изпускане на охладителна течност

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
maleksov
Автомобил:
Двигател:

изпускане на охладителна течност

Мнениеот maleksov » Нед 28 окт 2007 20:21

Колеги...от къде да изпуснеме антифриза на полото с бащата? :oops: 97г. инжекция. Дали има някъде тапа по радиатора или направо маркуча да се дърпа?

Потребителски аватар
Волен
Автомобил: 1996 Polo 6N
Двигател: 1H

Мнениеот Волен » Нед 28 окт 2007 21:55

Няма пробка, колега. Откачаш маркуча на радиатора, който е възможно най-ниско. Някои колеги разкачат и термостата,при мен всичко си изтече от маркуча. ;)

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Нед 28 окт 2007 22:09

BoJleH написа:Няма пробка, колега. Откачаш маркуча на радиатора, който е възможно най-ниско. Някои колеги разкачат и термостата,при мен всичко си изтече от маркуча. ;)

Не всичко изтича :idea: -в радиаторчето на парното остава.
Колега,ако нямаш необходимите клещи(за оригиналните скоби),време и желание,защо не идеш някъде,където сменят масло,там(обикновено)сменят и антифриза-не струва някаква сериозна цифра

Потребителски аватар
maleksov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maleksov » Сря 31 окт 2007 14:00

Благодаря ви :) Аз лично и за сервиза бих се замислил,ама бащата не обича да дава пари :(

Потребителски аватар
vankata_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankata_vd » Сря 31 окт 2007 22:45

Здрасти!Аз вчера сменявах на моето Поло 1,3 ADX,ще ти кажа аз как го направих.Свалих скобата на долният маркуч на радиатора(и я изхвърлих,че беше от тия самозатягащите се),пуснах парното на топло,оворих капачката на разширителният съд и изчаках 10-ина минути да се поизточи,след това врътнах на стартера за 2-3 сек.После сложих нова скоба с винт на долният маркуч и налях 3,5 литра антифриз"ЛукОйл"концентрат,запалих да поработи като долях още 0,5 л концентрат,парното издуха топло и ГОТОВО!Сутринта отворих и долях още малко между min и max,че беше спаднало малко и всичко на шест!Това е!Айде 4ао и успех със смяната! : само VW

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”