Ще купувам поло...

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
The ReD One
Автомобил: Passat B7 4 motion Golf Plus tsi
Двигател:

Ще купувам поло...

Мнениеот The ReD One » Пон 15 окт 2007 10:12

Здравейте колеги,
фен съм на марката от около 7 годинки и горд собственик на пасатор Б3:)та дойде ред и на жената да се качи на кола. Харесъл съм едно поло 98г. на прозорец, 1.4 APQ моторетка, 98 000 хил.км показва, със сервизна книжка, ако не е връщан километража в италянско но това е божа работа...,клима, ел. джам и там некви други екстри които не са толкова от значение. Та дайте некви мнения и препоръки към този модел и модефикация?как е с подръжката в сравнвние с пасатката?добре ли се държи моторетката с тези 60 кончета?какви проблеми да очаквам? конверсия на задни дискови спирачки от ква кола стават, че тия барабани хич ги няма по принцип/от опит го казвам/?разход?абе кой квото се сети да пише...:)
Айде със здраве и много мерси за отговорите :D
П.С. Ако не съм избрал точния раздел да сложа темата, любезно моля вишестоящите и оправомощените да ме поправят :)

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пон 15 окт 2007 10:48

не ми се вярва за километрите моя половер - регистрация 96 бе на 154000 км колкото до окачването то е същото като на голф-2 1.8 GTI само в началото ще ти трябват 200 лв за ремъци ролки филтри масла

Потребителски аватар
The ReD One
Двигател:

Мнениеот The ReD One » Пон 15 окт 2007 11:02

да разбирам ли че е с 5 болта джантата?щото не погледнах :oops:

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пон 15 окт 2007 11:05

с 4 болта е джантата - 13 цола обикновено

Потребителски аватар
g.n.g
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g.n.g » Пон 15 окт 2007 11:08

Здравей The ReD One.
И моята жена кара такова нещо.
За сега не сме правили нищо съществено, само леки подобрения.
Но да, трябва да си приготвиш около 200 лв. първоначално за консумативите.
Иначе за разход не е най-икономичното нещо, ама става.
Градско в София бензин:9-9,5/100 газ:10,5-12,5/100 км.
Извънградско бензин:5,8-6,8/100 газ:6,8-9,8/100 км.
Джантите са 13-ки фабрични, но ние взехме Polo-то с 15, а сега е с 14-ки и си е чудесно. Размера е 4x100мм. с централен отвор 57мм.
Това са мой данни които незнам дали са нормални, но поне така си мисля аз.
Ако мислиш и газ да слагаш си приготви поне 1300 лв. защото е с пластмасови колектори и ти трябва ГИ.

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Пон 15 окт 2007 13:24

Ха честито :D :!: Аз карам такова нещо,ама същото.Само че го имам от 1 месец и сам врътнал само 2000 км.Разход извънградско-около 6/100,градско-не знам.Ремък и ролка -около 110 лв.Филтри около 10 лв парчето.Друго не съм пипнал.Ако искаш по-точно,утре ще си видя бележките.Колите са перфектни за парата.Аз я взех за 5000 с всички екстри/само нямам люк и подгряване на седалките/.Не се притеснявай за барабаните-с АВС съм и спира чудесно.Проблем ми прави само климата /според форума е май от ня'къв температурен датчик/.Пиши к'ва пара си дал и ако има друго.

Потребителски аватар
The ReD One
Двигател:

Мнениеот The ReD One » Пон 15 окт 2007 13:56

Благодаря за мненията колеги,
количката още не съм я взел.Чакам я да я оправят ,че е чукната отпред и трябва да се смени единия фар и да се пръсне капака и калника. Иначе е с широката броня или там както я водят и затъмнените стопове и странични мигачи,5 врати, гумите са 14',2 еър бега,АБС не знам дали има, мноо съм тъп забравих да погледна, то едно ли е, но това не е фатално:( Иначе съм наясно с първоначалните разходи, няма начин без тях, просто исках да добия представа изобщо за колата тъй като досега несъм се интересувал от модела.Иначе цената е 4000 и мисля 4е е добра.някой ще кажат 4е може би е ниска и и има нещо - веднага ще обясня - човека който е вкара мие най добрия приятел:)
Някой да знае резервната гума колко цола е, защото я няма/предполагам е патерица/?
Ако някой се сеща нещо друго да пише:)
Поздрави

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Пон 15 окт 2007 14:06

Забравих да ти кажа,че е малко слабичка,особено кат' пуснеш климата.Резервната е от тия малките и място за нормална няма,сори.Парата ти е перфектна! :!: ВНИМАВАЙ със скоростната :!:

Потребителски аватар
The ReD One
Двигател:

Мнениеот The ReD One » Пон 15 окт 2007 14:16

В какъв смисъл да внимавам с скоростната кутия?тя или включва или не включва,може и да вие...какви лоши "навици" да търся и ослушвам?резервната 13' или 14' е??? да знам каква да си търся?

