Търсих, но само противоречиви мнения
EPC?
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
EPC?
Свети на таблото на Поло комби - какво точно отразява.
-
Uneek
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Electronic Power Control.
Сигурно е някое от по-новите бензинови екземпляри, тъй като на AEX APQ няма тази система. Това ЕПЦ казва че има някакъв проблем по електрониката на автомобила. На другата ми кола го имам това EPC и ми излиза заради дефектирало ключе на спирачния педал. Също ако проблема е по електрониката на двигателя въпросната система вкарва двигателя в бекъп режим и не можеш да го ползваш в пълната му мощност
Абе гадна работа, трябва да се закачи на ваг-ком и да се диагностицира откъде е проблема точно...
Сигурно е някое от по-новите бензинови екземпляри, тъй като на AEX APQ няма тази система. Това ЕПЦ казва че има някакъв проблем по електрониката на автомобила. На другата ми кола го имам това EPC и ми излиза заради дефектирало ключе на спирачния педал. Също ако проблема е по електрониката на двигателя въпросната система вкарва двигателя в бекъп режим и не можеш да го ползваш в пълната му мощност
Абе гадна работа, трябва да се закачи на ваг-ком и да се диагностицира откъде е проблема точно...
- superemo
- Автомобил:
- Двигател:
EPC - управление на двигателя (само за бензинови двигатели)
Сигнализатора свети докато си на контакт и трябва да загасне при запален двигател.
Сигнализатора съобщава за някаква неизправност в системата за управления на двигателя ако свети повреме на движение,
в този случай добре е да се отиде до сервиз.
Сигнализатора свети докато си на контакт и трябва да загасне при запален двигател.
Сигнализатора съобщава за някаква неизправност в системата за управления на двигателя ако свети повреме на движение,
в този случай добре е да се отиде до сервиз.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Uneek написа:Electronic Power Control.
Джамбаза и той ми обясни, че е от стопмашинката - ма ми се видя доста съмнително
Мерси ве пак - отказахме се от 1.4 16V, ще се търси 8V мотор
Колата беше 2000 с новото табло
-
Uneek
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
lrlmodo написа:Uneek написа:Electronic Power Control.
Джамбаза и той ми обясни, че е от стопмашинката - ма ми се видя доста съмнително![]()
Мерси ве пак - отказахме се от 1.4 16V, ще се търси 8V мотор
Колата беше 2000 с новото табло
Наистина може и да е било от стопмашинката
-
fasty
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: EPC?
Отразява ,че има проблем между педала на газта и дросела , които са електронни , а не със жило .Проблема може да е в едното ,другото или в кабелите между тях .Това за кабелите се случва много често при двигател 1.2 на Поло и Фабия поради много къс сноп към дросела. Открива се чрез рамърдване на снопа ,докато гадния надпис светне, като преди това е бил загасен чрез комп или рестарт от контактния ключ,след което се размотава снопа и се търси още по гадния прекъснат кабел.Също така може да означава зацапан или заминал МАФ сензор , който се намира м.у дросела и колектора , обикновенно. Може да се извади и да се почисти със спрей за почистване на карбуратори .При по дъртите двигатели е по добре да се ивадят картерните изпарения извън дросела и възд. филтър да не мърлят допълнително нещата .lrlmodo написа:Свети на таблото на Поло комби - какво точно отразява.
Последна промяна от fasty на Пон 23 фев 2009 1:01, променено общо 1 път.
така, да споделя и аз
и на мен ми светна въпросното ЕРС
съответно ми изчезнаха светлините на стоповете
сваляне на машинката и почистване на нагара - оправи нещата за 5 мин в миг
но реших да потърся и закупя нова
прави се веднага маркетингово проучване по номера на машинката свален от нея
и резултата :
В Ауто+ - 14 лв някаква и 18 лв "оригинална" нямат налична - доставка 10 дни
В магазин от типа други - 25 лв - налична
В Сакар ауто - 20 лв, прави се поръчка и капара на место - доставка след 5 дни
В Шкода-Еуратек - 22.60лв - налична
В Порше София Изток - 18.40 лв. - налична
откъде ли ще си я закупя

и на мен ми светна въпросното ЕРС
съответно ми изчезнаха светлините на стоповете
сваляне на машинката и почистване на нагара - оправи нещата за 5 мин в миг
но реших да потърся и закупя нова
прави се веднага маркетингово проучване по номера на машинката свален от нея
и резултата :
В Ауто+ - 14 лв някаква и 18 лв "оригинална" нямат налична - доставка 10 дни
В магазин от типа други - 25 лв - налична
В Сакар ауто - 20 лв, прави се поръчка и капара на место - доставка след 5 дни
В Шкода-Еуратек - 22.60лв - налична
В Порше София Изток - 18.40 лв. - налична
откъде ли ще си я закупя
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
в порше Изток отиди и го вземи.Там се ползват 5% надолу за членове.В останалите без еура тек се ползват 20%
не че и при тях неможе да се помага де,ама са ти далечко.Иначе за порше, е добре да ходиш с документите на колата,щото ще те вкарат в системата им,което е добре 
не че и при тях неможе да се помага де,ама са ти далечко.Иначе за порше, е добре да ходиш с документите на колата,щото ще те вкарат в системата им,което е добре Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”