Значи оня ден си сложих отпред чисто нови гуми Пирели. След като ги слижих и колата взе да дърпа наляво. Предположих, че трябва да направя реглаж (и без това откакто я имам и несъм правил). Направих и не се оправи!! кажете от какво може да е!
Мерси

Полото дърпа наляво
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Копувал съм общо 5 двойки гуми Vredestein ,нови и с два от комплектите се получаваше така. Какво ли не ги правихме - разменяхме им местата,обръщахме ги но ефект нулев! Ходих да се жалвам щото имат гаранция ,но ми обясниха ,че понякога така се получавало и не било страшно защото нямало да се износят различно и това не се било покривало от гаранцията. Наистина много кофти работа ,но наистина не се износваха различно
за аудито на баща ми взехме общо 2 двойки такива :
и едната двойка имаше този "дефект"
за себе си съм вземал 2 двойки такива :
и едната двойка имаше този "дефект"
а от тези една двойка без забележки :
всички гуми съм ги купувал от едно и също място ...ама късмет
за аудито на баща ми взехме общо 2 двойки такива :

за себе си съм вземал 2 двойки такива :

а от тези една двойка без забележки :

всички гуми съм ги купувал от едно и също място ...ама късмет

Последна промяна от Anbuch на Чет 01 ное 2007 21:49, променено общо 3 пъти.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
megapolo написа:Проверявах налягането и е ОК, и в двете гуми е еднакво, но наистина е мнооого криво да дърпа така. Баси, нали за тва са НОВИ гуми, да бяха някви употребявани та да го преглътна. Посоката на въртене съм я спазил. Ще им разменя местата, за това не съм се сетил.
Ако са с посока на въртене и им смениш местата ефект пак няма да има

Последна промяна от groznika на Пет 02 ное 2007 0:32, променено общо 1 път.
- asengamalov
- Автомобил:
- Двигател:
Anbuch написа:wili98 написа:даваш газ.. тръгва наляво.. кат отпуснеш газтта на дясно..
със стандартна газ... си оди нормално...
вече му се уча да го управлявам без волана..
и при мен беше така ,ама след смяна на носачите вече се налагаше да вътя геврека (оправиха се нещата)
дам или тампоните са ти разбити не е от гумите
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
оффф ама и аз .
Забравих нещо много важно.
Става въпрос за "дефекните" нови гуми които съм купувал и писах за тях в първото си мнение:
Като ги сменя - лява с дястна започваше да дърпа на другата страна. А ако при размяна на местата на гумите дърпането си е все в една и съща посока - проблема не е в техният "телевизор" ,а в окачването
Става въпрос за "дефекните" нови гуми които съм купувал и писах за тях в първото си мнение:
Като ги сменя - лява с дястна започваше да дърпа на другата страна. А ако при размяна на местата на гумите дърпането си е все в една и съща посока - проблема не е в техният "телевизор" ,а в окачването
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Anbuch написа:оффф ама и аз .
Ами не е съвсем така. Ако гумите са с посока и при поставяне теглят автомобила в ляво да речем...
Допускаме, че лявата гума е дефектна. Значи лявото колело дърпа колата на ляво. При размяна на гумите и запазване посоката на движение ще започне дясното колело да избутва колата пак на ляво защото положението на гумата е едно и също макар и да е на другото колело

-
- Автомобил:
- Двигател:
теглото на гумите
това може да се получи и когато едната гума е по-тежка от другата - фабрично излят повече материал в гумата. няма спасение - сменяш гумите...
аз имах същия проблем на чисто ново поло-fly, но с размяна на гумите се оправи.
аз имах същия проблем на чисто ново поло-fly, но с размяна на гумите се оправи.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”