Масло при въздушния филтер ?
- gh0stfac3
- Автомобил: VW Caddy 2 EcoFuel
- Двигател:
Масло при въздушния филтер ?
Някои знае ли от какво може да се е получило маслото при въздушния филтер преди смяна на всички консумативи забелязах че има масло и ми казаха сега да гледам първите 1000км дали яде масло и ако яде начи слагам добавка да оплатни или основен ама колата е нова почти на 165 000 км е помогнете ако знаете нещо по въпроса с маслото
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Имах същия проблем с предишното ми поло. Маслото се качва по маркуча за картерните газове. При мен качи около половин литър. Всичко това беше в следствие на факта, че безумните масларари ми бяха навряли вместо 3 литра цели 4.
Последна промяна от groznika на Съб 06 дек 2008 22:15, променено общо 1 път.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Бяла пяна (пресечено масло с вода), малко масъце (тук там мазничко) или яко омазняване - чак филтъра е мазен.
Ако е второто.....от това по хубаво няма
Значи всичко е наред
както на тази снимка:
тоя дето ти говори за основни ремонти и добавки не го питай вече нищо
п.п. да поясня ,че може да се разбере погрешно: нямам в предвид колегата Теодор ,а този дето ти казал да слагаш добавка и т.н.
Ако е второто.....от това по хубаво няма
както на тази снимка:
тоя дето ти говори за основни ремонти и добавки не го питай вече нищо
п.п. да поясня ,че може да се разбере погрешно: нямам в предвид колегата Теодор ,а този дето ти казал да слагаш добавка и т.н.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Масло при въздушния филтер ?
gh0stfac3 написа:Някои знае ли от какво може да се е получило маслото при въздушния филтер преди смяна на всички консумативи забелязах че има масло и ми казаха сега да гледам първите 1000км дали яде масло и ако яде начи слагам добавка да оплатни или основен ама колата е нова почти на 165 000 км е помогнете ако знаете нещо по въпроса с маслото
Това с километрите го забрави, или сложи още 300 х. отгоре. Според мене някой преди да ти продадат колата ти е сипал добавка за повишаване вискозитета, без да ти вади масло и тя е изхвърлила излишното. Споко де - гледай сега нивото му за 1000 км и доливай редовно - до 500 мл си 6+
- gh0stfac3
- Автомобил: VW Caddy 2 EcoFuel
- Двигател:
Re: Масло при въздушния филтер ?
maslinkov написа:gh0stfac3 написа:Някои знае ли от какво може да се е получило маслото при въздушния филтер преди смяна на всички консумативи забелязах че има масло и ми казаха сега да гледам първите 1000км дали яде масло и ако яде начи слагам добавка да оплатни или основен ама колата е нова почти на 165 000 км е помогнете ако знаете нещо по въпроса с маслото
Това с километрите го забрави, или сложи още 300 х. отгоре. Според мене някой преди да ти продадат колата ти е сипал добавка за повишаване вискозитета, без да ти вади масло и тя е изхвърлила излишното. Споко де - гледай сега нивото му за 1000 км и доливай редовно - до 500 мл си 6+
да особено по 500мл аз треа да давап по 25 лева за митър мотул тя тая кола ще ме съсипе ще провериме мерси се пак
-
siso92
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,колеги,че то производителят на масло и на колата си ми дават разход,и нова да е-пак ще има разход на масло!!!Доливаш ли 0.5-1 л. на 10 000км си канап,няма кола без разход на масло!!! Ако си в тия граници-почерпи.Не си мисли,че маслата в БГ са много хубави и колите ни са под 300 000 км.Цапа ли ти филтъра-ми свали надолу маркуча.
- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
siso92 написа:Колега,колеги,че то производителят на масло и на колата си ми дават разход,и нова да е-пак ще има разход на масло!!!Доливаш ли 0.5-1 л. на 10 000км си канап,няма кола без разход на масло!!! Ако си в тия граници-почерпи.Не си мисли,че маслата в БГ са много хубави и колите ни са под 300 000 км.Цапа ли ти филтъра-ми свали надолу маркуча.
-
Anio-Mamata
- Автомобил:
- Двигател:
-
siso92
- Автомобил:
- Двигател:
N1P0 написа:siso92 написа:Колега,колеги,че то производителят на масло и на колата си ми дават разход,и нова да е-пак ще има разход на масло!!!Доливаш ли 0.5-1 л. на 10 000км си канап,няма кола без разход на масло!!! Ако си в тия граници-почерпи.Не си мисли,че маслата в БГ са много хубави и колите ни са под 300 000 км.Цапа ли ти филтъра-ми свали надолу маркуча.
аз не съм напълно съгласен, че всяка кола харчи в тези граници. И все пак ако си чувал Хонда колко малко масло харчи аз го знам и от опит.
Колега,не съм карал кола,дори и нова,която да не гълта половинка,което не означава,че е задължително да доливаш.Погледни в каталозите характеристиките на моторите и на маслата/дори и най-скъпите,не тия дето ние слагаме/.Ако имаш машина без разход на тоя консуматив-почерпи!А за мен е нормално да долееш 0.5л,значи си хапва литър,пък и не е задължително да гори масло,а и да си покапва отнякъде.
-
Anio-Mamata
- Автомобил:
- Двигател:
Anio-Mamata написа:fasty написа:Има ,това на groznikaAnio-Mamata написа:вади маркуча надоло да виси или сменяи филтъра по 4есто и тва е.Нама поло дето да не цапа малко масло във филтъра.
може,ако е изкарал маркуча
грозника няма да извади маркуча...нито аз,нито Anbuch...все пак тая отровна миризма нали ще влезне в купето,чрез парното....
Принципно си прав в твърдението че всяка кола губи някакво минимално количество масло...но това не е защото го гори(в буквалния смисъл) или губи някъде...просто ако маслото е истинско-с течение на времето губи свойствата си и по-лесно се изпарява...а парите-познай къде отиват...и какво правят в кутията на възд.филтър(когато е такава,като показаната от Anbuch)
Та към автора на темата-няма нищо притеснително...не се стягай
Ако искаш да не се цапа филтъра(за 10тина лв...) и не ти дреме че в купето ти ще смърди на зла гад-вади маркуча...твоя си работа...
П.с.-трябва ли да черпя че моята кошница не губи масло....че нещо не съм по черпенето

-
Anio-Mamata
- Автомобил:
- Двигател:
chy написа:Anio-Mamata написа:fasty написа:Има ,това на groznikaAnio-Mamata написа:вади маркуча надоло да виси или сменяи филтъра по 4есто и тва е.Нама поло дето да не цапа малко масло във филтъра.
може,ако е изкарал маркуча
грозника няма да извади маркуча...нито аз,нито Anbuch...все пак тая отровна миризма нали ще влезне в купето,чрез парното....
Принципно си прав в твърдението че всяка кола губи някакво минимално количество масло...но това не е защото го гори(в буквалния смисъл) или губи някъде...просто ако маслото е истинско-с течение на времето губи свойствата си и по-лесно се изпарява...а парите-познай къде отиват...и какво правят в кутията на възд.филтър(когато е такава,като показаната от Anbuch)
Та към автора на темата-няма нищо притеснително...не се стягай![]()
Ако искаш да не се цапа филтъра(за 10тина лв...) и не ти дреме че в купето ти ще смърди на зла гад-вади маркуча...твоя си работа...
П.с.-трябва ли да черпя че моята кошница не губи масло....че нещо не съм по черпенето![]()
искаш да кажеш че вашите коли на цапат филтъра така ли?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”