Скърцане на волана ?
-
prasky
- Автомобил:
- Двигател:
Скърцане на волана ?
Тези дни забелязах че волана нещо прискърцва и издава разни шумове
колата е поло 6n 1998 година.Течността за сервото ли е виновника ? 
- karrr
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
течноста за сервото ако не се лъжа се проверява от едно малко цилиндърче със зелено капаче, разположено под предния капак по средата откъм бронята. отваря се с метална пръчка или отверка и е бая натегнато. То си има пластмасово индикаторче отдолу и така се проверява.Аз обаче не знам какво точно масло се налива там за сервото - имате ли представа 
Маслото първо го виж какъв цвят и ако е червено наливай АТФ-масло са автоматични скорости ако е друг цвят трябва повечко да търсиш но предполагам е с такова
А колкото до хидравликата е нормално да вие на пълен волан и това не е от липса на масло а понеже при пълен волан натоварването на помпата е най-голямо и всяка по-стара хидравлика го прави/като се има предвид че на Фолксваген са доста шумни хидравликите/
П.С.Провери маслото и ако си е добре карай смело а ако не се оправи с доливане ще трябва най-вероятно да рециклираш рейката
П.С.Провери маслото и ако си е добре карай смело а ако не се оправи с доливане ще трябва най-вероятно да рециклираш рейката
- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
Реших да не отварям нова тема затова ще попитам тук:
Маслото на сервото на волана ми е жълтеникаво и ми е един пратст под минимума и изкам да долея.Взех си от Ауто+ масло Fuchs Titan 3000 червено на цвят и изкам да попитам дали е съвместимо с жълтото масло?И колко литра е цялата система и евентуално откаде се източва да го сменя цялото и да не рискувам с доливане?
Мерси предварително!
Маслото на сервото на волана ми е жълтеникаво и ми е един пратст под минимума и изкам да долея.Взех си от Ауто+ масло Fuchs Titan 3000 червено на цвят и изкам да попитам дали е съвместимо с жълтото масло?И колко литра е цялата система и евентуално откаде се източва да го сменя цялото и да не рискувам с доливане?
Мерси предварително!
- Sara_Bold
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
karrr написа:Sara_Bold : Има значение само ако на капачката има зелен цвят!В този случай се налива само зелена хидравлична течност.
Виж ти, готино са го измислили немците! Зелено капаче - зелена течност
Сърдечно благодаря за тази информация, защото бях на път да слагам няква червена течност и аз
Моля!
По принцип на аудитата е такава зелена и ако сложиш друга последствията са плачевни!
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Sara_Bold написа:karrr написа:Sara_Bold : Има значение само ако на капачката има зелен цвят!В този случай се налива само зелена хидравлична течност.
Виж ти, готино са го измислили немците! Зелено капаче - зелена течност
Сърдечно благодаря за тази информация, защото бях на път да слагам няква червена течност и аз
Моля!
По принцип на аудитата е такава зелена и ако сложиш друга последствията са плачевни!
A ако капачката е черна като самото казанче?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”