проблем с бравата на багажника - РЕШЕН!
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
проблем с бравата на багажника - РЕШЕН!
колеги, вчера се прецака бравата на багажника на половера ("комби" от 1992). от както съм я купил, задната врата затваряше трудно и изискваше повечко блъскане. вчера първо не успях да я затворя (не можеше да заключи зъбчето на механизма), след това жена ми нещо въртя с ключа наляво-надясно и успяхме да затворим. да, ама като се прибрахме в къщи, не можахме да отворим и взехме багажа откъм купето. предполагам, че се е повредило нещо в механизма, та ако някой знае или е имал подобен проблем, нека сподели.
Последна промяна от joro_kem на Чет 18 окт 2007 9:27, променено общо 1 път.
joro_kem написа:chy написа:а за затварянето-пасни си ключалката
ключалката или бравата?
тва дет стърчи

Внимавай да не го "предобриш"-капака може да почне да пуска водица!!!!
А за ключалката-нова

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
wili98 написа:chy написа:Вили,при мен се е..ва самия патрон-все едно се опитвам да отворя ама с друг ключ..Най-вероятно е бъгавата ми ключалка
сваляш патрона, с ключа, гледаш коя пластина стърчи, с пилата.. и вземаш подходящите мерки
Това е оправията - и при смяна на дръжките на вратите се налага таз операция
- g_velev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Момчета, това с пилата е адски грубо и не мисля че е правилно. Аз лично имах проблеми с патрона на багажника, стърчаха пластини. Ето какво направих аз и всичко заспа:
Първо се вади патрона с ключа, след това, ключа се маха, вадят се пластините от патрона и пружинките като предварително си записвате коя къде е била(иначе после бая нагаждане пада, както стана при мен). Почиствате добре самия патрон и пластините, понеже обикновено те клеясват(в нафта или бензин), след което аз лично леко разтегнах пружинките за да натискат по добре пластините(трябва да се внимава да не ги строшите понеже са закалени). Следва смазване на патрона с тънка смазка(аз ползвах една много тънка грес за смазване на механики). Сглобявате всичко както си е било и пъхате ключа в патрона. При това положение всички пластини трябва да се приберат. Ако някоя стърчи или хлътва, значи сте объркали мястото й и трябва да го смените. НЕ МОЖЕ ПРИ ОРИГИНАЛЕН ПАТРОН НОРМАЛНО ДА СТЪРЧАТ ПЛАСТИНИ.
Малко е игра, но от тогава багажника ми се ключи и отключва идеално!
Първо се вади патрона с ключа, след това, ключа се маха, вадят се пластините от патрона и пружинките като предварително си записвате коя къде е била(иначе после бая нагаждане пада, както стана при мен). Почиствате добре самия патрон и пластините, понеже обикновено те клеясват(в нафта или бензин), след което аз лично леко разтегнах пружинките за да натискат по добре пластините(трябва да се внимава да не ги строшите понеже са закалени). Следва смазване на патрона с тънка смазка(аз ползвах една много тънка грес за смазване на механики). Сглобявате всичко както си е било и пъхате ключа в патрона. При това положение всички пластини трябва да се приберат. Ако някоя стърчи или хлътва, значи сте объркали мястото й и трябва да го смените. НЕ МОЖЕ ПРИ ОРИГИНАЛЕН ПАТРОН НОРМАЛНО ДА СТЪРЧАТ ПЛАСТИНИ.
Малко е игра, но от тогава багажника ми се ключи и отключва идеално!
Последна промяна от g_velev на Чет 11 окт 2007 8:54, променено общо 3 пъти.
siso92 написа:Момчета,на мен/6N1-98г/ ми се бъзика отключването с централното/не винаги отключва/,иначе с ключа отключва.Един го отвори и видях ,че жабара е сложил пласмасова опашка,нашия я махна и върза тел,каза да сменя целия механизъм.Кажете к'во да правя.
По начина по който си го написал,разбирам това:имаш механизъм,явно слаган впоследствие,не фабрично

Аз разпробих корпуса и директно с болт и гайка закрепих машинката към вратата-играчка е ама стана.
за бравата на багажника
и моиата брава ми направи мизериа отна4ало иа затвариах с малко блускане после изведнуж не се отвори отворих през копето самата брава вутре има един палец които се плузва настрани и не захапва другиа да отвори и изтурва ---проблема го ре6их сус малко тел и малко ластик да опува кадето триааа и засега си ба4ка клу4алката --поиграи си има малко работа с лостове и механизми ама --пробваи
- kluchar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за ключовете
ако някой има проблем и не може да го оправи с ключалките
и ключовете нека пише ЛС
и ключовете нека пише ЛС
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”