Не ми изгасва копчето за air bag,какво да правя?
Не ми изгасва копчето за air bag,какво да правя?
От няколко дена като тръгвах ми светваше и изгасваше копчето за аир бега ,а сега не иска да изгасва
,от какво може да е?Благодаря на всички помогнали!
Re: Не ми изгасва копчето за air bag,какво да правя?
Ако откача клемата за 20мин дали ще се оправи,и коя клема трябваше 1во да откача,че досега не съм откачал? 
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
DMX написа:Ако откача клемата за 20мин дали ще се оправи,и коя клема трябваше 1во да откача,че досега не съм откачал?
Едва ли ще има ефект, виж тук
viewtopic.php?f=5&t=126751&hilit=Airbag
- Soyer
- Автомобил:
- Двигател:
ако не се оправи с ресет на компа
отиваш да ти я закачат някаде да се видат грешките
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
може да е прекъснат лентова кабел на волана и да трябва нов, може колата да е оставала без ток и да е нужна намеса с ваг ком, може ако имаш възглавница само на волана то фабричното съпротивление от другата страна да е изпаднало....не гадай ......изключи си акумулатора.....диагностика при някой с ваг ком, ваското1..... всичко си казва .... по спецификации възглавниците имат срок на годност ...ама тука си ги носим по колите до откат 
- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
Да не отварям нова тема...този прословут лентов кабел...го откачам само от мястото където е закачен за AirBag'а и дали мога го откача и от мястото където е захванат към волана? Че да го взема в къщи и да го огледам обстойно къде е прекъснат и ако е на "хубаво" място да се оправи...аз се мъчих да го дърпам и от другото място, но ме беше страх да не направя нещо по сериозно. (тези операции ги правя на откачена клема на акумулатора)
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не го дърпай
.Лентовия кабел се сваля като се свали еърбега(едната страна на лентовия кабел е закачена за него),после волана,после откачва и от другата страна лентовия кабел и ти остава на волана.Там се държи на 2-3 винчета-развиваш ги и го сваляш и оттам нататък си ти 
- eras3r
- Контакти:
Аха мерси...само не разбрах...като смъкна кабела от AirBag'a това дето остава на волана...трябва ли да смъкна и волана или директно да търся някъде 2 болчета?
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ти нямаш представа как изглежада(и какво е всъщност) лентовия кабел нали?Ако не ти е спешно ще ти снимам довечера как изглежда и как се захваща лентовия кабел 
А ако ти е спешно свали волана и ще го видиш(той остава на волана)
П.С. Трябва да се свали волана за да стигнеш до лентовия кабел.
А ако ти е спешно свали волана и ще го видиш(той остава на волана)
П.С. Трябва да се свали волана за да стигнеш до лентовия кабел.
- eras3r
- Контакти:
ааааааааааа ясно...аз си мислех, че е едно малко 10 сантиметрово кабелче което влиза с една жълта букса в самият Airbag. Явно не е било то 
Ще чакам снимки :>
Ще чакам снимки :>
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тука е волана с лентовия кабел на него.Виждат се 2 от 3те винтчета които държат лентовия кабел.

Тука волана е без лентов кабел.

Ето го и самия лентов кабел.Той се намира в кутията.

Ако имаш още неясноти питай

Тука волана е без лентов кабел.

Ето го и самия лентов кабел.Той се намира в кутията.

Ако имаш още неясноти питай
- eras3r
- Контакти:
ииии много благодаря 
Аз значи съм видял само една част от лентовия кабел (тази пред волана) .
А за неясноти...трябва ли задължително да махна едната клема на акомулатора и тогава да махам кабела? И дали ако някъде е прекъснат ще може да се оправи?
Аз значи съм видял само една част от лентовия кабел (тази пред волана) .
А за неясноти...трябва ли задължително да махна едната клема на акомулатора и тогава да махам кабела? И дали ако някъде е прекъснат ще може да се оправи?
Само - на акумолатора ли да махна или и двете клеми да вида дали ще се спре да свети това копче за аир бега?и за колко време да ги махна
?
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи хората махат клемата за да не запише грешка(което би станало само при даване на контакт с откачен еърбег) или за да не гръмне еърбега(което може да стане от статично електричество) та според мен това откачване на клема(още повече в случай че вече лампата свети) е абсолютно безсмислено.
За ремонт:Ремонта е възможен винаги -независимо как и къде е скъсан кабела,проблема е че в 90% от случаите после пак се къса и пак целия труд наново и т.н.
Чисто нов лентов кабел е от порядъка на 200лв. Втора употреба са около 80лв.-100лв.
Във всички варианти нов/ремонт после трябва да се чистят грешките от еърбег контролера:
Това става с диагностична апаратура!Не с откачване на клемите!Паметта в еърбег контролера е енергонезависима(смятам че знаете какво значи това)махането на тока не й въздейства!
П.С. Хората които са сръчни ентусиасти могат да почнат с ремонта
Които е от София и не може/няма с какво да изчисти грешката може да дойде да му я изчистя без пари.
За ремонт:Ремонта е възможен винаги -независимо как и къде е скъсан кабела,проблема е че в 90% от случаите после пак се къса и пак целия труд наново и т.н.
Чисто нов лентов кабел е от порядъка на 200лв. Втора употреба са около 80лв.-100лв.
Във всички варианти нов/ремонт после трябва да се чистят грешките от еърбег контролера:
Това става с диагностична апаратура!Не с откачване на клемите!Паметта в еърбег контролера е енергонезависима(смятам че знаете какво значи това)махането на тока не й въздейства!
П.С. Хората които са сръчни ентусиасти могат да почнат с ремонта
Които е от София и не може/няма с какво да изчисти грешката може да дойде да му я изчистя без пари.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”