Нормално ли е като мина през по голяма неравност да ми издрънчи нещо от пред? Става дума за поло 99 г. 1.9 дизел.Преди имах сеат толедо с него съм минавал по същия път със същата скорост но при него не се чуваше подобен удар.
Примерно карам със 50 км/ч и мина през неравност с дълбочина около 20 - 25 см. не говоря за дупка а потъване на асфалта с заоблени ръбове.
mod edit: vaskoto1
дрънчи нещо отпред?
-
dimov1973
- Автомобил:
- Двигател:
anonimko написа:Не е нормално - вероятно амортисьор ,тампон на марферсон или биалетка но да не хвърлям боб.Даи повече инфо.
ами гледаха я от долу, лагера нямал луфт, накрайниците били добре, шарнирите също.
а тези симптоми ги проявява само когато неравността е по голяма. примерно на места асфалта пропада на дълбочина 20 - 30 см. и аз мина с по голяма скорост - над 30 км/ч. ако мина по бавно няма проблем.
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
в такъв случаи идва на тампон на макферсон или опуснал амортисьор разклати колата от тая страна където чука и ако люлеее след пускането е тои трябва стегнато да се връща иначе тампона на макферсона а щом са я гледали отдолу как е тампона на носача защото и тои може да е причината но наи-вероятно е амортисьор
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dimov1973 написа:anonimko написа:Не е нормално - вероятно амортисьор ,тампон на марферсон или биалетка но да не хвърлям боб.Даи повече инфо.
ами гледаха я от долу, лагера нямал луфт, накрайниците били добре, шарнирите също.
а тези симптоми ги проявява само когато неравността е по голяма. примерно на места асфалта пропада на дълбочина 20 - 30 см. и аз мина с по голяма скорост - над 30 км/ч. ако мина по бавно няма проблем.
Абе колега каде живееш с тия вдлъбнатини по асвалта 30 см и на всичкото отгоре със заоблени ръбова направо ме уби според мен си за амортисйори и запомни ако са те се сменят два по два смисъл предни или задни майката му е сервиз и задилжително да се вдигне колата така на земя не става аиде амортисйорите може да ги хванеш на земята и ако има разбити задължително ще има и още нещо успех и вземи ходи на майстор някаде и не задавай глупави вапроси щом преди си го нямал този проблем а сега го има и сам може да си направиш извода .
ПС Съвет към всички колеги когато ви се появи проблем а преди това го е нямало , ходете в сервиз или при клубните майстори или при човек който разбира от това проблемите ви няма да се оправят сами , и в крайна сметка поне за консултация , диагностика да ви кажат каде ви е проблема и тогава пуснете темата , та ако някой има решение за да минете метър ще ви помогне ИЗВИНЯАМ С ЗА ТОНА ама сега всички гадаем какво ти има на колата айде със здраве и дано минеш по евтино с ремонта .
-
dimov1973
- Автомобил:
- Двигател:
[size=7]Абе колега каде живееш с тия вдлъбнатини по асвалта 30 см и на всичкото отгоре със заоблени ръбова направо ме уби според мен си за амортисйори и запомни ако са те се сменят два по два смисъл предни или задни майката му е сервиз и задилжително да се вдигне колата така на земя не става аиде амортисйорите може да ги хванеш на земята и ако има разбити задължително ще има и още нещо успех и вземи ходи на майстор някаде и не задавай глупави вапроси щом преди си го нямал този проблем а сега го има и сам може да си направиш извода .
ПС Съвет към всички колеги когато ви се появи проблем а преди това го е нямало , ходете в сервиз или при клубните майстори или при човек който разбира от това проблемите ви няма да се оправят сами , и в крайна сметка поне за консултация , диагностика да ви кажат каде ви е проблема и тогава пуснете темата , та ако някой има решение за да минете метър ще ви помогне ИЗВИНЯАМ С ЗА ТОНА ама сега всички гадаем какво ти има на колата айде със здраве и дано минеш по евтино с ремонта .[/quote][/size]
Ходил съм на майстор "Умнико" и ако не се налагаше, нямаше да питам тук. А защо си решил че преди го е нямало, не помня някъде да съм го споменавал. И все пак благодаря за пожеланието!!!
ПС Съвет към всички колеги когато ви се появи проблем а преди това го е нямало , ходете в сервиз или при клубните майстори или при човек който разбира от това проблемите ви няма да се оправят сами , и в крайна сметка поне за консултация , диагностика да ви кажат каде ви е проблема и тогава пуснете темата , та ако някой има решение за да минете метър ще ви помогне ИЗВИНЯАМ С ЗА ТОНА ама сега всички гадаем какво ти има на колата айде със здраве и дано минеш по евтино с ремонта .[/quote][/size]
Ходил съм на майстор "Умнико" и ако не се налагаше, нямаше да питам тук. А защо си решил че преди го е нямало, не помня някъде да съм го споменавал. И все пак благодаря за пожеланието!!!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”