Как си реставрирах полото :)

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Как си реставрирах полото :)

Мнениеот groznika » Съб 14 юни 2008 12:07

И така колеги,
Повечето от вас (които ме познават) знаят, че февруари месец си продадох CL полото и си взех GT :)
Изминаха почти четири месеца от тогава и мога да кажа, че почти съм готов с възкресението на някогашния мъртвец който взех за 1300 лв.

Промените са както следват -

Интериор:
Изцяло подменен салон. Поради лошото състояние на предишния, преди да продам CL-а размених салоните, корите по вратите, багажника и волана. Отремонтирани бяха въздуховодите на вентилацията към купето, осветлението към таблото и към купето, добавени бяха запалка, пепелник както и някои отдавна не работещи копчета. Подменени бяха говорителите и добавих едно невзрачно CD с което да си бръмча музичка. Възстановено е подгряването на задното стъкло (клеми + писти).

Екстериор:
Тук все още има забележки, но като цяло има ефект. Боята претърпя серия от полирания и пастирания, броните бяха освежени, подменени са и червените лайсни. Задните стъкла са затъмнени до 20% пропускливост. Предната решетка е без емблема. Алуминиеви джанти имитация на BBS (имаше 4 криви железни джанти с тасове които ми се разпаднаха в ръцете при първият опит за сваляне). Подменени са всички външни осветителни компоненти, отремонтирани са чистачките и пръскащите елементи. Изведена е изцяло нова външна антена.

Ходова част:
Цялата предница претърпя основен ремонт. Сменени са макферсън, шарнири с носачи, всички видове тампони, кормилната уредба е основно рециклирана. Възстановени са задните и предните дискови спирачки както и ръчната (въобще ги нямаше). Колата е с нови четири летни гуми 185/60/13 (беше с 4 съвсем различни като марка и размер).

ДВГ:
Разбира се както с всяка нова кола се процедира и тази получи на първа ръка пълната смяна на консумативи. Масло ДВГ, масло скорости, ремъци (ангренаж, алтрнатор), нова водна помпа, филтри (горивен, маслен, въздушен). Сменени са всички датчици на охладителната система, нова двустепенна перка за радиатор, сменен е и алтернаторът. Укрепени са всички детайли в коша с оригинални тампони (повечето неща бяха вързани с тел) като радиаторът например. Сменени са свещите, кабелите и капачката+палеца. Сменена е двуцевката към колекторите, добавено е ново средно гърне и нова ламбда сонда (последната въобще липсваше). Отстранени са някои течове на масъце и антифриз. Подменени са някои гарнитури и семеринги. Акумулаторът също е нов.

Други:
Поставена е аларма с централно заключване. Сменени са някои релета по инсталацията. Имобилайзер и др. дреболийки за които вече не се сещам...

Като цяло това са нещата които се случиха до тук. Предвижданията ми са като финал общата стойност на този проект да достигне 3000-3500 лв. Всичко до момента излиза на приблизително 3000...
Ето и как изглеждат нещата в момента:

Изображение

Следва:
Ремонт на задницата (изчукване/боядисване), поставяне на ксенонови светлини, поставяне на разпънка, подмяна на свещите с иридиумни, смяна на задни амортесьори и пружини, затъмняване на стъклата до по-ниска пропускливост, поставяне на ветробрани на предните прозорци, поставяне на бели мигачи, затъмняване на стоповете, поставяне на спортно гърне както и някои други дреболии... (Евентуално може да се пребоядиса основно някой ден и да се помисли за по-сериозна музика) :)

Всичко което ми е било от компетенцията съм правил и ще правя самичък. Други неща са дело на сервизаджии.
Искам да благодаря на всички от клуба които са ми помагали до тук, специално на vaskoto1 за търпението около тази кошница, на личният ми монтьор Емо от търговска лига, на всички колеги от поло сектата, на колегата Антов (той си знае за какво) ;), на Митко Калфов и най-вече на жена ми която се съгласява с всичките ми прищевки около тази червена купчина ламарина...

:bowdown

Последна промяна от groznika на Пон 27 окт 2008 16:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Съб 14 юни 2008 14:34

евала,това на снимките са си две различни коли :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CTaH4o » Съб 14 юни 2008 15:01

vanko_VW написа:евала,това на снимките са си две различни коли

това е 'щото чичи ни лъже :lol:
и евала за ентусизма :)

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Съб 14 юни 2008 16:47

Колегите от бачкането ми отдавна твърдят, че не съм с всичкия си... Сега като гледам какво съм изписал в първия пост май верно нещо не съм добре с главата :lol:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 14 юни 2008 16:58

groznika написа:Колегите от бачкането ми отдавна твърдят, че не съм с всичкия си... Сега като гледам какво съм изписал в първия пост май верно нещо не съм добре с главата :lol:
    Ако е нямало такива ентусиасти като тебе сигурно и форума и клуба е нямало да ги има :wink: :applause:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Съб 14 юни 2008 17:28

Евала Дидо, колата е слънце

Потребителски аватар
Волен
Автомобил: 1996 Polo 6N
Двигател: 1H

Мнениеот Волен » Съб 14 юни 2008 17:43

Браво. Мераклия си, не спирай ;)

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Съб 14 юни 2008 18:39

Бай Чичи е признат!!!
То свършеното по колата говори само за себе си!! 8)

Потребителски аватар
Tatrata
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: ABF

Мнениеот Tatrata » Съб 14 юни 2008 18:46

Volkov написа:Бай Чичи е признат!!!
То свършеното по колата говори само за себе си!! 8)

Така е, прав си. Добра работа е свършил Чичи по колата. Успех за напред и много безаварийни километри !

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Съб 14 юни 2008 20:30

Мога да кажа само едно-кукла :!:

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Съб 14 юни 2008 20:43

това си е цял успешно реализиран проект колега,
поздравления за което и евала за + емоция :D

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Съб 14 юни 2008 20:59

Колата е добре, но да инвестираш 3000 хил. лв. в кола на 20 години не мога да приема.

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Съб 14 юни 2008 21:12

ostavime написа:Колата е добре, но да инвестираш 3000 хил. лв. в кола на 20 години не мога да приема.

Колега инвестицията не е 3000 лв а по-малко от 2000. В грубата сума която съм писал влиза и стойността на самият автомобил ;)
Другата презумция е, че нямам 3500 на куп. Давам ги по етапно. Дори и да ги имах какво можех да си взема за тези пари? Golf 3 нов внос на който трябва да му набия поне още 2000 за да го вкарам в час?
За финал ще кажа, че колата е САМО на 18 години ;) Има хора които хвърлят далеч по-луди пари за далеч по-стари коли :)

Като теглиш чертата какво излиза? За 3000-3500 разполагам с кола на която мога да се доверя 1000%. Качвам се и заминавам където ми е кеф и знам, че няма да има какво да се пипне по нея. :D

Потребителски аватар
Alpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alpi » Съб 14 юни 2008 21:53

Евалата, количката е супер. Човека бая се е постарал

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Съб 14 юни 2008 22:24