Проблем с термостата на VW POLOвариянт 1,4 м. инж. 99 год.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
tconiotconev
Автомобил:
Двигател:

Проблем с термостата на VW POLOвариянт 1,4 м. инж. 99 год.

Мнениеот tconiotconev » Пон 01 сеп 2008 20:21

Моля модератора и админа да ме извинят за предната ми тема " Помощ...."
Значи нов съм във форума ..... и наистина неми е останало време да се запозная с правилата .... причината е че в момента съм разтегнат, като ластик на няколко страни .... служба, семейство ,кола , а и в края на седмицата има родова среща ...... а в момента там кадето живея няма никакви магазини за резервни части .... всичко се доставя от Бургас т.е. си го купуваме от там ..... та накратко проблема е този : " Миналия месец си закупих поло вариянт 1,4 моноинжекция произведено през 1999 година. Установих в последствие, че няма термостат.... същият го закупих,,но се оказа, че упора на термостата намиращ се в един пласмасов накрайник, който му играе ролята на упор вътре е счупен. Отделно този пласмасов накрайник се завива в към един пласмасов блок, а май в сервиза ми завиха единия от болтовите на криво и последствие аз го развих зада разбера защо термостата не функционира .......
Извинете ме за терминологията, но въпроса ми е колко е скъп въпросния пласмасов блок и този накрайник, а наближава зима. Междо другото резбата не е изядена напълно и имали накакъв вариянт да се размина без да го купувам въпросния блок?
Забележка предната ми кола е джета и накратко съм фен на ......"
Моля Ви дайте някаква идеи включително и доработване ...преработване ....

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Пон 01 сеп 2008 22:52

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Вто 02 сеп 2008 8:41

Тази пласмасовата джаджа заедно със термостат в нея и датчик го взех от Auto + за 50лв, като мисля че цената му беше 75 но ми направиха отстъпка. За моя двигател беше някакв по сложна с повече изводи и затова беше по скъп иначе са по около 20+ лв. Вземай го целия, че да нямаш проблеми зимата. Аз също като сменях термостата едната резба излезна като го отвивах, сложих му някакво лепило и го завих, но изкара няколко месеца само и започна да пропуска от там антифриз.

tconiotconev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tconiotconev » Вто 02 сеп 2008 20:10

Marto_Polo написа:Тази пласмасовата джаджа заедно със термостат в нея и датчик го взех от Auto + за 50лв, като мисля че цената му беше 75 но ми направиха отстъпка. За моя двигател беше някакв по сложна с повече изводи и затова беше по скъп иначе са по около 20+ лв. Вземай го целия, че да нямаш проблеми зимата. Аз също като сменях термостата едната резба излезна като го отвивах, сложих му някакво лепило и го завих, но изкара няколко месеца само и започна да пропуска от там антифриз.

Дребосъка е на линия и съм много щаслив че несъм му изпържил мотора. Взех целия пласмасов блок и си го смених сам, че ми писна вчера от неграмотни монтьори.
п.п. Абе нали съм си инж. ДВГ защо хванах да се бутам при тези .. ами зада не се цапотя ....

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”