Здравейте колеги решил съм да сменям двигателя на Полото ( 6N 999i AER ) с такъв от 1.4 16в AFH, искам да попитам ако някой го е правил да даде малко инфо... пасва ли двг. имали преправяне и тем подобни работи.
Благодаря ви предварително !
От 1.0 към 1.4 16в
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Re: От 1.0 към 1.4 16в
по рентабилно е да смениш колата, поне според мене.
Иначе пасва да то невъзможни неща няма, още повече тоя двигател си е от поло, който си избрал.
Имай предвид и едно наум като купваш двигателя , СКОРОСТНА КУТИЯ, много внимавай да е изправна, и там масълце и избирача да се сменят !
Иначе пасва да то невъзможни неща няма, още повече тоя двигател си е от поло, който си избрал.
Имай предвид и едно наум като купваш двигателя , СКОРОСТНА КУТИЯ, много внимавай да е изправна, и там масълце и избирача да се сменят !
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А, бе, няма ли накрая някой да се навие да сложи PY в 6N??? А и за тия трансплантации към AFH само се говори, ама така и никой не ги прави
Поне още 2-ма 3-ма знам, които го мислиха, ама още си карат малолитражките.
Поне още 2-ма 3-ма знам, които го мислиха, ама още си карат малолитражките.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
ми доста парички трябва да се налеят във "фъстъка" за да стане ... и се отказват. Верно , и не е много практично, ама и кефа цена няма ....
Но като се замислиш всеки си е купил малолитражка щото "харчи малко", после изведнъж всеки го сърби г*за да набута 1 хилядарка и да стане рацер ....
и аз мойта бангия няма да я пипна, карам и тва е ... нали мърда все още ...
Но като се замислиш всеки си е купил малолитражка щото "харчи малко", после изведнъж всеки го сърби г*за да набута 1 хилядарка и да стане рацер ....
и аз мойта бангия няма да я пипна, карам и тва е ... нали мърда все още ...
- Dido_Petrov
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: 1.8 20VT
за PY трябват повече парички пък и по трудно се намира а по форумите много приказки се приказват но малко се деиства
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И според мен ... по добре смени колата .... тия пари дето ще ги дадеш за мотора ... ще са ти тамън като да доплатиш ... че и по ефтино .. да не говорим че ще имаш и АБС (90% от 16Втата имат) .. може некой еърбег ... поне шофьорски ... да намаже ... по добро окачване ... по-добри спирачки и т.н. и т.н. .... но вкарайна сметка ти си преценяваш ... ама като ще слагаш сложи нещо ... ПО ... 2,0 ... 2,8 ...
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dido_Petrov написа:за PY трябват повече парички пък и по трудно се намира а по форумите много приказки се приказват но малко се деиства
Наскоро PY се продаваше за 800 кинта, а един друг съфорумец пък си взе за 600, не виждам какво им е на цените...???
А пък и не винаги трансплантацията излиза повече отколкото цяла кола с тоя двигател... а пък и някои вече си имат ABS и останалите глупости... а пък и нека си намери заводско 6N с двигател PY ... а и защо ли проектите с принудително пълнене винаги са по-интересни от атмосферните, въобще няма място за сравнение.
А колегата споменаващ за 2.8 (VR6) - замисляш ли се колко тежи тоя двигател и че тогава колата няма да става за каране по улиците. Тогава единствено на платформа до пистата или събора.
- winstrol
- Автомобил:
- Двигател:
doc_j написа:Dido_Petrov написа:за PY трябват повече парички пък и по трудно се намира а по форумите много приказки се приказват но малко се деиства
Наскоро PY се продаваше за 800 кинта, а един друг съфорумец пък си взе за 600, не виждам какво им е на цените...???![]()
![]()
![]()
А пък и не винаги трансплантацията излиза повече отколкото цяла кола с тоя двигател... а пък и някои вече си имат ABS и останалите глупости... а пък и нека си намери заводско 6N с двигател PY ... а и защо ли проектите с принудително пълнене винаги са по-интересни от атмосферните, въобще няма място за сравнение.
А колегата споменаващ за 2.8 (VR6) - замисляш ли се колко тежи тоя двигател и че тогава колата няма да става за каране по улиците. Тогава единствено на платформа до пистата или събора.
На мен все пак ми трябва ежедневна кола и тъй като на тази вече съм и сменял доста неща ( различни от заводските ) искам да сменя само двигателя а не да сменя колата с друга.
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, радвам се, че поне ти си разбрал какво искам да кажа
Имай в предвид, че аз си карам G40 като евридейка и нямам кой знае какви специфични грижи (а и аз не съм единствения с такава кола за евридей). Общо взето който и да е двигател ако е гледан и поддържан на време грижи няма. Щом си решил да сменяш двигателя - давай, аз те подкрепям. Разколебаеш ли се - язък, поредната приключена без резултат тема.
