Пак на колегата noretreat е ахтонобила.
Та предната му лява спирачка меко казано си трака като каруца. Самия супорт си хлопа и оттам идва гадното тракане.
Някой наясно ли е как да го премахнем или ограничим , дали супорта отнякъде се е охлабил и иска притягане , или се е поизносил (мисля че не е така.) , или някоя тенекия е изпаднала.
Дайте идеи , какво да го правим , минеш ли по неравност и трака та си е*е майката ... а като натиснеш спирачката спира
предна лява спирачка на 6N , ADX
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Re: предна лява спирачка на 6N , ADX
Товоите накладки са със занитени на тях тенекийки (дето държът накладката да не трака в диска като е свободна) ,а при него тенекийките не са занитени ,а са свободни (отделни) .На всяка двойка накладка има 1 тенекийка отдолу и 1 отгоре. Тези тенекийки с времето са се изклривили ,а може и да са паднали (много трудно е това все пак). Значи оправията е да се свалят накладките и тенекийките да се изкривят по начин който да задържа накладката да не трака в диска.
Твоите са от тоя тип

а неговите такива (долу в ляво са въпросните тенекийки)

Твоите са от тоя тип

а неговите такива (долу в ляво са въпросните тенекийки)
Anbuch,
Благодаря много за информацията. Надявам се да успеем да се справим с процедурата, защото е адски дразнещо тва тракане, макар и да знам, че не е нещо сериозно.. :/
Благодаря много за информацията. Надявам се да успеем да се справим с процедурата, защото е адски дразнещо тва тракане, макар и да знам, че не е нещо сериозно.. :/
- freestyler911
абе видех ги аз тия тинкийй, ама кът низнам че трябва да са стегнати. Неговите с ръка си ги местих напред назад, но ще разглобим да ги поогънем.
А как точно се разглобяват, и какви номера ключове са нужни ?
А как точно се разглобяват, и какви номера ключове са нужни ?
- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
аз го имах същия проблем , но при смяна на накладките вече всичко спи
анбух е прав
анбух е прав
И двете предни накладки са сменяни преди 3 месеца.. тракането се появи скоро. Не мисля, че е от накладките.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Ами изритай гумата както си е спряла и ще го чуеш същото тракане. При подмяна на накладките се сменят и тенекийките ,но обикновено ментак накладките са без тенекийки в комплекта си или ги има ,ама ги правят от капачки за буркани по трудово (подчертавам.... обикновено).
За да изкривите тенекийките не е нужно да се демонтира нищо друго освен гумата...хващате ги с клещите и започвате да ги въртите ,но все пак....
Развиват се ето тези двата болта показани със стрелки

Ето го единият отблизо ,като е хубаво на мястото където е стрелката да се напръска с WD-40 ,ама щом ся сменяни скоро едва ли ще е проблем резбата

а това е болта

Започваш да го развиваш и като излезе от резбата си ,му е достатъчно..не е нужно да го вадиш целия
После хващаш спирачният апарат заедно с накладките и го вадиш от диска първо от горната си част (или долната беше
,ама не и да го вадиш едновременно от двете страни по-малко) и после отдругият край. Щом спирачният апарат е изваден заедно с накладките,вече можете да смените каквото си искате. Поставянето по-обратният път. Хубаво е и лекичко да се натисне буталото да се прибере ,чрез натиск върху накладката с отверка използвано като клин,,,ама внимателно да не накъртите феродото
Ще ти трябва ключ инбус Т40 (звездичка) или Обикновен шестограм пак инбус 6 мм. Единият апарат мога да го развивам с единият вид ключ ,а другият с другият.Мисля ,че трябва Т40 ,но другата вътрешна резба на болта ми е прецакана. Ще ти трябва и някаква малка тръбичка която да използваш като рамо
За да изкривите тенекийките не е нужно да се демонтира нищо друго освен гумата...хващате ги с клещите и започвате да ги въртите ,но все пак....
Развиват се ето тези двата болта показани със стрелки

Ето го единият отблизо ,като е хубаво на мястото където е стрелката да се напръска с WD-40 ,ама щом ся сменяни скоро едва ли ще е проблем резбата

а това е болта

Започваш да го развиваш и като излезе от резбата си ,му е достатъчно..не е нужно да го вадиш целия
После хващаш спирачният апарат заедно с накладките и го вадиш от диска първо от горната си част (или долната беше
Ще ти трябва ключ инбус Т40 (звездичка) или Обикновен шестограм пак инбус 6 мм. Единият апарат мога да го развивам с единият вид ключ ,а другият с другият.Мисля ,че трябва Т40 ,но другата вътрешна резба на болта ми е прецакана. Ще ти трябва и някаква малка тръбичка която да използваш като рамо
- freestyler911
noretreat написа:И двете предни накладки са сменяни преди 3 месеца.. тракането се появи скоро. Не мисля, че е от накладките.
Не бе Ваню, не от накладките, тиникийката е охлабила , както и да е аз разбрах какво трябва, ще го оправим , тия дни ,аз съм в софия няма да пътувам, звънни ми да се разберем или дай на скайп
Много странно, но днес тракането вече го няма.. възможно ли е да са се наместили по някакъв начин ламарините сами ? 
- eradev
- Автомобил: T-cross
- Двигател: 2025
колега, няма такъв вариант сами да се наместят. Накладките или тракат или не тракат. Моите в момента също тракат, но в събота или неделя ще ги оправя. Преди на старите накладки бях сложил даже и по две ламаринки отгоре и отдолу.
При мене тракането си изчезна само.. мисля, да не ги пипам, докато не се обадят пак. 
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
noretreat написа:При мене тракането си изчезна само.. мисля, да не ги пипам, докато не се обадят пак.
или докато падне накладката и направи мизереии по диска
провери го все пак
- freestyler911
Те па накладките на вагена се на по една тенекийка от капачка за буркан се държат...... Айде няма нужда....
Не го плашете човечеца, и без това се е филмирал яко напоследък с колата
Не го плашете човечеца, и без това се е филмирал яко напоследък с колата

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”