Kolegi ,
normalno li e kato vklucha mnogo razmrazitelq na zadnoto staklo ,
da mi igraqt oborotite 900 rmp - 1000 ?!
Blagodaq Vi predvaritelno !

Oboroti
- THE BATUGATA
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Oboroti
visho написа:Kolegi ,
normalno li e kato vklucha mnogo razmrazitelq na zadnoto staklo ,
da mi igraqt oborotite 900 rmp - 1000 ?!
Blagodaq Vi predvaritelno !
Тук се пише на кирилица!!!
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
visho написа:Полото е 97 година , двигател АЕХ .
Като пусна размазителя за задното стъкло започват да ми играят оборотите - 900 - 1000 . Като го изкл. замръзват на 900.
Причините може да са много!
Климатик имаш ли? Ако да пусни го него и вентилатора на 4 и гледай шоу

Аз имам/х същият проблем, немога да кажа че съм го остранил туй като той сам изчезна. Като купих колата беше най-зле първите 2-3 дена измерих акомултора (береше душа)... като се повъзбуди малко и се постабилизираха нещатата и го правеше все по рядко. Това лято в града на пуснат климатик същата изтория оборотите играт и много дразнят. Сега есента след като ме предате бобината и на нейно място доиде нова, проблем с оборотите повече не съм видял/усетил или поне засега.
Значи ако не го прави когато не си пуснал много косуматори, аз смятам че не е от дросела, а може и да греша времето ще покаже.
Аз така си го обяснявам като напускаш много косуматори напрежението в бордовата мрежа пада и на компа не му стига и почва да се мае.
Като заначало си провери акомулатора и алтернора.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Аз не виждам нищо особено притеснително в цялата работа ,понеже обороти от 770 до 970 на празен ход се смятат за напълно нормални за двигател АЕХ. Оборотите в този интервал се определят от компютъра в зависимост от куп неща (той си знае работата).В дебелите книги са го обяснили по възможно най-краткият начин : 770 - 970 NOT ADJUSTABLE
Ама чак пък да играят...., знам ли дали и двамата имаме еднаква представа за това какво значи да ти играят оборотите...
Ако според теб наистина нещо не е наред тогава:
И по-специално четките му и регулатора му на напрежение!
Сега има още един "филм", че е съвсем нормално при всички коли ,когато консумацията на ток се увеличи оборотите на двигателя да спадат малко и точно за това при модела на поло 6N (при по-старият модел 90-94г не е така),когато компютъра засече по-голямата консумация той "изкуствено" да повишава оборотите на двигателя за да не се получат прекалено ниски обороти и по колата да се получат вибрации . Ако четките или регулатора на напрежение не са наред е нормално да се получава много бърза промяна в напрежението и от там и на тока и затова компа да се шашка : ту по-високи и ту по-ниски обороти и той да не знае вече. Причината може и да е в самият консуматор или най вероятно в копчето му за включване - ти си го щракнал ама то да не прави добър контакт нещо

Ако според теб наистина нещо не е наред тогава:
Lizard написа: и алтернора.
И по-специално четките му и регулатора му на напрежение!
Сега има още един "филм", че е съвсем нормално при всички коли ,когато консумацията на ток се увеличи оборотите на двигателя да спадат малко и точно за това при модела на поло 6N (при по-старият модел 90-94г не е така),когато компютъра засече по-голямата консумация той "изкуствено" да повишава оборотите на двигателя за да не се получат прекалено ниски обороти и по колата да се получат вибрации . Ако четките или регулатора на напрежение не са наред е нормално да се получава много бърза промяна в напрежението и от там и на тока и затова компа да се шашка : ту по-високи и ту по-ниски обороти и той да не знае вече. Причината може и да е в самият консуматор или най вероятно в копчето му за включване - ти си го щракнал ама то да не прави добър контакт нещо

1
Благодаря за отговора дано помогне !
като има голяма консумация на ток нещо се шашкат тия обороти
стрелката ту на горе ту на долу 900 - 750 .

като има голяма консумация на ток нещо се шашкат тия обороти

стрелката ту на горе ту на долу 900 - 750 .

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”