П.П. Като ще взимаш двигател, който си е от Поло (дали 16В или Г40...) няма да имаш нужда от модификации по коша на двигателя
Имай в предвид, че аз си карам G40 като евридейка и нямам кой знае какви специфични грижи (а и аз не съм единствения с такава кола за евридей). Общо взето който и да е двигател ако е гледан и поддържан на време грижи няма. Щом си решил да сменяш двигателя - давай, аз те подкрепям. Разколебаеш ли се - язък, поредната приключена без резултат тема.
П.П. Като ще взимаш двигател, който си е от Поло (дали 16В или Г40...) няма да имаш нужда от модификации по коша на двигателя
Последна промяна от doc_j на Пет 20 мар 2009 16:56, променено общо 1 път.
- winstrol
- Автомобил:
- Двигател:
Aааа не резултат ще има,просто ми трябваха мненията ви относно самата трансплантация,ако някой я е правил същата да съм подготвен предварително,иначе това съм го решил че ще го направя и просто е неизбежно 
-
dkalfov
- Автомобил: corrado
- Двигател: pg
- Контакти:
ако мислиш да трансплантираш,бих ти предложил вместо 1.4 16в,1.4 мпи.До 3000 оборота вървят еднакво само дето на 8клапановото не му се скапва скоростната толкова често,или също така 1.6 не е лош мотор,аз те подкрепям в идеята 

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
скоро имаше теми за обслужването на 1.4 16v двигатели на поло-ремъци,3 ролки
масла, работа и се споменаваха някви цифри приближаващи 500 лева ,мисля си че като сменяш мотор е редно да се сменят гореспоменатите консумативи,отделно цената на двигателя и разходите по трансплантацията-приготви си едни 2000 лева-все пак накрая трябва и да почерпиш
,ето за това колегите ти казват че е по изгодно направо да смениш колата
а щом си решил да сменяш малолитражниката с двойно по мощен двигател значи това е целта ти
според мен щом искаш повече мощност си намираш един двигател от голф2-желателно да е 1.8 пълна инжекция 112 коня с код на двигателя PB-понеже няма ламбда сонда-имам 3 коли с тоя двигател и съм предоволен от вървеж,разход и поддръжка
искам и да упомена че блоковете на 1.6 и 1.8 двигателите са еднакви по размери и разликата в обема идва от факта че на 1.6 буталата са повисоки,следователно щом полото има фабрично 1.6 двигател то трябва да няма проблеми в слагането на 1.8
пп:такъв двигател от голф може да се намери за 700-800 лева с всичко му нужно и скоростна кутия
друг вариант е сеат ибиза 2.0 8v 115koня
масла, работа и се споменаваха някви цифри приближаващи 500 лева ,мисля си че като сменяш мотор е редно да се сменят гореспоменатите консумативи,отделно цената на двигателя и разходите по трансплантацията-приготви си едни 2000 лева-все пак накрая трябва и да почерпиш
,ето за това колегите ти казват че е по изгодно направо да смениш колатаа щом си решил да сменяш малолитражниката с двойно по мощен двигател значи това е целта ти
според мен щом искаш повече мощност си намираш един двигател от голф2-желателно да е 1.8 пълна инжекция 112 коня с код на двигателя PB-понеже няма ламбда сонда-имам 3 коли с тоя двигател и съм предоволен от вървеж,разход и поддръжка
искам и да упомена че блоковете на 1.6 и 1.8 двигателите са еднакви по размери и разликата в обема идва от факта че на 1.6 буталата са повисоки,следователно щом полото има фабрично 1.6 двигател то трябва да няма проблеми в слагането на 1.8
пп:такъв двигател от голф може да се намери за 700-800 лева с всичко му нужно и скоростна кутия
друг вариант е сеат ибиза 2.0 8v 115koня
-
Goldorak
- Автомобил:
- Двигател:
Не разбирам, струва ли си разправиите, времето и усилията, както и разходите по смяната на двигателя и най-вече евентуалния риск да не пастне нещо, вместо да се вземе друга кола?
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
До всички които не разбират защо колегата иска да си смени двигателя : Ами например че щом си обича колата той е дал маса пари точно за тая кола, като джанти, музика, оптичен тунинг и така нататък. На мен тия работи до момента са ми излезнали около 2 бона. Според вас ,неразбиращи, ако той продаде тази кола дали ще може да си намери на пазара и малко поне тунингована кола ? Отделно че кой знае от кой е карана и как е поддържана !!! Аз лично подкрепям с 2 ръце идеята за трансплантация на двигател,дано стане
Моята е с 16v и ти казвам че няма да останеш разочарован, Успех 

-
Goldorak
- Автомобил:
- Двигател:
Е, по тая логика, отде знае двигателя за присаждане колко е читав??
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”