Колеги, имам следния проблем с полото - сутрин като е студена колата, гасне, когато я изключа от скорост или при смяна на скоростите. Когато измина около километър, се оправя и повече този проблем не се появява (макар, че за един километър не може да загрее). Преди време имах проблеми с оборотите - гаснеше, като я изключа от скорост - в сервиза ми казаха - нова дроселова клапа, но като я почистих хубаво със спрей за почистване, проблемът като че ли се оправи.
Защо ми гасне обаче когато е студена? И само когато изключа от скорост. Възможно ли е да е от свещите ( не съм ги сменял откакто я купих, защото двигателя си работи нормално според мен)? Или е нещо друго? И по какво се познава, че свещите са за смяна? Какво е да ти работи на 3 цилиндъра? Полото е бензин, няма газова уредба, останалото му е сменено.
Полото гасне, когато е студено
-
The_Ace
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Полото гасне, когато е студено
Imam Polo 91. god, 1.05 benzin, imah syshtiqt problem, smenih sveshtite + maistora mi kachi oborotite i se opravi predi okolo 2 godini beshe tova. Sega pak pochna da mi pravi syshtiqt problem, mislq da proverq sveshtite.
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това чистене на дроселова клапа преди колко време го прави?
Моята последно я чистих преди година, сега като отворих и видях на какво прилича... настръхнах! Ама чакам да се стопли времето.
Според мен ако е свещ постоянно ще ти прави проблеми. По-вероятния проблем е дросел.
п.п
а? ко речи?
Пиши на кирилица
Моята последно я чистих преди година, сега като отворих и видях на какво прилича... настръхнах! Ама чакам да се стопли времето.
Според мен ако е свещ постоянно ще ти прави проблеми. По-вероятния проблем е дросел.
п.п
The_Ace написа:Imam Polo 91. god, 1.05 benzin, imah syshtiqt problem, smenih sveshtite + maistora mi kachi oborotite i se opravi predi okolo 2 godini beshe tova. Sega pak pochna da mi pravi syshtiqt problem, mislq da proverq sveshtite.
а? ко речи?
Пиши на кирилица
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Щом гасне на ПХ... И аз залагам на дросел. Чистенето на гърловината на дросела помага до един момент (и то когато колата гасне топла), но при износване на пистите на потенциометъра помага само нова клапа 

- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сложи преди това за проба 262 ома съпротивление на крачето на темпдатчика, което е за компа и виж дали ще се получи. /и да не забравиш след слагането да реснеш компа/
здравеите аз сащо имам от около 2-ва месеца поло 14 16в и имам сащият проблем сутрин и ми казаха че този проблем е от ланда сондата според вас жазможно ло е? защото мисля да я сменям тази горе на колекторните траби не отзад на ауспуха! сменил сам горижен филтар сжещи кабели и няма промяна сутрин паля и гасне докато мина около километар и така с някаква информация мойете ли да ми помогнете ще ви бада много благодарен!!!!!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”