Anbuch написа:Днес реших да се правя на голям разбирач и да прослушам двигателя за разни шумове ,както го правят "майсторите". Взех един чук , опрях го в дястната част на капака на клапаните (от към скоростната кутия),а отдругата му страна, си сложих палеца на края на дъжката му, и си опрях кокалчето на палеца силно към ухото. Чаткат некви клапани,бър-бър,чуват се и омекналите демферни пружини ,но нищо страшно не долувих. После повторих същото ,обаче от ляво на двигателя (от към ремъците) и усетих една гадна вибрация- направо ми трептеше цялата главата (моята де, не тая на двигателя). Това при старото поло го нямаше и се озадачих до каква степен това е нормално! После подадох лекичко газ до около 1500-2000 оборота и дръжката на щеката за проверка на маслото се разтрепера като струна на китара
. Според мен тампоните на двигателя са повече от добри ,но тази вибрация доста ме притесни. С просто око не може да се види като гледаш двигателя ,но щом опра чука, вибрацията е доста силна и високо-честотна. Някой може ли да провери дали и при неговият АЕХ стоят нещата така?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 28 госта