Масло при въздушния филтер ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
gh0stfac3
Автомобил: VW Caddy 2 EcoFuel
Двигател:

Масло при въздушния филтер ?

Мнениеот gh0stfac3 » Съб 06 дек 2008 22:00

Някои знае ли от какво може да се е получило маслото при въздушния филтер преди смяна на всички консумативи забелязах че има масло и ми казаха сега да гледам първите 1000км дали яде масло и ако яде начи слагам добавка да оплатни или основен ама колата е нова почти на 165 000 км е помогнете ако знаете нещо по въпроса с маслото

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 06 дек 2008 22:05

Първо започваш с гумички на клапаните :idea: Добавките ги забрави освен ако неискаш в близко бъдеще да правиш осн.ремонт или смяна на сегменти най-малко :wink:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 06 дек 2008 22:12

Имах същия проблем с предишното ми поло. Маслото се качва по маркуча за картерните газове. При мен качи около половин литър. Всичко това беше в следствие на факта, че безумните масларари ми бяха навряли вместо 3 литра цели 4.

Последна промяна от groznika на Съб 06 дек 2008 22:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 06 дек 2008 22:14

Бяла пяна (пресечено масло с вода), малко масъце (тук там мазничко) или яко омазняване - чак филтъра е мазен.
Ако е второто.....от това по хубаво няма :wink: Значи всичко е наред :!:
както на тази снимка:

Изображение

тоя дето ти говори за основни ремонти и добавки не го питай вече нищо :wink:

п.п. да поясня ,че може да се разбере погрешно: нямам в предвид колегата Теодор ,а този дето ти казал да слагаш добавка и т.н.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Масло при въздушния филтер ?

Мнениеот maslinkov » Нед 07 дек 2008 6:05

gh0stfac3 написа:Някои знае ли от какво може да се е получило маслото при въздушния филтер преди смяна на всички консумативи забелязах че има масло и ми казаха сега да гледам първите 1000км дали яде масло и ако яде начи слагам добавка да оплатни или основен ама колата е нова почти на 165 000 км е помогнете ако знаете нещо по въпроса с маслото

Това с километрите го забрави, или сложи още 300 х. отгоре. Според мене някой преди да ти продадат колата ти е сипал добавка за повишаване вискозитета, без да ти вади масло и тя е изхвърлила излишното. Споко де - гледай сега нивото му за 1000 км и доливай редовно - до 500 мл си 6+

Потребителски аватар
gh0stfac3
Автомобил: VW Caddy 2 EcoFuel
Двигател:

Re: Масло при въздушния филтер ?

Мнениеот gh0stfac3 » Нед 07 дек 2008 7:50

maslinkov написа:
gh0stfac3 написа:Някои знае ли от какво може да се е получило маслото при въздушния филтер преди смяна на всички консумативи забелязах че има масло и ми казаха сега да гледам първите 1000км дали яде масло и ако яде начи слагам добавка да оплатни или основен ама колата е нова почти на 165 000 км е помогнете ако знаете нещо по въпроса с маслото

Това с километрите го забрави, или сложи още 300 х. отгоре. Според мене някой преди да ти продадат колата ти е сипал добавка за повишаване вискозитета, без да ти вади масло и тя е изхвърлила излишното. Споко де - гледай сега нивото му за 1000 км и доливай редовно - до 500 мл си 6+

да особено по 500мл аз треа да давап по 25 лева за митър мотул тя тая кола ще ме съсипе ще провериме мерси се пак

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Нед 07 дек 2008 13:42

Колега,колеги,че то производителят на масло и на колата си ми дават разход,и нова да е-пак ще има разход на масло!!!Доливаш ли 0.5-1 л. на 10 000км си канап,няма кола без разход на масло!!! Ако си в тия граници-почерпи.Не си мисли,че маслата в БГ са много хубави и колите ни са под 300 000 км.Цапа ли ти филтъра-ми свали надолу маркуча.

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Нед 07 дек 2008 14:06

siso92 написа:Колега,колеги,че то производителят на масло и на колата си ми дават разход,и нова да е-пак ще има разход на масло!!!Доливаш ли 0.5-1 л. на 10 000км си канап,няма кола без разход на масло!!! Ако си в тия граници-почерпи.Не си мисли,че маслата в БГ са много хубави и колите ни са под 300 000 км.Цапа ли ти филтъра-ми свали надолу маркуча.