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 16 окт 2007 0:17

Просто бъди силно критичен към скоростите и оборотите на празен ход :!:
Точно така : не трябва да има никакво виене и чукане и т.н. ,че вече трудно се намират скорости за поло втора употреба защото свършват като топъл хляб (ако ме разбираш) И най-вече причината за това са течове от семеринга на избирача на скоростите. Малко като падне нивото на маслото и 5-та предавка остава на сухо и айде....Така ,че без да го "опънеш" някъде на 5-та скорост НЕ КУПУВАЙ. Също така 5-6 пъти тръгни ту на първа тъ на задна колкото да видиш дали включва нормално.
А ако нещо оборотите му ти се виждат доста ниски на празен ход или при стартиране на студен (па даже понякога и на загрял) двигател оборотите се вдигнат, после паднат (да речем до 500 оборота) и накрая без да изгасва колата се стабилизират. Значи задължително я караш на компютърна диагностика да видят що така тия обороти. Оправията е от 20 лв (за някакъв мижав датчик или просто почистване на дросела) до 720 лв (за нов оригинален дросел - има и по 470 лв пак хубави).
Иначе и други работи им се развалят ама са изключения :wink: :lol:
Просто това са двете работи дето излизат соленичко и на които трябва да се обърне повечко внимание

Резервната гума е от тия тъните 14-ска е : 105/70 R 14 84M
,ама това не е от значение дали другите ти джанти са 13 или 14. Така или иначе не можеш да караш с нея ала: "Айде мацко, с 220 по Цариградско" mhihi

maznia
Автомобил:
Двигател:

za kolata ob6to kazano

Мнениеот maznia » Вто 16 окт 2007 1:30

аз имам поло и сам доволен много куси предавки има докато наступи6 и втора -трета-зуг зуг за сикунди си на 4 -та но нее стабилно не влизаи сус голиама скорост вув завоите изведнуј поднасиа циалото заминава с вратите малко остана един пот да се пребиа на завоиа за аспарухово влиазах сус само 80 и как се хлузна малиии добре 4е ниама6е кола до мен хем сум сус големи стабилни гуми абе пазарска бега4ка -коли4ка декато циало добра е твурда возиа характерно за класа на голф се пак е малка моје да си земе6 и хилиада кобика су6то вурви но на баир пове4е от 100 не 4акаи 6.4 на 100 градско

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Вто 16 окт 2007 10:53

The ReD One написа:В какъв смисъл да внимавам с скоростната кутия?тя или включва или не включва,може и да вие...какви лоши "навици" да търся и ослушвам?резервната 13' или 14' е??? да знам каква да си търся?

Да внимаваш,както каза колегата,значи да има масло най-вече.Много ревът от скоростната кутия.И на мен ми прави номера,а е пълна догоре-задна влиза с хъркане, 1-малко трудно,а съединителя е перфектен,та да видим... :roll: .
Оборотите трябва да са ти 900/на празен ход/.Сутрин,като запали-1100 и веднага да паднат.Като включиш климата-800 и веднага компенсира.Не трябва да имаш колебания или гаснене,независимо кво е.Ако ли не питай за дросела.
Температурата на мотора трябва да заспива на 90,с или без парно, на свободен ход или форсаж.

siso92
Автомобил:
Двигател:

Re: za kolata ob6to kazano

Мнениеот siso92 » Вто 16 окт 2007 11:00

maznia написа:аз имам поло и сам доволен много куси предавки има докато наступи6 и втора -трета-зуг зуг за сикунди си на 4 -та но нее стабилно не влизаи сус голиама скорост вув завоите изведнуј поднасиа циалото заминава с вратите малко остана един пот да се пребиа на завоиа за аспарухово влиазах сус само 80 и как се хлузна малиии добре 4е ниама6е кола до мен хем сум сус големи стабилни гуми абе пазарска бега4ка -коли4ка декато циало добра е твурда возиа характерно за класа на голф се пак е малка моје да си земе6 и хилиада кобика су6то вурви но на баир пове4е от 100 не 4акаи 6.4 на 100 градско

Мазньо,оправи си правописа,че викнах разузнавач да ти разчета :beat_butt2 и умната на пътя!

hbnv

Аз съм 96 AEX 1,4

Мнениеот hbnv » Вто 16 окт 2007 13:24

Много е пъргаво, разходът си отговаря на книжката, за две години и половина съм сменял само масло и горивен филтър.

Нямам никакви проблеми до момента.

За реалните километри се ориентирай по волана - износва се визуално (става гладък ) след 120 хиляди.

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Вто 16 окт 2007 15:18

Аз имам същото 1.4 98,колата е купувана чисто нова и в момента е на 57 000 км.Допреди месец я продавах но се отказах защото не ми даваха парите които исках :evil: :evil: Иначе като кола е супер,поне при мен без никакви проблеми досега,само консумативи,и веднъж дискове и накладки :wink: :wink: :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”