Старото или ново Поло ??

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Старото или ново Поло ??

Мнениеот Goldorak » Пон 27 окт 2008 22:28

Колеги,

Макар че съм много доволен от моята настояща въшка, 91г., 1043 куб., почти никакви пробреми не ми е създавала, икономична, малогабаритна идеална за центъра и в същото време много багаж побира, щото е комби, и освен това й е нищожен данъкът и по-ниски застраховките, та ми се ще понеже у дома се увеличихме, да си взема по-ново(по-не-старо) поло 97-98г., с 4 врати, (че на жената й писна да е затворена отзад :lol: ), с климатик, че лете жегите не се траят, още повече за дечурлигата, и не на последно място, че старата остарява, а с нея и вътершностите й...

Обаче!!

Чудя се дали новите модели са толкова качествено изработени като по-старите, освено това знае ли се на какво ще попадна....на здрава глава болест, а и не на последно място разходите ми по всякакви данъци и такси няма ли да са доста по-високи? Освен това, ако се реша, дали сега да си купя новата или да изчакам, че като гледам май има тенденция на спад на старите коли. Или да си карам със старата си таратайчица, додето може ?

Как мислите, дайте ми акъл!

пп

Според вас колко максимум мога да взема за моята и за колко минимум мога да купя новата? :D

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 27 окт 2008 22:42

Мм да...
Това на каква кола ще попаднеш е късмет :D Според мен колега, щом си решил да я сменяш, най-добре ще е да вземеш нещо по-големичко (примерно пасат Б4) или ако си решил да е пак поло - 6N също е добър вариант :wink:

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Пон 27 окт 2008 22:46

Именно, въпрос на късмет. Но ссъс старата, просто имах страхотен късмет - почти не съм ходил на ремонти...

А за пасата съм се замислял, но първо за из центъра ще си е зор, второ, разходът на гориво ще е доста над този на полото, което все пак ме бърка.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пон 27 окт 2008 22:48

колега на твоето поло ако е в перфектно състояное най много да му вземеш 2000 и пак е съмнително,газ има ли,инъче поло 97-98 година в мобиле.бг почват от 2500-7000, за тез от 2500 си прави извода какви са,а са и нов внос ,което означава още разходи-номера,регистрация,данъци,винетки,застраховки,смяна на консумативи-скоро имаше в раздела тема за раходите по обслужването на такова поло-прочети я http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 8fec639bcd
лично мое мнение :намираш си един пасат комби 1.8 моно 91-93 година и гледай да е без хидравлика и да се запазен и поддържан за около 2500 и ще имаш 4увството че караш последен модел поло
имам такова поло като твоето имам и голф2, имам и два пасата и разликата между полото и пасата е .......без коментар
колегата batmilko продава един такъв много хубав пасат http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 69a6b63b9f
искам ти кажа че поло 97-98 не е по евтино за подръжка от такъв пасат б3

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 28 окт 2008 0:35

Anbuch написа:Аз 3.5 години карах поло 91 г 1.05 (45 коня) ,а сега от 3 месеца карам по-новият модел 96г. 1.4(60 коня) Няма никаква база за сравнение между двета модела - страшно много се различават.
Като основната разлика е КОМФОРТА! Някои от новите авточасти са на едентични цени като за някои работи дори подръжката на по-старият модел излиза по-скъпа.А за части втора употреба си е мъка със старият модел спрямо по-новият.
Иначе първобитното чувство на удоволствието от натискане на газта при новият модел -хич го няма! Сега мачкам газта -колата изтегля,километража и оборотомера скачат бързо ,обаче просто не ти е кеф (е сигурно с 1.4 16V (101 коня) е кеф , ама...).Докато старият "бъжлек" имаше много по-слабо ускорение ,ама си беше тръпка с него!
Относно разхода на гориво старият модел е фаворит (не само защото празно е с 200 килограма по-леко)

Ако изкараш касмет и с 6N-a ще си много доволен. Определено по-новото поло е направено да издържа повечко километри от старото. Доста проблеми които имах със старото ми поло при новото просто няма как да се появат защото германко е решил да направи малко по-скъпа кола и не се е чудил как да пести!

fasty
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fasty » Вто 28 окт 2008 1:28

Или си купи чисто нова кола “ па макар и Дачия “ или си карай полцето , иначе ще береш страшни ядове .

