След крив диск се появи и стържене на желязо при завой?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
hristo01
Автомобил:
Двигател:

След крив диск се появи и стържене на желязо при завой?

Мнениеот hristo01 » Пет 10 апр 2009 18:00

Значи колеги набързо обяснявам кфо ми се случва!
З
имам едно въпросче за поло 2001 г 1.4 тди, значи миналото лято сменям дисковете с брембо обикновенно! обикновен винтилиран диск без нарези - всичко точно сложихме го нови накладки ала бала - вс точно!Естествено спазвам вс препоръки спиране плавно без да се минава през локви ,абе обичайни неща! обаче е са след нова година и почна да тресе волана при висока скорост като натисна педала на спирачката - направо мн неприятно! Нали питах тук там и по логика се стигна че са криви дисковете и са се чудя кфо да прявя( те нямят и 15 хил.км ) Предложиха ми да ги шлайфат на стругар - обаче аз и идея си нямам къф ще е ефекта!
От денс обаче има и ново "двайсе" :( Започна некфо мн ужасно стържене отпред вдясно при завой и при натискане на спирачката! Накладки има ! Като завия волана на дясно и натисна леко спирачката и стърже желязо в желязо отвратително!
Дисковете са купени от Ауто плюс на цена 110 лв ! накладките са некфи айсър! 70 лв
Някой ако има идеи да сподели кфо да се прави!

Последна промяна от hristo01 на Съб 11 апр 2009 11:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: Колко за здрави дисковете BREMBO ?смях в залата

Мнениеот vaskoto1 » Пет 10 апр 2009 18:08

hristo01 написа:накладките са некфи айсър!

с тия некфи айсър накладки ще се утрепаш като куче!
имам няколко случая на нови такива накладки да се отцепят нацяло-само желязото остава-на практика една накладка просто изчезва.
ако педала ти е пропадал тия дни изневиделица и няколко припомпвания са го оправили=случая е тоя.
как може да си вземеш относително добри дискове, някакви боклучиви накладки и после да плачеш че дисковете били виновни... :beat_butt2

Потребителски аватар
hristo01
Автомобил:
Двигател:

Re: Колко за здрави дисковете BREMBO ?смях в залата

Мнениеот hristo01 » Пет 10 апр 2009 18:33

Аз грешката си я знам! тези накладки ми ги препоръчаха в ауто плюс за доста добри на хубава цена - послушах ги и са меко казано съжалявам! До са четох тука във форума и има някаф вариант за крива главина! Пояснявам! Ноември месец най касно някаде това стържене се появи отново именно същото което и сега от няколко дни се чува! Тогава отидох при "познат" майстор и естествено се почна - трябва да се свали да се види и в крайна сметка смених 2 броя карета ! ( 1 то беше на не повече от 2 хил.км) но както и да е ! СМених ги и проблема изчезна! няма да свири няма нищо! Всичко наред! Обаче ето сега първо се почна с тресенето на волана и от вчера пак свирукам и стържа из улиците на Сф !
Тея главини къф е шанса да са криви или и те по българския модел на работа - "Смени ги - може да е от тях " ????

Потребителски аватар
jimy85
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: След крив диск се появи и стържене на желязо при завой?

Мнениеот jimy85 » Нед 12 апр 2009 22:19

Първо се извинявам че пускам темата си тук,но проблема ми е същия.И на мен ми тресе воланът само при спиране след посещение на сервиз и цялостен преглед на предницата остана само варията крив диск и понеже са на не пове4е от 10000 км ми предложиха да ги престържат.Въпроса ми е безопасно ли е това-все пак са спирачни дискове?

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: След крив диск се появи и стържене на желязо при завой?

Мнениеот freestyler911 » Пон 13 апр 2009 7:55

с престъргване просто ще им скъсиш живота, верно поизправят се , ама не е гаранция.Ако не опира в накладките (не стърже и не мирише на феродо) не мисля че ти е голям проблем.Моите и те са криви и като спирам плавно (много плавно) спира на тласъци , ама все ми е тая...
ако пък опират и загряват и правят проблем просто си ги смени, не си играй със спирачките, те са най важното нещо в една кола !

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”