Здравейте колеги. Става въпрос за едно Polo 1.4 TDI AMF двигател 2001 година. Проблема е следния....при превключване от 2-ра на 3-та предавка се чува едно изхъркване, все едно не сте натиснали съединителя до края....или пък сте спрели и включвате на задна...чува се едно такова "хръс"...ще се сетите за какво става дума. Това го прави предимно когато е студена колата и като превключвам бързо. Ако превключвам бавно....или минавам през неутрална /2-ра -> неутрална -> 3-та/ няма проблеми...няма проблеми и при другите предавки както и при връщането от 3-та на 2-ра. Понеже чувам, че скоростната кутия на Поло-тата е доста кекава та ме притиснява тоя звук....да не изреве някой ден на умряло и да трябва да търся нова. Един вид искам да реша проблема докато е още в зародиш....преди да вляза в скъпоструващо и нервокъсащо приключение. Та ако някой има такова поло с такива симптоми ще съм много благодарен да ме ориентира и насочи от къде да започна издирването на проблема. Мерси предварително!
ПС: Сега като попрочетох...май съм постнал в грешен раздел, щото Полото е "печка с дюзи"....но си мислех, че понеже се касае за скорости трябва да питам тук. Моля за извинение и ако модератора реши, да премести темата в правилния раздел.
Проблем при превключване от 2-ра на 3-та предавка
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”