Неравномерна работа при топъл двигател

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
martony
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Неравномерна работа при топъл двигател

Мнениеот martony » Пон 15 сеп 2008 15:42

Здравейте, Реших да пусна нова тема, тъй като в предната разговора отиде в друга посока. Та проблема ми е следния: Когато е студена колата върви идеално, но стоплили се двигателя единия от цилиндрите гасни и колата не върви. Случвало ми се е на първа да прекъснат два от цилиндрите и да не мога да потегля. Но в повечето случаи като дам газ, се усеща как даяне на три цилиндъра и няма мощност. След серия от прекъсвания по някое време се отпушва и тръгва нормално. Смених всички филтри, маслото, даже и делкото. Свещите са ок, кабелите също. Хванах се на бас с един авер, че ще успея сам да оправя проблема, но вече почнах да се съмнявам.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 15 сеп 2008 17:14

Кажи какво е полото първо! Свещите може и да не са ок.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 15 сеп 2008 18:59

Независимо от всичко, сипи си добавка за почистване на инжекцион и пробвай - ако е подпушена дюза , ще се оправи. Следващото е да провериш темп. си датчик, или дросел- клапата.
Но - първо иди на диагностика, а горното е ако тя не покаже нищо.

Потребителски аватар
martony
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот martony » Сря 24 сеп 2008 9:11

Колата май се оправи... от 3 дена сутрин пали от първия път. Преди трябваше да дам гас като паля и пак имаше един момент на 10 секундно събуждане на двигателя. Сега пали от раз и то веднага с постоянни обороти. Преди като се стопли двигателя започваше да прекъсва някой от цилиндрите, сега е ОК. Вече три дена. Последно сменях делкото, но преди 10-тина дена. От тогава нищо не съм правил. Но върви идеално. 8) Предполагам, че през този период компа се е изчиствал от някаква грешка. Но вече мога да затворя темата ;)

Потребителски аватар
Tihomircho
Автомобил:
Двигател:

Re: Неравномерна работа при топъл двигател

Мнениеот Tihomircho » Пон 22 мар 2010 11:21

Колеги имам проблем колата при топал двигател мени оборотите а понякога сякаш се дави и трагва да гасне. Смених ЛАМБДА СОНДА СВЕЩИ, КАБЕЛИ НА СВЕЩИ и пак та се чуда от къкво може да е имам чувството че няма и достатачно тяга. А при студен двигател като паля секунди преди да запали се получава силно разтрисане на двигателя иначе пали от рас. Та се чуда дали не е абсорбер или пак горивен филтър . А и при ниски обороти се тресе двигателя :? Ще съм благодарен на някакви съвети :roll: иначе колата е 1.6 75кс. 95г моно инжекция

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Re: Неравномерна работа при топъл двигател

Мнениеот digo_pl » Пон 22 мар 2010 12:39

Tihomircho написа:Колеги имам проблем колата при топал двигател мени оборотите а понякога сякаш се дави и трагва да гасне. Смених ЛАМБДА СОНДА СВЕЩИ, КАБЕЛИ НА СВЕЩИ и пак та се чуда от къкво може да е имам чувството че няма и достатачно тяга. А при студен двигател като паля секунди преди да запали се получава силно разтрисане на двигателя иначе пали от рас. Та се чуда дали не е абсорбер или пак горивен филтър . А и при ниски обороти се тресе двигателя :? Ще съм благодарен на някакви съвети :roll: иначе колата е 1.6 75кс. 95г моно инжекция

viewtopic.php?f=7&t=62348&hilit=%D0%B4%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BB+%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D0%B0 - адаш, хвърли едно око, може да реши проблема ти :), а иначе мотора ти е пълен инжекцион :)
Провери/смени бензиновия филтър. Колата има ли газ?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”