Странно вибриране в лявата част на двигателя...!?!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Странно вибриране в лявата част на двигателя...!?!

Мнениеот Anbuch » Пон 08 окт 2007 0:05

Днес реших да се правя на голям разбирач и да прослушам двигателя за разни шумове ,както го правят "майсторите". Взех един чук , опрях го в дястната част на капака на клапаните (от към скоростната кутия),а отдругата му страна, си сложих палеца на края на дъжката му, и си опрях кокалчето на палеца силно към ухото. Чаткат некви клапани,бър-бър,чуват се и омекналите демферни пружини ,но нищо страшно не долувих. После повторих същото ,обаче от ляво на двигателя (от към ремъците) и усетих една гадна вибрация- направо ми трептеше цялата главата (моята де, не тая на двигателя) :shock . Това при старото поло го нямаше и се озадачих до каква степен това е нормално! После подадох лекичко газ до около 1500-2000 оборота и дръжката на щеката за проверка на маслото се разтрепера като струна на китара :shock . Според мен тампоните на двигателя са повече от добри ,но тази вибрация доста ме притесни. С просто око не може да се види като гледаш двигателя ,но щом опра чука, вибрацията е доста силна и високо-честотна. Някой може ли да провери дали и при неговият АЕХ стоят нещата така?

siso92
Автомобил:
Двигател:

Re: Странно вибриране в лявата част на двигателя...!?!

Мнениеот siso92 » Пон 08 окт 2007 10:20

Anbuch написа:Днес реших да се правя на голям разбирач и да прослушам двигателя за разни шумове ,както го правят "майсторите". Взех един чук , опрях го в дястната част на капака на клапаните (от към скоростната кутия),а отдругата му страна, си сложих палеца на края на дъжката му, и си опрях кокалчето на палеца силно към ухото. Чаткат некви клапани,бър-бър,чуват се и омекналите демферни пружини ,но нищо страшно не долувих. После повторих същото ,обаче от ляво на двигателя (от към ремъците) и усетих една гадна вибрация- направо ми трептеше цялата главата (моята де, не тая на двигателя) :shock . Това при старото поло го нямаше и се озадачих до каква степен това е нормално! После подадох лекичко газ до около 1500-2000 оборота и дръжката на щеката за проверка на маслото се разтрепера като струна на китара :shock . Според мен тампоните на двигателя са повече от добри ,но тази вибрация доста ме притесни. С просто око не може да се види като гледаш двигателя ,но щом опра чука, вибрацията е доста силна и високо-честотна. Някой може ли да провери дали и при неговият АЕХ стоят нещата така?

Колега,нямаш ли си друга работа?Що се измъчваш-работи ли си колицата,дърпа ли масло и гориво,ако ли не-къв ти е проблема?И мойта тропа,ама от плостмасите ли,от друго ли-нали върви!

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Вто 09 окт 2007 7:25

може да са здрави тампоните но да са омекнали а щом е отляво сигурно е лапата-тампон на двигателя

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”