Много масло във въздушния

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
fic
Автомобил:
Двигател:

Много масло във въздушния

Мнениеот fic » Чет 14 авг 2008 21:00

Здр колеги , кажете ми за какво е този отвор кум него отива маркуч който е зад двигателя и незнам за какво е а видимо от там изкарва много ама обилно масло даже ми олива и зацапа целия дросел отвътре и отвън. Няма чустеителна загуба на масло даже няма . дайте ми инфо за какво служи и защо ми маслеви толкова филтъра и дросела
Изображение[/url]

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 14 авг 2008 21:06

Това е маркуча за картерните газове. От там метка масълце по ред причини. Аз миналото лято удавих филтъра с половин кило масло от същия маркуч. Масларите ми бяха нафукали около литър над необходимото количество и като изпънах колата по магистралата си плювна излишното.

Ходи на майстор да ти каже какъв ти е филма. Принципно можеш да извадиш маркуча от тавата на филтъра, но трябва добре да запушиш дупката и маркучето трябва да виси така, че да се отича излишното масло. Ако го прегънеш иили задръстиш рискуваш по-голяма беля :)

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Пет 15 авг 2008 5:15

не е толкова много колега,ако можеш зачистваш го от време на време и така,нормално е капчици масло да се качват до филтъра с картерните газове :wink:

Потребителски аватар
fic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fic » Съб 16 авг 2008 18:33

Може и да е нормално ама клапата я забърсах и тогава се сетих да я снимам иначе бе много омаслена , даже е просмукало през гуменото уплатнение и олива върху дросела и колекторите ...

hristomirov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristomirov » Нед 17 авг 2008 13:45

Още не съм го осъществил, но ме посъветваха да сложа по-дълъг маслоустойчив маркуч и краят който влиза в кутията на възушния филтър да го скрия някъде зад калника. Няма да мирише в купето и няма да омазнява дроселната клапа.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”