за полото сутрин пурвото запалване

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Вто 16 окт 2007 1:55

като го запалиа се поиавиава едно 4укане като на дизелов двигател пурвите 2 секунди и из4езва нормално ли е и от какво е ако има проблем

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Вто 16 окт 2007 7:13

какво ти е маслото и поглеждал ли си го къде е на пръчката -чукането е от клапани докато вдигне масло понеже са хидравлични-ако маслото и на мин нормално да чукат при студено време и двигател ако малко долеи масло

siso92
Автомобил:
Двигател:

Re: за полото сутрин пурвото запалване

Мнениеот siso92 » Вто 16 окт 2007 10:34

maznia написа:като го запалиа се поиавиава едно 4укане като на дизелов двигател пурвите 2 секунди и из4езва нормално ли е и от какво е ако има проблем

Не бери грижа!И при мен е така,с ново масло съм 10в40 и е над средата на щеката.Дори на прдишните ми коли постоянно тракаха.Всички с автоматични клапани са така.Карай и си свиркай!

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Вто 16 окт 2007 19:51

maznia написа:като го запалиа се поиавиава едно 4укане като на дизелов двигател пурвите 2 секунди и из4езва нормално ли е и от какво е ако има проблем

Ще си позволя да цитирам един колега от една друга твоя тема
"Колега,
Ще ме прощаваш ама правописът ти е повече от безобразен... Правописните грешки и внасянето на 4-ки и 6-ци е доста дразнещо и неприатно.
Знам, че преминаването от латиница на кирилица когато си свикнал на първото не е лесно и бих те посъветвал да използваш Spell Check плъгини за браузера който ползваш (има за Mozilla и за IE7) Smile
Успех "
Имам 3 съвета към теб,колега
1-за хидравличните повдигачи има мноооого теми-полЗУвай тая пуста търсачка...за да те поуспокоя малко(въпреки че си писал че си шофьор и интересите са коли :!: )мойте си тракат много и след като запали-и така четири години...дреме ми.Те си тропкат,аз си карам!!!
2-Като пишеш мнение,защо преди да го пратиш,не прочетеш какво си писал...така би могъл да отстраниш разни допуснати грешки! :wink:
3-Ако имаш повече питания,обедини ги в една тема-така няма да се пълни форума с десетки теми.(аз лично първо се опитвам сам да си реша проблема...ако не стане,тогава пускам тема-макар че в този форум са много малко нещата,които не са обсъждани!!!!!
Айде успех с колата ти,безавариини и много да те слуша

siso92-а какви са тези "автоматични клапани" :?: :?:

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Сря 17 окт 2007 13:30

и мойто прави същото :wink: даже някой път се рестартира компа и всичко се анулира :? но това е от акумулатора мисла :>

Потребителски аватар
ninja_pz84
Автомобил:
Двигател:

Тракането ????

Мнениеот ninja_pz84 » Чет 18 окт 2007 13:15

Аз също имам проблем с тракането, като е студена трака повече, като загрее намалява.Виждам ,че било нормално, но един приятел, който има Голф, каза че можела да ме остави някъде на пътя?Неразбирам много,но ако някой може да ме светно по тоя въпрос,ще му бъда много благодарен.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Re: Тракането ????

Мнениеот chy » Чет 18 окт 2007 18:23

ninja_pz84 написа:Аз също имам проблем с тракането, като е студена трака повече, като загрее намалява.Виждам ,че било нормално, но един приятел, който има Голф, каза че можела да ме остави някъде на пътя?Неразбирам много,но ако някой може да ме светно по тоя въпрос,ще му бъда много благодарен.

Няма да те остави....
Това са пусти хидравлични повдигачи на клапани :idea: :idea: :idea:
Не са самите клапани....Просто ги е хванала дъртоза и лекинко са се изхабили,но не фатално :!:
Ако искаш-иди да ги сменят-няма да е някаква цифра!!Ако искаш-сменяй маслото по-често!При мен е така-кат сменя маслото-3000км.рядко се обаждат.След това не спират да тракат.И така 4 години ще станат :D :D

Потребителски аватар
ninja_pz84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ninja_pz84 » Чет 18 окт 2007 19:44

Meрси,дано си прав,аз утре сменям маслото и ще видя дали ще спрат.

Потребителски аватар
IDEFIKS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IDEFIKS » Чет 18 окт 2007 20:55

БЕЗ КОМЕНТАР

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Пет 19 окт 2007 17:44

това са повдигачи на клапаните няма да се оправят от смяна на маслото. Просо не задържат малото. С една смяна се оправят а и не са скъпи.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”