Проблем с Поло - пали когато си иска :(

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Madgo
Автомобил:
Двигател:

Проблем с Поло - пали когато си иска :(

Мнениеот Madgo » Вто 02 окт 2007 7:34

Колеги, моля ви за малко помощ! Една позната кара Поло 95 г. 1100 куб. мисля, че е двигателя. От около 1 месец започна при палене да прави проблеми. Върти стартера, колата пали и веднага след това изгасва:( Като я запалиш с газ, се изфорсира и след това все едно няма бензин - дори при натиснат докрай педал на газта се форсира за момент и след това оборотите падат и гасне, като лампите на таблото продължават да си светят! До вчера след малко мъки колата палеше и работеше нормално, не е могла изобщо да запали и мацката я е зарязала на някакъв паркинг! Моля насочете ме какво може да е това и евентуално къде в района на Полиграфическия комбинат може да потърсим помощ?

P.S. Бензиновата помпа е сменяна съвсем скоро и затова предполагам, че не е в нея проблема!

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Вто 02 окт 2007 7:47

проблем в компа при мен бе същото след опит за кражба -палене през алармата при мен дори при гасето след форсирането дори гърмеше в дроселовата клапа след това в един сервиз дори се съмняваха за игорял комп но извадих късмет направиха ресет на компа и започна да пали все че нищо не е било-търси кадърни майстори за компа не за всеки майстор тая работа

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Вто 02 окт 2007 12:01

ресет на компа може и сам да си направиш като изклучиш акомулатора за 20 мин.

За мен по-вероятно е да е от бобината!

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Вто 02 окт 2007 12:08

направи първо ресет на компа после виж бобината аз не стигнах до нея а само ресет на компа и още съм с орг бобина

Потребителски аватар
sspa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sspa » Сря 03 окт 2007 20:09

Здрасти колеги, според мен е имобилайзер или контантен ключ или няма връзка между имобилайзера и компа. Няма да ви растягам лукуми "защо" просто така мисля (познат проблем). Пишете като го управите. Успех. :006:

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Чет 04 окт 2007 22:43

мараба!!!! баце имах едни такива ядове минавам си през една локва около 25 сантима с 60км и не6то изгасна след 500 метра и си викам е>а си мамата намокрих свещите,суша суша нищо пали кога и е кеф и излизаше дим се едно се дави,настъпфам гаста леко и форсира ама по рязко и гасне.викам да поседи да съхне ноща в работатаи утре да запали ама то не мисеше така,извлачих го до сервиза :oops: една диагностика и се оказа че бобината ми е трагнала и прекасва,след което момчетата от сервиза ми казаха ЧЕСТИТО ама даи 120 лева за бобина и 30 диагностика и нема ядофе,качи я на комп

mimas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimas » Сря 10 окт 2007 12:21

Аз имам проблем със запалването, когато е студено и колата е студена. Още когато купих колата се оказа, че дроселовата клапа е скапана и не иска да се обучава. На компютър дава нормални параметри и не показва проблеми в датцичиците ... Явно клапата е за смяна но струва много парички :( Мислехме варянт с газова уредба, но ми казаха че ниама да помогне в паленето а и този модел бил с пласмасови тръби и неставало за газ ... + всичко друго и кутията на въздушния филтър е лепена ... колата е била блъскана явно ...

Някои има ли идея, от какво може да е проблема със студеното запалване, след като датцчик не се хваща на компютара .. ?

meri
Автомобил:
Двигател:

=

Мнениеот meri » Пет 02 ное 2007 10:53

Колега,как разбра,че дроселовата клапа е за смяна.Нали на диагностиката ти дава,че е нормално и няма скапан датчик.То щеше да ти даде и проблем дроселова клапа-неправилен ъгъл.Питам щото поддържам 2 коли поло и на едното се получава тоя проблем трудно палене на студено,а акумулатор добър,на компютърната диагностика без забележки.От къде може да идва тоя проблем?Смених и свещи.

meri
Автомобил:
Двигател:

=

Мнениеот meri » Пет 02 ное 2007 10:54

Колега,как разбра,че дроселовата клапа е за смяна.Нали на диагностиката ти дава,че е нормално и няма скапан датчик.То щеше да ти даде и проблем дроселова клапа-неправилен ъгъл.Питам щото поддържам 2 коли поло и на едното се получава тоя проблем трудно палене на студено,а акумулатор добър,на компютърната диагностика без забележки.От къде може да идва тоя проблем?Смених и свещи.

Потребителски аватар
asengamalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asengamalov » Пет 02 ное 2007 11:26

бобината прави тези мизерии а по темата значи не знам дали твоита приятелка няма чип в ключа и тои да се базика че на моита като и вкарам ключа които е без чип и точно така ми прави

aakask
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aakask » Пет 02 ное 2007 21:39

здравейте.Карам поло 1,4 аех и сутрин почти винаги при първо палене пали работи 2 -3 секунди и гасне.При повторно въртене проблеми няма.Ел, системата е повече от перфектна.

aakask
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aakask » Пет 02 ное 2007 21:40

кабели ,капачка ,свещи нови

Потребителски аватар
icko1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icko1 » Пет 09 ное 2007 0:50

ако искате проверете датчика на делкото дали е фрет тои се намира там кадето е дистрибуторната капа4ка черен е

vodnia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vodnia » Нед 18 ное 2007 18:56

приятелю отвори капака и пробваи да я запалиш ако около бубината прехвърля искра значи там е проблема при мен прехвърляше на купето понеже се беже задържала влага между нея и купето и ми правеше същите мизерии след като почистих зад нея всичко се оправи другото което може да е катализатора око се е затиснал на тихи обороти ще работи но като тръгнеш да я форсираш ще гасне

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Нед 18 ное 2007 20:25

АЗ МИСЛИА 4Е Е ОТ АЛАРМАТА И ИМОБИЛАИЗЕРА

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”