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Вто 28 окт 2008 10:55

moimoimoi, прав си за пасата, но на мен не ми излиза на сметка, защото изчислих, че разликата в харча на горево между него и полото годишно при моите изминати километри ще възлиза средно на 1500 лв, което си е бая голяма сума, освен това ми се ще да е нещо по-нестаро, все пак амортизацията с годините си казва думата.

Anbuch
, старото поло гори по-малко от новото?? Ужас, къде съм тръгнал...? :lol: Чувал съм обаче, че качеството на изработката на колите с времето става все по-лошо, правят ги еднодневки, т.е. въпросът е къде е златния период, в който трябва да е произведена колата, хем да не е много стара, хем да не е от новата едновна ера.

fasty, какво имаш предвид с "иначе ще береш страшни ядове", за по-новите модели поло ли говориш?

:shock

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Вто 28 окт 2008 11:08

Карай си колата и не изпрегай!!!!!
Пък когато прецениш че можеш да храниш по-голяма кола, си земи некой дизелов пасат с климатиче да ви е удобно на семейството и си ти !!!! :)

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 28 окт 2008 11:47

Volkov написа:Карай си колата и не изпрегай!!!!!
Пък когато прецениш че можеш да храниш по-голяма кола, си земи некой дизелов пасат с климатиче да ви е удобно на семейството и си ти !!!! :)
:idea: :kef:

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Вто 28 окт 2008 13:56

Щом си свикнал на комби, едно Поло Вариант ще ти стъпне перфектно.
Мойто вече 3 години и 50000 км го търкалям в БГ и освен някакви дреболии и поддръжка нищо съществено не се е счупило по него. А е супер приятна и пъргава колица, средния разход ми е 6.5-7... а и ако се пипне малко изглежда чудесно :)

http://vwclub.bg/forum/garage.php?mode= ... e_id=22889

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Вто 28 окт 2008 16:21

друг вариант е сеат ибиза или сеат кордоба комби,които са си като поло 6н само че в по евтин вариант, ама пак си е от ваг групата

fasty
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fasty » Вто 28 окт 2008 19:55

Goldorak написа:moimoimoi, прав си за пасата, но на мен не ми излиза на сметка, защото изчислих, че разликата в харча на горево между него и полото годишно при моите изминати километри ще възлиза средно на 1500 лв, което си е бая голяма сума, освен това ми се ще да е нещо по-нестаро, все пак амортизацията с годините си казва думата.

Anbuch
, старото поло гори по-малко от новото?? Ужас, къде съм тръгнал...? :lol: Чувал съм обаче, че качеството на изработката на колите с времето става все по-лошо, правят ги еднодневки, т.е. въпросът е къде е златния период, в който трябва да е произведена колата, хем да не е много стара, хем да не е от новата едновна ера.

fasty, какво имаш предвид с "иначе ще береш страшни ядове", за по-новите модели поло ли говориш?

:shock
Имам предвид ,че ако си вземеш кола до 1500 лв с още толкова ще я направиш кукла и ще я караш още сума ти години , а ако си вземеш кола над 6000 лв когато я стегнеш ще се доближиш до цената на някои модели нови коли и тя обаче никога няма да стане нова.

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Вто 28 окт 2008 21:16

Volkov написа:Карай си колата и не изпрегай!!!!!

Това е най-философското и икономично решение, но е краткосрочно. Опитвам се да мисля в перспектива, да не вземат да поскъпнат много колите с тези световни кризи...

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Вто 28 окт 2008 21:17

Uneek написа:Щом си свикнал на комби, едно Поло Вариант ще ти стъпне перфектно.
Мойто вече 3 години и 50000 км го търкалям в БГ и освен някакви дреболии и поддръжка нищо съществено не се е счупило по него. А е супер приятна и пъргава колица, средния разход ми е 6.5-7... а и ако се пипне малко изглежда чудесно :)

http://vwclub.bg/forum/garage.php?mode= ... e_id=22889

Изглежда чудесно, колко кинти върви таз машина ?

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Вто 28 окт 2008 21:21

:shock[/quote]Имам предвид ,че ако си вземеш кола до 1500 лв с още толкова ще я направиш кукла и ще я караш още сума ти години , а ако си вземеш кола над 6000 лв когато я стегнеш ще се доближиш до цената на някои модели нови коли и тя обаче никога няма да стане нова.[/quote]

Много си прав, питам се обаче ако си взема по-ново поло до 4 хилки, надявам се в добро състояние, ще ми стигнат ли още 500 лева да го стегна и да си нямам разправии, както е със гегашната ми въшка...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”