Oboroti

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
visho
Автомобил:
Двигател:

Oboroti

Мнениеот visho » Сря 17 окт 2007 13:04

Kolegi ,
normalno li e kato vklucha mnogo razmrazitelq na zadnoto staklo ,
da mi igraqt oborotite 900 rmp - 1000 ?!

Blagodaq Vi predvaritelno !

Потребителски аватар
THE BATUGATA
Автомобил:
Двигател:

Re: Oboroti

Мнениеот THE BATUGATA » Сря 17 окт 2007 13:26

visho написа:Kolegi ,
normalno li e kato vklucha mnogo razmrazitelq na zadnoto staklo ,
da mi igraqt oborotite 900 rmp - 1000 ?!

Blagodaq Vi predvaritelno !

Тук се пише на кирилица!!!

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Сря 17 окт 2007 14:39

първо какво ти е полото така не мога да гадая

visho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот visho » Чет 18 окт 2007 8:57

Полото е 97 година , двигател АЕХ .
Като пусна размазителя за задното стъкло започват да ми играят оборотите - 900 - 1000 . Като го изкл. замръзват на 900.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Чет 18 окт 2007 10:23

visho написа:Полото е 97 година , двигател АЕХ .
Като пусна размазителя за задното стъкло започват да ми играят оборотите - 900 - 1000 . Като го изкл. замръзват на 900.

Причините може да са много!
Климатик имаш ли? Ако да пусни го него и вентилатора на 4 и гледай шоу :evil: :evil:

Аз имам/х същият проблем, немога да кажа че съм го остранил туй като той сам изчезна. Като купих колата беше най-зле първите 2-3 дена измерих акомултора (береше душа)... като се повъзбуди малко и се постабилизираха нещатата и го правеше все по рядко. Това лято в града на пуснат климатик същата изтория оборотите играт и много дразнят. Сега есента след като ме предате бобината и на нейно място доиде нова, проблем с оборотите повече не съм видял/усетил или поне засега.

Значи ако не го прави когато не си пуснал много косуматори, аз смятам че не е от дросела, а може и да греша времето ще покаже.
Аз така си го обяснявам като напускаш много косуматори напрежението в бордовата мрежа пада и на компа не му стига и почва да се мае.

Като заначало си провери акомулатора и алтернора.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 18 окт 2007 23:15

Аз не виждам нищо особено притеснително в цялата работа ,понеже обороти от 770 до 970 на празен ход се смятат за напълно нормални за двигател АЕХ. Оборотите в този интервал се определят от компютъра в зависимост от куп неща (той си знае работата).В дебелите книги са го обяснили по възможно най-краткият начин : 770 - 970 NOT ADJUSTABLE :wink: Ама чак пък да играят...., знам ли дали и двамата имаме еднаква представа за това какво значи да ти играят оборотите... :gruebel :wink:
Ако според теб наистина нещо не е наред тогава:

Lizard написа: и алтернора.

И по-специално четките му и регулатора му на напрежение!
Сега има още един "филм", че е съвсем нормално при всички коли ,когато консумацията на ток се увеличи оборотите на двигателя да спадат малко и точно за това при модела на поло 6N (при по-старият модел 90-94г не е така),когато компютъра засече по-голямата консумация той "изкуствено" да повишава оборотите на двигателя за да не се получат прекалено ниски обороти и по колата да се получат вибрации . Ако четките или регулатора на напрежение не са наред е нормално да се получава много бърза промяна в напрежението и от там и на тока и затова компа да се шашка : ту по-високи и ту по-ниски обороти и той да не знае вече. Причината може и да е в самият консуматор или най вероятно в копчето му за включване - ти си го щракнал ама то да не прави добър контакт нещо :roll:

visho
Автомобил:
Двигател:

1

Мнениеот visho » Нед 21 окт 2007 17:48

Благодаря за отговора дано помогне !
като има голяма консумация на ток нещо се шашкат тия обороти :-)
стрелката ту на горе ту на долу 900 - 750 .
:lol:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”