трака, че чак ми се къса сърцето
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
трака, че чак ми се къса сърцето
Днес тръгвам за офиса и обикновенно като запаля се чува едно леко тракане. Като натисна съединителя намалява и дори спира. И след 3-4 км спирам на поредния сфетофар и освобождавам от скорост. И кат почна да трака като трактор за основен ремонт. Натискам съединитела и тракането спира. Пускам го и пак почва. Стигам до офиса и след като паркирах се заслушах в работата на двигателя и тракането вече го нямаше. Че съединителя ми отделя доста височко, но пък я пробвах на трета с ръчна и много пауър и си огасна без да пребоскува. Какво не му е наред според вас на съединителя? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
За съжаление от скромния ми опит смея да твърдя,че не е съединител...само.Определено проблема е в скоростите за съжаление.
На моя голф беше същото.Натискам съединителя и изчезва...пускам го и се появява.Смених феродов диск и леко понагласих жилото...не беше жилото нито пружините на диска.Значи остават 1-2 диагнози...
На моя голф беше същото.Натискам съединителя и изчезва...пускам го и се появява.Смених феродов диск и леко понагласих жилото...не беше жилото нито пружините на диска.Значи остават 1-2 диагнози...
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Anbuch беше писал в една тема, че аксиалния лагер се върти само при натиснат съединител. А съединител не съм сменял - купих колата с този и сега отделя по-високо откогато я взех. А скоростите си влизат идеално, няма хъркане. Маслото в кутията съм го проверявал и си е догоре. Леко ме поуплашихте с тая скоростна кутия. Сега като си припомням ситуацията да ви кажа скоростния лост влизаше с малко по-голямо съпротивление. От студа пък маслото да е станало по-гъсто... А за какви още диагнози иде реч
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
трудно е да се каже но основно иде реч за съединител не е задължително да хъркат скоростите за съединител те трудно би трябвало да влизат само при студен двиг защото маслото не се е разбило ако е така и при топъл двигател съединител е пътник пробваи го дали буксува - може още да не е стигнал дотам ако трудничко влизат скоростите на топъл дв -съединител
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз преди седмица правих съединител. При мен симптомите бяха :
Твърд педал.
Скърцане при натискане и отпускане.
Тези двете се овеличаваха при загрял двигател.
И скоростите запираха на влизане, но хъркане не е имало.
Смених 1-во жило и проблема не се оправи и я вкарах за съединител целия комплект който се сменя.
Колата преди това не и боксуваше съединителя даже гуми въртеше....
След смяната си видях стария феродов диск имаше феродо по него но се бяха покзали нитовете. Освен това лагера беше разбит. Майстора ми обясни как съединителя запирал на една страна заради лагера и заради някакви болтове в който обирали прожините не е боксувал.
След смяната неможах да си позная колата.... Педала супер мек никакво съпротивление и никакво скърцане.
А забравих да кажа че ми беше разбита и вилката, която опъва жилото имаше луфт, но и това оправиха като свалиха скоростите.Но от там чак да трака малко тръдно да си го представа тъй като жилото постоянно я държи на място.
Та това тропане или тракане незнам от кой лагер може да е, но е 100% по скоростите щом като натиснеш жилото и спира. Интересното е защо не е постоянен този шум както би следвало да е от някой лагер, ами се появявя и изчезва..
Твърд педал.
Скърцане при натискане и отпускане.
Тези двете се овеличаваха при загрял двигател.
И скоростите запираха на влизане, но хъркане не е имало.
Смених 1-во жило и проблема не се оправи и я вкарах за съединител целия комплект който се сменя.
Колата преди това не и боксуваше съединителя даже гуми въртеше....
След смяната си видях стария феродов диск имаше феродо по него но се бяха покзали нитовете. Освен това лагера беше разбит. Майстора ми обясни как съединителя запирал на една страна заради лагера и заради някакви болтове в който обирали прожините не е боксувал.
След смяната неможах да си позная колата.... Педала супер мек никакво съпротивление и никакво скърцане.
А забравих да кажа че ми беше разбита и вилката, която опъва жилото имаше луфт, но и това оправиха като свалиха скоростите.Но от там чак да трака малко тръдно да си го представа тъй като жилото постоянно я държи на място.
Та това тропане или тракане незнам от кой лагер може да е, но е 100% по скоростите щом като натиснеш жилото и спира. Интересното е защо не е постоянен този шум както би следвало да е от някой лагер, ами се появявя и изчезва..
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”