Колко е е резервата ?
- gh0stfac3
- Автомобил: VW Caddy 2 EcoFuel
- Двигател:
Колко е е резервата ?
колко е резервата на поло 97г 1.4 началото на червеното като ми влезне горивото колко ми остава вътре
- Commander_Keen
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: RH 88 Auto
- Контакти:
Принципно резервата на всички автомобили е преценена за пробег между 50 и 100 км . Имайки впредвид аванса който са оставили и това,че са включили и градското каране наистина е около 7л.,даже малко отгоре..почти 8. Имай впредвид,че доси стрелката да удари дъното има още около литър - литър и половина... около 15-20км гладко каране (извънградско). Другото което е стрелката не е точна а само за ориентир. А също така там вече става сложно,защото зависи и от наклона...ти може да имаш 1л в резервоара,ама под определен наклон да не може да се издърпа. В крайна сметка резервата е така изчислена,че при най-голям разход на гориво (студ,фарове,парно,задръстване....) да ти осигури 50км пробег 
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
От датчика информацията отива в компютъра и от там на таблото. Компютъра какви сметки си прави никой не знае (с други думи , показанията на стрелката на таблото се определят от софтуер). При по-старото поло 2F нещата вече са други и там бензиномерите са по точни.
Цялата тази история със софтуера е направена за да може бензиномера да показва максимално точно при каквито и да било временни наклони на колата. При 2F-a като го опънеш на някое нагорнище и гледаш хоп 5 литра надолу
(ех ,че харчи тая кола по нагорнище-е-е-е)
Цялата тази история със софтуера е направена за да може бензиномера да показва максимално точно при каквито и да било временни наклони на колата. При 2F-a като го опънеш на някое нагорнище и гледаш хоп 5 литра надолу
-
bzzzzzzzzzz
- Автомобил:
- Двигател:
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
bzzzzzzzzzz написа:А когато намелее горивото или остава малко,не би ли трябвало да светне някаква индикация на таблото,от рода на бензинова колонка или нещо друго.Защото при мен си намалява в червения сектор ама колкото и да се бльона в таблото нищо не светва.
Споко колега, не си само ти
Лампички,колонки и други такива няма, до колкото знам - McLarena1976
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
И аз да споделя... Когато стрелката на бензиномера ми е на бялата чертичка след червения сектор (уж напълно празен) , резервоара не може да му сложа повече от 40 литра, та ако е 45 литра , значи в този момент имам още 5 литра резерва ....
не ми се иска обаче да се доверявам на това , само веднъж се случи... не ми беше особенно приятно да чакам да огасна някъде ....
п.п. Добра идея да се измисли нещо да светка на таблото в раздела направи си сам , ама незнам дали ще може, че то това табло цялото се управлява от комп. ....
п.п. Добра идея да се измисли нещо да светка на таблото в раздела направи си сам , ама незнам дали ще може, че то това табло цялото се управлява от комп. ....
- ahil80503
- Автомобил:
- Двигател:
в някои автомобили съм чувал че много трудно се пълни резервоара на фул,май горивото прави пяна и пистолета изключва преждевременно,и за да се напълни ялия резервоар трябва да се помъчиш малко.Един приятел ми каза за неговата вектра че като отиде в шела да зарежда работниците на колонките бягали от него защото пистолета се заключвал преждевременно и след това можел да поеме още 20 литра нафта.Моя гол след заключване поема още 2-3 литра не повече 
- McLarena1976
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”