Проблем с кабелите може би?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
memfisbg
Автомобил:
Двигател:

Проблем с кабелите може би?

Мнениеот memfisbg » Пет 12 дек 2008 21:28

Така и аз да си сподиля мъката. От извесно време ДВГ-то на колицата забелязвам че не работи равномерно но празен ход,вчера като си тръгвах от работа не искаше да запали чак от петия път след като подадох предварително газ запали. Така единственното което забелязах е /дано не ми се смеете/ че под лулите се виждат искри,не по металната част овън а под тях кадето е свеща.Та въпроса ми е дали кабелите са си отишли или е нормално........колицата е ПОЛО 1.4 aex сменял сам дистрибуторна капачка и палец а кабелите и свещите не!Колата се кара само на бензин
[size=9][color=red]mod edit: dobrin[/color][/size]

Потребителски аватар
Marto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto » Пет 12 дек 2008 22:53

Според мен колега въобще не е нормално, искрата неби трябвало да се расейва. Нека по запознатите колеги да кажат

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Пет 12 дек 2008 23:51

аз имам подобен проблеем но уж при мен по тоците всичко е както трябва,като наместя буксите на имобито се оправя.но ако наистина има искрене без да са вадени лулите си е проблем(щом прехвърля) кабелите са около 50тина лева но провери да не се е.ава имобото

Потребителски аватар
memfisbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот memfisbg » Съб 13 дек 2008 8:20

Имобилаизер мисля че нямам... така поне мисля на ключа немам нищо

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Съб 13 дек 2008 9:03

memfisbg написа:Имобилаизер мисля че нямам... така поне мисля на ключа немам нищо

Някои имобилайзери са си директно към алармата.
На моята старата, примерно, без проблем можех да си вляза в колата без да включа сирената (през дясната врата), но не можех да запаля.
Веднъж като си изтрървах достанционното в една локва.... :oops: ми се стъжни, докато намеря другото за да запаля :?
Иначе в случая не мисля, че има много общо с искрите... :roll:
Ако не си сменял нито кабелите, нито свещите, наистина е по-добре първо това да направиш. :да:
В Бош, кабелите мисля че бяха около 65-70 лв :)

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Re: Проблем с кабелите може би?

Мнениеот Anbuch » Съб 13 дек 2008 10:11

memfisbg написа: Така единственното което забелязах е /дано не ми се смеете/ че под лулите се виждат искри,не по металната част овън а под тях кадето е свеща.

Надали някой ще тръгне да ти се смее дето имаш проблем :wink:

Въпроса ми е как видя тази искра-извади кабела (лулата) от свеща и гледаше в кабела или докато кабела е монтиран на свща излизат искри. Ако е второто - задължително сменяй лулите на кабелите или целите кабели ,ако неможеш да прецениш къде точно в тях е проблема
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=119296

Потребителски аватар
memfisbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот memfisbg » Съб 13 дек 2008 10:50

ами искрите ги видях докато си работеше ДВГ-то и беше тамно иначе на светло не се забелязват и се вижда като проблясаци под самата лула а не извън нея.... лулата не сам я вадил и завелязах че като вземе да се виждат проблясаци ДВГ-то почва да се тормози леко си променя оборотите....лулите не сам ги вадил още щевзема да си взема едни нови кабели и да видим како ке стане,та мисалта ми беше нормално ли е или не да се виждат искри под лулите

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Съб 13 дек 2008 11:35

Persefona написа:
memfisbg написа:Имобилаизер мисля че нямам... така поне мисля на ключа немам нищо

Някои имобилайзери са си директно към алармата... :?
Иначе в случая не мисля, че има много общо с искрите... :roll:
Ако не си сменял нито кабелите, нито свещите, наистина е по-добре първо това да направиш. :да:
В Бош, кабелите мисля че бяха около 65-70 лв :)

ооо имаш имаш-тези полота имат стоков имоби с чипа в ключа

да ако колата няма стоково имоби (по-старите автомобили)наистина се връзва от алармата,но несмятам че е нужно да се мята веднага на 50-60 лева за кабели ако не е от тях :wink:

memfisbg написа:ами искрите ги видях докато си работеше ДВГ-т...та мисалта ми беше нормално ли е или не да се виждат искри под лулите

не пич наистина не е нормално,но преди да се мяташ на кабели иди на майстор да те преглера да прецени на място че аз така от бързане си имам едни кабеяци в багажника(казваха ми да не взимам че може да не е от тях ама не аз търикат)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”