Забравил съм да пиша, какъв беше проблема при мен и как го оправихме, та сега ще го опиша.
Значи един познат дето има същото лупо и се занимава с Авто-елекрто ми оправи проблема, като разглоби и освободи механизма, раздвижи го малко и го смаза. Каза, че понякога защитата на машинките блокирала в крайно положение (понеже нямаше една пружина в края на жилото дето да обира последния ход и да натоварва плавно) и трябва да се раздвижи стъклото/механизма за да се изключи. Забелязахме, че беше се изгубило едно винтче на машинката с която се прикрепя към вратата което също може да е оказало влияние.
Препоръча ми когато спускам/вдигам стъклото да не задържам копчето докато изключи защитата а към края на хода да подавам по малко.
След време ми заяде веднъж стъклото, и аз сам се правих на майстор като сложих едно парче от твърд маркуч и, не ми е блокирало тотално от тогава, но се оказа, че нещо не се движи равномерно стъклото от двете страни и се заклиня, като го спусна по надолу, та се налага да го повдигам леко с ръка от единия край, докато стигне 2/3 и нагоре върви само.