Духа постоянно, нормално ли е?
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
Духа постоянно, нормално ли е?
В купето на моето 6N1 духа постоянно от отворите за вентилация като превключвателя е на нула, духа слабо но мисля че не е нормално, но кажете и вие.
- asengamalov
- Автомобил:
- Двигател:
Marto написа:И при мен го има този проблем, няма значение дали е на топло или студено постоянно си духа ама доста слабо.
Ми това не е проблем,при автомобилите БЕЗ клапа за рециркулация на въздуха вътре в купето е нормално до духа през отворите.Просто затваряйте клапите и това е!
Проблем е когато караш за димящ стар МАЗ през Петрохан

- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Asen_D написа:Marto написа:И при мен го има този проблем, няма значение дали е на топло или студено постоянно си духа ама доста слабо.
Ми това не е проблем,при автомобилите БЕЗ клапа за рециркулация на въздуха вътре в купето е нормално до духа през отворите.Просто затваряйте клапите и това е!
Проблем е когато караш за димящ стар МАЗ през Петрохан![]()
![]()

този съвет е наистина добър. Аз като много често го правя като влизам тунел или застигна някой пушилник и прас копчето да затвори клапите. Инак вътре става ужас.
И при мене духа.
Особено есен при дълъг път и по-висока скорост. Затвори жалузите на отвора и не се притеснявай.
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
stoickov написа:Духа, братко, щото ти се е прецакала електромашинката за затваряне на клапата за достъп на въздух, която се намира под плоския филтър, и е непрекъднато отворено
колега тая клапа за която говориш я има само на автомобилите след 2000г недей стряска хората тук става дума за автомобил преди 2000
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
anonimko написа:stoickov написа:Духа, братко, щото ти се е прецакала електромашинката за затваряне на клапата за достъп на въздух, която се намира под плоския филтър, и е непрекъднато отворено
колега тая клапа за която говориш я има само на автомобилите след 2000г недей стряска хората тук става дума за автомобил преди 2000
добре де мойта е произведена началото на 97 година и аз затварям клапата с копче, което си е електроника не е врътка или нещо механично.
Та идеята ми е сигорен ли си за годината и електромашинката ?
Чесно да си кажа не знам как работи, как е изпълнено в мойта кола. Смятам и докато работи да не пипам.
П.П Аз имам климатик, ако това е някакво пояснение. Всички коли който съм виждал с клима имат копче за затваряне на притока на въздух.
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
да това копче върти само въздуха в купето и се ползува след като си включил климата да усилва неиния ефект то затваря въздуха и без да си влючил климата тогава няма да има приток на въздух отвън а духалките ще хвърлят ози които е в купето така че духалките винаги работят ако не ги затвориш от врътките но при автомобилите 2000г има още един клапан които ние нямаме служебното ми поло е 2003 а моето 1996г също с клима
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”