Проблем с превключване на скоростите
- maleksov
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с превключване на скоростите
Здравейте.Напоследък наблюдаваме един проблем който се появява при загрял двигател.Модела е 96г.,двигателя АХЛ.При каране в софийските задръствания в един момент скоростите започват да се превключват по-трудно.На студен двигател всичко е перфектно.Колата е купена на 90 000 км.Сега е 110 000.Откакто е закупена не са сменяни жила и съединители.Преди това не се знае.Ходихме до кварталния сервиз,но в този момент момчето не можеше да направи нищо повече от това да погледне жилото и каза,че е доста добро и скъпо.От собствен опит може ли някой да сподели на колко време горе долу се сменя съединителя и дали това е сигнал да го направиме.
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с превключване на скоростите
а педала на съединителя къде отлепя?
мойта като почна да го прави това смених сиединител, целия комплект и се оправи.
мойта като почна да го прави това смених сиединител, целия комплект и се оправи.
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На предишната си кола имах същия проблем. Когато е студена скоростната кутия всичко е като по мед и масло. Загрее ли обаче (особено при каране с по-вискока скорост, примерно по-продължително на магистралата) скоростите започваха да взлизат "със зор". След смяна на маслото (не доливане, а смяна) всичко се оправи. Обяснението е там, че когато е студено старото масло е с голям вискозитет, но когато загрее, вискозитета рязко намалява и все едно в скоростната кутия има не масло, а вода.
Имах същите симптоми преди година. С времето ставаше все по-твърд, докато не скъса жилото след него второто.... Смених съединител комплект и сега е мекичък направо се се усеща. Първо си провери обяче нивото на маслото в скоросната кутия.
- Tatrata
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: ABF
doc_j написа:На предишната си кола имах същия проблем. Когато е студена скоростната кутия всичко е като по мед и масло. Загрее ли обаче (особено при каране с по-вискока скорост, примерно по-продължително на магистралата) скоростите започваха да взлизат "със зор". След смяна на маслото (не доливане, а смяна) всичко се оправи. Обяснението е там, че когато е студено старото масло е с голям вискозитет, но когато загрее, вискозитета рязко намалява и все едно в скоростната кутия има не масло, а вода.
И според мен си за смяна на масло. Имах подобен проблем със старото поло, но със смяна на маслото изчезна. Съединител не съм сменял 40000 км, а и не знам кога е бил сменян, но никога не съм имал проблеми с него !
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”