Проблем ли е ако се налее масло в двигателя над допустимото?
Проблем ли е ако се налее масло в двигателя над допустимото?
Здравейте колеги,може и да е наимен въпроса,но така се получи,че от недоглеждане е долято масло в двигателя над допустимото.Причината е,че бях казала на сина ми да долее,щото беше намаляло и понеже той отлогоше във времето и аз реших да долея като бях убедена,че е малко,но се оказа че малко преди мен и той е долял и сега нивото е над допустимото.Какво трябва да се направи в случая.Ще имам ли проблеми някакви?Благодаря за отговорите.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем ли е ако се налее масло в двигателя над допустимото?
Колко над допустимото , зависи от ДВГ. В общия случай ще го изхвърли- изгори, обаче зависи колко е ако е много, трябда да си източи малко.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Лошият вариант е при високи обороти да вдигне налягането и да избие от където може (маркуч за картерни газове, семеринги и тн.)
Ако наистина сте прекалили източете колкото трябва. Не е здравословно за автомобила.
Ако наистина сте прекалили източете колкото трябва. Не е здравословно за автомобила.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Най-лесният вариянт за дамите ,е да си купят система и голяма спринцовка -колкото по-голяма ,толкова по-добре (поне 50 кубикова):
Трябва ти около 50 см маркуч (от системи е идеален).
Вадиш "щеката" за проверка на нивото на маслото и през отвора пъхаш маркуча ,на който от другият му край предварително си сложила спринцовката и започваш да точиш масълцето . Десет ,50 кубикови спринцовки са си половин литър.
Може да не става много бързо но със сигурност ще се оправиш по-бързо отколкото ,ако тръгнеш да търсиш майстор за да пусне масълче от пробката,а и не мисля че ще легнеш под колата да се плескаш за да източваш от пробката.
Вадиш "щеката" за проверка на нивото на маслото и през отвора пъхаш маркуча ,на който от другият му край предварително си сложила спринцовката и започваш да точиш масълцето . Десет ,50 кубикови спринцовки са си половин литър.
Може да не става много бързо но със сигурност ще се оправиш по-бързо отколкото ,ако тръгнеш да търсиш майстор за да пусне масълче от пробката,а и не мисля че ще легнеш под колата да се плескаш за да източваш от пробката.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Anbuch написа:Най-лесният вариянт за дамите ,е да си купят система и голяма спринцовка -колкото по-голяма ,толкова по-добре (поне 50 кубикова):
Ам между другото не е казала колоко е..
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Най-добре е да е в средата между мин и мах. Щом е над макс вероятноста да го хвърли през щеката е много голяма, естествено и всички гарнитури и семеринги се "натоварват" допълнително ,ама това както и да е .... то един семеринг на коляновият вал се сменя за "2 мин" Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”