Здравейте. Имам Поло 1,4І, 96г. Спря да работи единия цилиндър . Проверихме свещите - работят. Някой имал ли е такъв проблем, какво може да е ??? и колко горе-долу ще излезе поправката ? Еми това е накратко. Които може да помага idea3 ....
като застанеш срещу колата е най-левия цилиндър, или е първи или е четвърти confused Пада се първия откъм колелото на разпределителният вал!
Беше с газова, но я махнах и в момента е без.
Свещите работят. Спря да работи докато си карах, отведнъж - до преди това си вървеше отлично! Беше на майстор, преди няколко дена - имаше теч на моторно масло от картера и от още едно място, смениха един семеринг и гарнитурата на картера.
nina написа:Компресията ще я измерим в сервиза - днес ще я закарам. А със сигурност не е от свеща и кабела - искра има!
Искра има ама достатъчна ли е....
Смени кабела и свещта и пак гледай.,..
Като премерят компресията горе долу ще почнат да отхвърлят потенциални проблеми....
Лично аз залагам да пробваш с друга дистрибуторна капачка да не би старата да има някакви спуквания или тям подобни
Сега се прибирам от сервиза.... banana Оказа се металната пластина, която е върху лулата на свеща! От там минава искра върху двигатела и... Майстора каза, че на полото е често срещан проблем и че е по-добре да се махнат и другите пластини! Е това е .... много съм щастлива , че се разминах с голям ремонт!!!
Това значи, че кабела не ти е читав...
Лично аз бих го сменил...
Все пак оригинален кабел е 25 лв....
Да не стане като се намокри пак...
Тези изолации на лулите са сложени там с цел, щом от там има избиване на искра, значи изолацията на кабела е тотално заминала...
Но поне няма да те остави на път...