:roll: аз не съм напълно съгласен, че всяка кола харчи в тези граници. И все пак ако си чувал Хонда колко малко масло харчи аз го знам и от опит.

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Нед 07 дек 2008 14:23

Хах аз за хондите знам,че си падат малко масларки :roll: ...Иначе 600-800гр на 10000 км е в норма :wink:

Anio-Mamata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Anio-Mamata » Нед 07 дек 2008 19:08

вади маркуча надоло да виси или сменяи филтъра по 4есто и тва е.Нама поло дето да не цапа малко масло във филтъра.

fasty
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fasty » Нед 07 дек 2008 21:09

Anio-Mamata написа:вади маркуча надоло да виси или сменяи филтъра по 4есто и тва е.Нама поло дето да не цапа малко масло във филтъра.
Има ,това на groznika

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Нед 07 дек 2008 23:40

N1P0 написа:
siso92 написа:Колега,колеги,че то производителят на масло и на колата си ми дават разход,и нова да е-пак ще има разход на масло!!!Доливаш ли 0.5-1 л. на 10 000км си канап,няма кола без разход на масло!!! Ако си в тия граници-почерпи.Не си мисли,че маслата в БГ са много хубави и колите ни са под 300 000 км.Цапа ли ти филтъра-ми свали надолу маркуча.

:roll: аз не съм напълно съгласен, че всяка кола харчи в тези граници. И все пак ако си чувал Хонда колко малко масло харчи аз го знам и от опит.

Колега,не съм карал кола,дори и нова,която да не гълта половинка,което не означава,че е задължително да доливаш.Погледни в каталозите характеристиките на моторите и на маслата/дори и най-скъпите,не тия дето ние слагаме/.Ако имаш машина без разход на тоя консуматив-почерпи!А за мен е нормално да долееш 0.5л,значи си хапва литър,пък и не е задължително да гори масло,а и да си покапва отнякъде. :D

Anio-Mamata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Anio-Mamata » Пон 08 дек 2008 8:22

fasty написа:
Anio-Mamata написа:вади маркуча надоло да виси или сменяи филтъра по 4есто и тва е.Нама поло дето да не цапа малко масло във филтъра.
Има ,това на groznika

може,ако е изкарал маркуча

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 08 дек 2008 21:32

Anio-Mamata написа:
fasty написа:
Има ,това на groznika

грозника няма да извади маркуча...нито аз,нито Anbuch...все пак тая отровна миризма нали ще влезне в купето,чрез парното....
Принципно си прав в твърдението че всяка кола губи някакво минимално количество масло...но това не е защото го гори(в буквалния смисъл) или губи някъде...просто ако маслото е истинско-с течение на времето губи свойствата си и по-лесно се изпарява...а парите-познай къде отиват...и какво правят в кутията на възд.филтър(когато е такава,като показаната от Anbuch)
Та към автора на темата-няма нищо притеснително...не се стягай :wink:
Ако искаш да не се цапа филтъра(за 10тина лв...) и не ти дреме че в купето ти ще смърди на зла гад-вади маркуча...твоя си работа...
П.с.-трябва ли да черпя че моята кошница не губи масло....че нещо не съм по черпенето :hmmmm mhihi

Anio-Mamata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Anio-Mamata » Вто 09 дек 2008 11:50

chy написа:
Anio-Mamata написа:
fasty написа:
Има ,това на groznika

грозника няма да извади маркуча...нито аз,нито Anbuch...все пак тая отровна миризма нали ще влезне в купето,чрез парното....
Принципно си прав в твърдението че всяка кола губи някакво минимално количество масло...но това не е защото го гори(в буквалния смисъл) или губи някъде...просто ако маслото е истинско-с течение на времето губи свойствата си и по-лесно се изпарява...а парите-познай къде отиват...и какво правят в кутията на възд.филтър(когато е такава,като показаната от Anbuch)
Та към автора на темата-няма нищо притеснително...не се стягай :wink:
Ако искаш да не се цапа филтъра(за 10тина лв...) и не ти дреме че в купето ти ще смърди на зла гад-вади маркуча...твоя си работа...
П.с.-трябва ли да черпя че моята кошница не губи масло....че нещо не съм по черпенето :hmmmm mhihi

искаш да кажеш че вашите коли на цапат филтъра така ли?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”