Polo '98 не загрява, а духа топло от парното

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
megapolo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Polo '98 не загрява, а духа топло от парното

Мнениеот megapolo » Нед 21 окт 2007 18:28

Здравейте, :D
значи имам поло от лятото и цяло лято съм го карал без да имам какъвто и да е проблем, но сега захладня и мисля, че се появи 1вия. Значи ето в какво се изразява: сутрин/вечер като я запаля я оставям да позагрее малко. Вдига градусите приблизително до 70, тръгвам за работа и като започна да се движа температурата започва да ми пада и стига почти до нула. Спирам на някой светофар или задръстване и пак се кача приблизително до 70 градуса, потеглям и пак пада чак до нула. През това време съм си пуснал парното и ми духа топло, но жега трудно би станало в колата, ако духа по тоя начин, а и работата ми е сравнително близо. Пробвах и на дълаг път с ръчкане - 120km/h и пак падат градусите до нула. След като карах с 120 спрях и пипах тръбите от радиятора и бяха леко топли. Кажете според Вас на какво се дължи - термостат или какво?!?
Предварително благодаря

drju
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот drju » Нед 21 окт 2007 18:32

100% термостат. сменяй като се позатопли времето, а за сега - по стария метод на жигулите - картон между решетката и радиатора:):):)
да покрие част от радиатора.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Нед 21 окт 2007 19:23

Да ти кажа повече време ще ти отнеме да набуташ картона отколкото да смениш термостата! Така и така ще отваряш системата или си смени антифриза или го подсили с 1 литър концентрата
П.П. Дано този последпис не се яви нещо като проклятие ,но се подготви с тази тема : http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 1%F2%E0%F2

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пон 22 окт 2007 7:12

термостат сменяй го -заминал си е

megapolo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megapolo » Пет 26 окт 2007 18:16

Момчета, оказахте се прави, Купих си нов термостат от Юнитрейд -38лв, и го закарах на майстор да ми го смени. Като ми извади стария и ми го показа, се оказа, че на термостата липсва това желязното посредата, т.е. само пласмасовото тяло с пружината беше там. Предполагам, че като е било в италия и там са искали да се охлажда по-добре заради климата или нещо подобно и са го махнали. Сега стрелката кове 90 градуса.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”