поло 1.4 '97г.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
danypetkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

поло 1.4 '97г.

Мнениеот danypetkov » Вто 04 мар 2008 22:33

здравейте колеги,
товаа ми е първото мнение във форума, нов съм, така че моля предваритено да ме извините ако въпросите ми ви се струват глупави, но изобщо не съм в час с техническите неща по автомибила, имам само т.нар юзър скилс :D пък и все пак съм от скоро шофьор и тепърва ще се сблъсквам с автомобилни емоции :) та на въпроса..
1. преди 2 седмици си купих поло 1.4 '97г., на талона ми пише 44 кв, тва на колко коня се равнява?
2. бях се разбрал с продавача да ми обслужи напълно колата да я взема напълно готова за каране, но след като я закарах на сервиз при познати ми казаха че ангренажния ремък не бил сменян, или бил сложен някав стар, тк. ми показваха там надписите и наистина бяха вече поизтъркани, а този ремък уж трябва да е чисто нов?! та искам да попитам ще сте ми в голяма помощ, някой ако може да напише какви части се сменят при пълно обслужване на автомобила и ориентировъчни цени (особено на този ремък), за да знам колко пари да си искам обратно за ангренажа:) мерси предварително!

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 04 мар 2008 22:46

:welcome_to_group
Винаги използвай търсачката преди да пуснеш тема! Има доста неща изписани във форума
Anbuch написа:Иначе обслужването на АЕХ- са ми излезе:
22 лв - ангренажен ремък
13 лв - пистов ремък
67 лв - обтягаща ролка
25 лв - труд (за смяна на горните работи)
15 лв въздушен филтър
13 лв филтър за вентилатора на купето
10 лв маслен филтър
32 лв двигателно масло
20 лв бензинов филтър (смених си го сам)
---------------
217 лева

44 киловата са 60 коня

Ремъка не е скъп сам по себе си,но задължително с него трябва да се смени и обтягащата ролка.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Вто 04 мар 2008 22:51

Насе-да допълня!
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=37409
ето тук има нещичко...
А иначе 44 кВт са около 60 к.с.
1квт=1.34(или беше 1,36)конски сили!
Съветче-виж скоростната кутия...течове,хъркане,трудно влизане на скорости...да няма "ОХ" :idea: :roll: :roll: :roll:
:welcome_to_group :welcome_to_group :welcome_to_group

Потребителски аватар
kickcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickcho » Сря 05 мар 2008 12:58

chy написа:А иначе
1квт=е точно 1,36конски сили!
Съветче-виж скоростната кутия...течове,хъркане,трудно влизане на скорости...да няма "ОХ" :idea: :roll: :roll: :roll:
:welcome_to_group :welcome_to_group :welcome_to_group

:welcome_to_group и от мен много безпроблемни километри

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Сря 05 мар 2008 22:32

смяна на -- масло-на двигателя, скоростна котия и хидравликата задалже. Да го свършиш - 10 w на 40 е за двигателиа пълна синтетика задалже. Ако ти гори масло --после слагаш по-гъсто 15 на 40 но само ако ти пипа маслото. Клима ако има -донапълваш или преглед само смиана на филтри на сички уреди и си готов да иа забравиш от поглед поне две години-- и ремаците на двигатела и климата ако има такава след това следва надкладки -предни задни и си готов

приготви 250 лева сега че после едва ли ще ти се дават а днес а утре и накраиа караме докат спре сега в началото кото и сложиш и направиш това е после заеби

Потребителски аватар
danypetkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот danypetkov » Чет 13 мар 2008 0:39

благодаря ви много за топлото посрещане, колеги и мерси за постнатите мнения :) свършиха ми добра работа :))) до скоро !

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”