Да споделя и питам същевременно

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
meri
Автомобил:
Двигател:

Да споделя и питам същевременно

Мнениеот meri » Пон 01 окт 2007 10:30

Ходих на компютърна диагностика.Поло АЕХ двигател.На диагностиката ми показа ключ свободен ход отворен.Разбрах,че тоя ключ на свободен ход трябва да е затворен,а при мен това,че е отворен го отчита като грешка.Дава ми грешка с код 0215.Пише"Управление празен ход над адапционната граница".Освен диагностиката на двигателя правих и почистване на дюзите с ултразвук.Мерих и компресия на двигателя.На трите цилиндъра 13 беше компресията,а на единия 8.Майстора сипа някакъв химикал и каза,че ако е от лош бензин щяло да оправи тоя химикал сегмента и да се оправи компресията.След това я мери пак и беше към 15.По каталог компресията за тоя двигател е от 7.5 до 15.За цялата работа -диаггностика двигател,мерене компресия и почистване свещи,почистване дюзи с ултразвук платих 100 лева.Това,което ме кара да се замислям е,че там имаше един майстор който ми каза,че за 30-40 лева щял да оправи тоя ключ на празен ход да не е отворен ,но аз си мисля дали да се занимавам да го правя,щото може да повреди други неща и тогава съм чела че ще ми е солено подмяната на тоя блок за управление.Казаха ми,че отворения ключ на празен ход ми вдигал разхода на място като работи колата с около 0.3 кг.Така ли е наистина и дали да се занимавам с ремонта на тоя ключ или да си карам и да не рискувам.Някой имал ли е подобен проблем и как го е решил.Ще ми се също да продухам тоя катализатор.Чух,че някои са го правили и разхода на гориво им е паднал чувствително.Не зная обаче къде да го направя засега.

abcd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот abcd » Пон 01 окт 2007 11:03

Извини ме Мери, но си зададох въпроса: остава ли ти време да я караш тази кола.

meri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот meri » Пон 01 окт 2007 11:10

Сладурче,толкова съм старателна към колите,че докато не прегледам и оправя всичко,ако има за оправяне не се успокоявам.Ако купиш кола от мен може да си сигурен,че всичко е правено и то навреме.За сега не продавам обаче.

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пон 01 окт 2007 11:17

по добре не закачаи компа а катализатора могат да го продухат в всеки сервиз за аспуси дори да го махнеш-по-пъргава кола и няколко понита отгоре и намалява разхода

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 01 окт 2007 13:42

meri написа:Сладурче,толкова съм старателна към колите,че докато не прегледам и оправя всичко,ако има за оправяне не се успокоявам

Ще натрия носа на жената с тоя пост (само мъжете се вманиачавали) : vw fen
Колко ти харчи в момента колата? Ако не е луд разхода по-добре не пипай. А и да ти направят компресията 8 на 15 на единият цилиндър заради запекъл сегмент ,значи поне 1 литър ще смъкне от рзхода.Ако наистина е било така би трябвало двигателят ти да се е тресял ,а сега да работи равномерно (дето се вика да не потрепва)

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Сря 03 окт 2007 13:04

meri написа:Сладурче,толкова съм старателна към колите,че докато не прегледам и оправя всичко,ако има за оправяне не се успокоявам.Ако купиш кола от мен може да си сигурен,че всичко е правено и то навреме.За сега не продавам обаче.

Евала бе,булка!Освен за продухването :D ,не мислиш като жена.Моята хич не я интересува нищо,а после-опа к'во стана :? .Не си бъзикай колата,ако не ти прави номера,че аман от пишман маистори и обирджий.

Потребителски аватар
emils
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Да споделя и питам същевременно

Мнениеот emils » Сря 03 окт 2007 20:17

meri написа:...Не зная обаче къде да го направя засега.

Леле хора, явно се задават нов вид жени... Досега все си мислех, че на една жена докато не й светне нещо червено по таблото не влиза в сервиз, ама не... Да ме извиняват жените във форума, но ако един мъж-майстор обръща подобаващо внимание на една жена в сервиза, то или е "загорял" или просто си гледа съвестно работата. В останалите случаи можем да говорим за мошеници, които вземат за такава работа 100 лв... Карай си колежке и си свиркай - 9-11 л. разход на градско каране в София са си нормално нещо. Какъвто и да де двигателя. Ако е надолу-отлично! Мое мнение.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 03 окт 2007 21:28

Мери,засечи колата извънградско-тогава ще можеш да кажеш"много(малко) харчи!!!!За София градско според мен не трябва да се мери в километри а в моточасове :evil:
И аз ако съм на твое място ще си карам колата по възможност БЕЗ да се пипа от разни незнайни майстори!!!!!

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Чет 04 окт 2007 12:59

chy написа:Мери,засечи колата извънградско-тогава ще можеш да кажеш"много(малко) харчи!!!!За София градско според мен не трябва да се мери в километри а в моточасове :evil:
И аз ако съм на твое място ще си карам колата по възможност БЕЗ да се пипа от разни незнайни майстори!!!!!

На Мери не знам какъв и е двигателя,ама мойта е с 1.4 APQ-60 кс и папка 6/100 извънградско,без да и давам зор /средна скорост 100 км/ч/ и го смятам за добре и нищо не пипам.

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Re: Да споделя и питам същевременно

Мнениеот dkalfov » Нед 07 окт 2007 12:42

emils написа:
meri написа:...Не зная обаче къде да го направя засега.

Леле хора, явно се задават нов вид жени... Досега все си мислех, че на една жена докато не й светне нещо червено по таблото не влиза в сервиз, ама не... Да ме извиняват жените във форума, но ако един мъж-майстор обръща подобаващо внимание на една жена в сервиза, то или е "загорял" или просто си гледа съвестно работата. В останалите случаи можем да говорим за мошеници, които вземат за такава работа 100 лв... Карай си колежке и си свиркай - 9-11 л. разход на градско каране в София са си нормално нещо. Какъвто и да де двигателя. Ако е надолу-отлично! Мое мнение.
аз съм с 1043сс и ми дава 7-7.5 в софия :P

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”