тоя ключ на свободен ход трябва да е затворен,а при мен това,че е отворен го отчита като грешка.Дава ми грешка с код 0215.Пише"Управление празен ход над адапционната граница".Освен диагностиката на двигателя правих и почистване на дюзите с ултразвук.Мерих и компресия на двигателя.На трите цилиндъра 13 беше компресията,а на единия 8.Майстора сипа някакъв химикал и каза,че ако е от лош бензин щяло да оправи тоя химикал сегмента и да се оправи компресията.След това я мери пак и беше към 15.По каталог компресията за тоя двигател е от 7.5 до 15.За цялата работа -диаггностика двигател,мерене компресия и почистване свещи,почистване дюзи с ултразвук платих 100 лева.Това,което ме кара да се замислям е,че там имаше един майстор който ми каза,че за 30-40 лева щял да оправи тоя ключ на празен ход да не е отворен ,но аз си мисля дали да се занимавам да го правя,щото може да повреди други неща и тогава съм чела че ще ми е солено подмяната на тоя блок за управление.Казаха ми,че отворения ключ на празен ход ми вдигал разхода на място като работи колата с около 0.3 кг.Така ли е наистина и дали да се занимавам с ремонта на тоя ключ или да си карам и да не рискувам.Някой имал ли е подобен проблем и как го е решил.Ще ми се също да продухам тоя катализатор.Чух,че някои са го правили и разхода на гориво им е паднал чувствително.Не зная обаче къде да го направя засега.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
meri написа:Сладурче,толкова съм старателна към колите,че докато не прегледам и оправя всичко,ако има за оправяне не се успокоявам
Ще натрия носа на жената с тоя пост (само мъжете се вманиачавали)

Колко ти харчи в момента колата? Ако не е луд разхода по-добре не пипай. А и да ти направят компресията 8 на 15 на единият цилиндър заради запекъл сегмент ,значи поне 1 литър ще смъкне от рзхода.Ако наистина е било така би трябвало двигателят ти да се е тресял ,а сега да работи равномерно (дето се вика да не потрепва)
-
- Автомобил:
- Двигател:
meri написа:Сладурче,толкова съм старателна към колите,че докато не прегледам и оправя всичко,ако има за оправяне не се успокоявам.Ако купиш кола от мен може да си сигурен,че всичко е правено и то навреме.За сега не продавам обаче.
Евала бе,булка!Освен за продухването

- emils
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Да споделя и питам същевременно
meri написа:...Не зная обаче къде да го направя засега.
Леле хора, явно се задават нов вид жени... Досега все си мислех, че на една жена докато не й светне нещо червено по таблото не влиза в сервиз, ама не... Да ме извиняват жените във форума, но ако един мъж-майстор обръща подобаващо внимание на една жена в сервиза, то или е "загорял" или просто си гледа съвестно работата. В останалите случаи можем да говорим за мошеници, които вземат за такава работа 100 лв... Карай си колежке и си свиркай - 9-11 л. разход на градско каране в София са си нормално нещо. Какъвто и да де двигателя. Ако е надолу-отлично! Мое мнение.
-
- Автомобил:
- Двигател:
chy написа:Мери,засечи колата извънградско-тогава ще можеш да кажеш"много(малко) харчи!!!!За София градско според мен не трябва да се мери в километри а в моточасове![]()
И аз ако съм на твое място ще си карам колата по възможност БЕЗ да се пипа от разни незнайни майстори!!!!!
На Мери не знам какъв и е двигателя,ама мойта е с 1.4 APQ-60 кс и папка 6/100 извънградско,без да и давам зор /средна скорост 100 км/ч/ и го смятам за добре и нищо не пипам.
-
- Автомобил: corrado
- Двигател: pg
- Контакти:
Re: Да споделя и питам същевременно
аз съм с 1043сс и ми дава 7-7.5 в софияemils написа:meri написа:...Не зная обаче къде да го направя засега.
Леле хора, явно се задават нов вид жени... Досега все си мислех, че на една жена докато не й светне нещо червено по таблото не влиза в сервиз, ама не... Да ме извиняват жените във форума, но ако един мъж-майстор обръща подобаващо внимание на една жена в сервиза, то или е "загорял" или просто си гледа съвестно работата. В останалите случаи можем да говорим за мошеници, които вземат за такава работа 100 лв... Карай си колежке и си свиркай - 9-11 л. разход на градско каране в София са си нормално нещо. Какъвто и да де двигателя. Ако е надолу-отлично! Мое мнение.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”