Порових се из форума стана ми хубаво както винаги, че има и други хора, които като мен се опитват да оправят/направят нещо.
Въпроса е следния:
Трябват ми жица и дупка
Трябва ми и жица от захранването, но такава, че да има захранване когато запаля двигателя (без значение с ниска или висока мошност - трябва ми само сигнал.
Идеята е следната.Имам антирадар (радар детектор) и диодни фарове (които сам си направих) ще кача пикс като се прибера от работа - трябва като запаля колата антирадата да се включва сам и ест като я загася и той да се изключва (без възможност да го забравя включен).Той харчи около 60ма на 12В всяко 12в захранване в колата ще свърши работа.Другото - фаровете.Тъй като са диодни (като на бмв или ауди) и су6то харчат около 75ма на 12в макс - ще ги направя да светят винаги като е запалена колата (извинение за включени фарове пред кат) І че изглежда супер яко
Колата е Поло 99 год двигател 1.0.
П.С. имам и готов неон и система с микроконтролер, която последожателно може да включва системите 1на по 1на, като примерно изписва на син дисплей с бели букви на български "радара е включе", "фаровете са включени", "джипиеса е позоционирал"... въпрос на време и идеи какво може да се направи.Ако някой се интересува, ще обясня всичко (ест всичко обяснено с моите бегли познания по това онова...)
Още 1н въпрос.Забелязал съм, че копчето за фаровете светва самичко като запаля колата - как мога да го разглобя или как мога да взема ток от неговите жици (каде са те)
Поздрави на всички колеги от форума!

? виж моята зарибявката (наречена джендамонитор
)