Здравейте! Нов съм във форума тъй като наскоро се сдобих със едно симпатично Поло и реших да се регна и аз да ви стана колега. Надявам се,че покрай вас ще понауча това онова, защото определено имам нужда от просветление за доста неща свързани с автомобилите. Но както и да е, да минем към въпроса. Та значи проблемът е следния: Първо искам да поясня, че съединителя ми е проблемен, тъй като е супер твърд и чак хващам мускулна треска на крака докато стигна от точка А до точка Б. Когато включвам задна скорост хърка доста стабилно. А същинскиа проблем който забелязах е, че когато набирам малко по рязко оборотите се вдигат но не забелязвам ускоряване. Чак когато стигна до към 3000 оборота, изведнъж те спадат до 2/2500 и тогава вече дава ряз и набира. Доста странно ми се стори и реших да го споделя с вас. Предполагам, че съединителя не отделя като хората, тъй като знам че трябва да се смени нещо по него, но не знам какво точно. Много бих се радвал ако ми помогнете по този въпрос, тъй като количката ми е закупена буквално преди няколко дни и искам да е изправна. Благодаря предварително!
mod edit: dobrinb
Проблем със съединител на Поло 95г., 1.6, 75 к.с.
привет колега
и поздрави за избора на возило и глезило
,
от думите ти съдя че най вероятно имаш проблем със съединителя,като начало не прибързвай ами изчети всичко за съединител * във форума-точно така го напиши в търсачката,
отностно хъркането на задна-можеш да го игнорираш като преди да включиш задна включиш на 1 преди това и така всеки път
,и няма да има хъркане,
но главно ползвай търсачката и се самообразовай пък ще получаваш подкрепа и от форума също
и поздрави за избора на возило и глезило
от думите ти съдя че най вероятно имаш проблем със съединителя,като начало не прибързвай ами изчети всичко за съединител * във форума-точно така го напиши в търсачката,
отностно хъркането на задна-можеш да го игнорираш като преди да включиш задна включиш на 1 преди това и така всеки път
но главно ползвай търсачката и се самообразовай пък ще получаваш подкрепа и от форума също
Благодаря за топлото посрещане най-вече... Така, до сега четох за съединителите, но не намерих точно такъв проблем. За колегата който пита какъв е двигателя, значи полото е 95-та година, 1.6 55кВ, 75 кончета. Колата иначе се държи много добре и доста добре набира и съм доволен... Аз също си мисля че проблемът е съединител, но какво точно незнам. Та ако може някой да ме просветли да знам какво да взимам 
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
колега къде забрави АЕЕ-двигател и тои е 75коня а по въпроса щом се форсира двигател предполагам съединител най-добре го пробваи дали буксува -дърпаш ръчна включваш и опитваш да да тръгнеш ако предърпа и угасне колата съединителя е добре ако двигателя не угасне-нов съединител а за жилото застопори го при изгасен двигател с пласмасовата скоба след това влез натисни няколко пъти педала и след това махни скобата и пробваи вече съединителя ако пак се форсира значи не е жило
- valdesbg
- Автомобил:
- Двигател:
anonimko написа:колега къде забрави АЕЕ-двигател и тои е 75коня а по въпроса щом се форсира двигател предполагам съединител най-добре го пробваи дали буксува -дърпаш ръчна включваш и опитваш да да тръгнеш ако предърпа и угасне колата съединителя е добре ако двигателя не угасне-нов съединител а за жилото застопори го при изгасен двигател с пласмасовата скоба след това влез натисни няколко пъти педала и след това махни скобата и пробваи вече съединителя ако пак се форсира значи не е жило
Лека подробност : палиш/ръчна и включваш на 3-та /леко отпускаш съединителя , ако загасне - добре .
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
зрасти колега честито за колата! сега аз съм с 1.6 поло 95 г 75 коня така смених суединтел преди близо 2 седмици зна4и ако сменя6 само феродовия диск си приготви наи мн от 60 до 100 лв ако смен6 и притискателя около 150 лв об6то .аз си взех марка сакс казах ми 4е е мн добра за самата смяна незнам цена мойе би около 100 лв аз си го сменях сам ! за жилото мисля 4е е саморегулира6то и не знам дали няма да има нужда да се сменя ! ако си от варна зад мерцедес бив6ия има един склад за 4асти мн са добри
късмет
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”