Взех си спортен филтър обаче не можах да измисля как да си варжа трабата за топлия въздух .Може ли някой да ми каже как да я вържа че много взе да гори а пак се чува много яко и не искам да го махам.Колата е POLO 1,4 i 1997г.
http://img.data.bg/i.php?id=1217559[/img]
спортен въздушен филтър
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Абе колега като си слагал тоя филтър , свалил ли си оригиналния който е в оная пластмасова кутия , така като гледам ми се чини да не си ....
относно топлия въздух :
1.Демонтирай цялата пластмасова кутия , после си купи алуминиеви траби и си изведи тръба от дросела до филтъра където се намира в момента , закачи си пак маркуча за картерните газове (не ми се спори , нужен ли е или не ....) и ПРЕДИ тоя спортен филтър си свържи трабата за топлия въздъх барабар с клапата , ако се затрудняваш с моите обяснения ще ти го нарисувам
п.п. продаваш ли кората на двигателя ???
относно топлия въздух :
1.Демонтирай цялата пластмасова кутия , после си купи алуминиеви траби и си изведи тръба от дросела до филтъра където се намира в момента , закачи си пак маркуча за картерните газове (не ми се спори , нужен ли е или не ....) и ПРЕДИ тоя спортен филтър си свържи трабата за топлия въздъх барабар с клапата , ако се затрудняваш с моите обяснения ще ти го нарисувам
п.п. продаваш ли кората на двигателя ???
- ALFONS_SS
- Автомобил:
- Двигател:
стария филтър сам го махнал и по една схема от форума доближих трабата до филтъра.ама нещо пак не загрява. вече незнам какво да го правя
http://img.data.bg/i.php?show=1217643&c ... 6k0w2y#img
кората не я давам sorry
http://img.data.bg/i.php?show=1217643&c ... 6k0w2y#img
кората не я давам sorry
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
freestyler911 написа:, ако се затрудняваш с моите обяснения ще ти го нарисувам
Аз лично доста се затрудних
ALFONS_SS , неможе да има и китки и фитки - само едното. Или спортен филтър или топъл въздух. Ако караш толкова малко ,че колата ти не ще да загрява (да приемем ,че си с изправен термостат) ,слагай спортния само лятото!
Колега,извини ме за прямотата,но как можа така да си обезобразиш колата?!И какъв топъл въздух на спортен филтър
- проблемът при монтаж на конусен филтър е именно изолацията му от топлия въздух под капака.В твоя случай най-лесно и ефикасно е да сложиш панелен спортен филтър,тъй като само с едно просто удължение на гофрираната тръба ще осигуриш на двигателя колкото щеш пресен въздух.За изваждането на картерните газове в атмосферата още не сме стигнали до консенсус във форума
, печелиш малка разлика във вървежа,губиш принудителното вентилиране на картера.Напиши в търсачката "спортен филтър" и ще видиш богат избор за решение.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”