Ужасно чегърта при вклучване на задна скорост?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
FreeSpirit
Автомобил:
Двигател:

Ужасно чегърта при вклучване на задна скорост?

Мнениеот FreeSpirit » Чет 12 юни 2008 21:20

Колата е поло 1.6и 11.1995 мотор АЕЕ .Много често ми чегърта когато вклучвам на задна направо изтрапвам!Не знам от какво е но знам от какво не е :съединителя ми е ок и нямам проблем с никоя от 5 те скорости отделя нормално .Тампона на скоростите мисля че е наред не сам го проверявал но докато карам лоста не тресе което е индикатор че е ок.Ако някои има идея или опит нека сподели.Мерси предварително.

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Чет 12 юни 2008 21:29

:търсачкаа

Сигурен съм, че има не една тема, дори и аз съм виждал, там пишеше, че ако преди задна вкараш 1-ва и след това назад няма да има стържене и прави бяха хората, лично съм го пробвал.

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Чет 12 юни 2008 21:39

направи си го да ти отлепя по от горе, трябва да помогне, а може и да си за смяна на съединителя, твърд ли е педала ?

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CTaH4o » Чет 12 юни 2008 21:42

doc_j написа::търсачкаа

Сигурен съм, че има не една тема, дори и аз съм виждал, там пишеше, че ако преди задна вкараш 1-ва и след това назад няма да има стържене и прави бяха хората, лично съм го пробвал.

:да:

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Чет 12 юни 2008 21:58

N1P0 написа:направи си го да ти отлепя по от горе, трябва да помогне, а може и да си за смяна на съединителя, твърд ли е педала ?

Нали се сещаш, че може да е със саморегулиращо се жило и няма как да го направи да отделя по-горе или по-долу.

Задна скорост няма синхронизатор така, че си прихърква особено ако е спряля нещо на калъч както се вика mhihi

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Чет 12 юни 2008 22:29

jijane написа:
N1P0 написа:направи си го да ти отлепя по от горе, трябва да помогне, а може и да си за смяна на съединителя, твърд ли е педала ?

Нали се сещаш, че може да е със саморегулиращо се жило и няма как да го направи да отделя по-горе или по-долу.

Задна скорост няма синхронизатор така, че си прихърква особено ако е спряля нещо на калъч както се вика mhihi

даже почти сигурно е, че е със саморегулиращо, само че пак се регулира :wink:
имах същият двигател поло с проблеми по съединителя и ск. кутия..... така че са ми ясни тия полота, едно и също всеки път :lol:

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Пет 13 юни 2008 5:07

N1P0 написа:
jijane написа:

даже почти сигурно е, че е със саморегулиращо, само че пак се регулира :wink:
имах същият двигател поло с проблеми по съединителя и ск. кутия..... така че са ми ясни тия полота, едно и също всеки път :lol:

100% е ако не е побългарено от икономическа гледна точка,как се регулира саморегулиращо жило :roll: сериозно питам че мий интересно

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Пет 13 юни 2008 6:01

dkalfov написа:100% е ако не е побългарено от икономическа гледна точка,как се регулира саморегулиращо жило :roll: сериозно питам че мий интересно

каква икономия ве ? :shock обикновено жило струва 25лв :lol:
има си начин да се регулира, ръчка се нещо нз точно кое не съм го правил аз, но така ми оправиха първа скорост за 2 минути, но мисля след два месеца жилото си се връща на предишната си позиция, както и да е 25лв даваш и си взимаш перфектно жило даже е много по леко от тая атвоматична измишл'отина :o

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Пет 13 юни 2008 7:26

N1P0 написа:
dkalfov написа:100% е ако не е побългарено от икономическа гледна точка,как се регулира саморегулиращо жило :roll: сериозно питам че мий интересно

има си начин да се регулира, ръчка се нещо нз точно кое не съм го правил аз, но така ми оправиха първа скорост за 2 минути, но мисля след два месеца жилото си се връща на предишната си позиция, както и да е 25лв даваш и си взимаш перфектно жило даже е много по леко от тая атвоматична измишл'отина :o

Извинявам се, че така се отклонявам, но не разбрах точно: на теб са ти пределно ясни скоростите на "тия Полота" или на някого другиго, който се занимавал с твоето? Защото оставам с впечатлението, че човека ти е казал какво му е правил, но минавайки през "разваления телефон" тук постъпва информация, за която не е ясно до колко съвпада с първоначалната... Не веднъж беше писано когато пост-ваме във форума да внимаваме какво казваме, за да не подведем някой колега към грешни действия.

Много по-склонен съм да вярвам на dkalfov, а даже наблюдавам кога и Anbuch ще каже своята дума...

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пет 13 юни 2008 8:17

N1P0 написа:

и как се регулира саморегулиращото се :lol:
а ти карал ли си обикновенно вместо автоматично?
пълно дърво е, автоматичното е меко, по комфортно е :wink: [/b]

Потребителски аватар
lrlmodo

Re: Ужасно чегърта при вклучване на задна скорост?

Мнениеот lrlmodo » Пет 13 юни 2008 8:18

FreeSpirit написа:Колата е поло 1.6и 11.1995 мотор АЕЕ .Много често ми чегърта когато вклучвам на задна направо изтрапвам!Не знам от какво е но знам от какво не е :съединителя ми е ок и нямам проблем с никоя от 5 те скорости отделя нормално .Тампона на скоростите мисля че е наред не сам го проверявал но докато карам лоста не тресе което е индикатор че е ок.Ако някои има идея или опит нека сподели.Мерси предварително.

включвай си спокойно задна, това чегъртане е нещо нормално :wink:
не му обръщй внимание :wink:

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Пет 13 юни 2008 11:00

lrlmodo написа:а ти карал ли си обикновенно вместо автоматично?
пълно дърво е, автоматичното е меко, по комфортно е :wink:

верно ли ? :lol: а ти сменял ли си комплект съединител с феродовия диск да видиш как това обикновенно жило става меко като коколино?
и между другото като гледам до колкото си писал караш поло 91г.

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Пет 13 юни 2008 11:07

lrlmodo написа:включвай си спокойно задна, това чегъртане е нещо нормално :wink:

включвай си спокойно задната не се притеснявай колега това е напълно нормално. Само обаче след година две да не вземе да питаш тук от къде да си купиш скоростна кутия на старо :lol: всичко е ок на всяко задно включване с чегъртане с всеки изминал път ще става все по меко до там до като не останат зъбни колелца :lol:

Така е колеги не трябва да се подвеждаме, нека да оставиме колите сами да се оправят, и да не подвеждаме хората така хех.

Говереше се тука как в целия форум има наистина 3-4 които наистина разбират и това си е... останалото е колкото да запълниме времето си във форума.

Потребителски аватар
lrlmodo

Мнениеот lrlmodo » Пет 13 юни 2008 12:43

разбирам от нещата приятелю :lol: за които говоря, ти пак се изказваш неподготвен :lol:
моето поло е 91-и набор и е с автом. жило вярваш или не :lol:
почети малко как стават нещата и така......

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Пет 13 юни 2008 13:34

N1P0 написа:
lrlmodo написа:включвай си спокойно задна, това чегъртане е нещо нормално :wink:

включвай си спокойно задната не се притеснявай колега това е напълно нормално. Само обаче след година две да не вземе да питаш тук от къде да си купиш скоростна кутия на старо :lol: всичко е ок на всяко задно включване с чегъртане с всеки изминал път ще става все по меко до там до като не останат зъбни колелца :lol:

Така е колеги не трябва да се подвеждаме, нека да оставиме колите сами да се оправят, и да не подвеждаме хората така хех.

Говереше се тука как в целия форум има наистина 3-4 които наистина разбират и това си е... останалото е колкото да запълниме времето си във форума.

1-во: опитваш се да даваш съвети на един от тези 3-ма 4-ма - lrlmodo. Аз доколкото разбрах, пича с това се занимава, а ако си виждал возилото му и как всеки път когато дойде всички се струпват около неговата кола, а не около GTI-ките и G40-ките, въпреки, че е 1.05 карб. може би ще промениш мнението си.
2-ро: FreeSpirit, няма ли да отговориш как се държи задната ти скорост, ако преди това вкараш 1-ва???

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”