Изпуснали амортесьори

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
maleksov
Автомобил:
Двигател:

Изпуснали амортесьори

Мнениеот maleksov » Вто 05 май 2009 10:20

Здравейте колеги.Преди 2 седмици бях на реглаж и човека ми каза,че преден и заден десни амортесьори са за смяна. И 4-те ли трябва да се сменят и ако са газови,може ли да се рециклират? Модела е 96 г 1.4i . Каква марка бихте ми препоръчали..говориме за нещо разумно като цена все пак :) Благодаря

Потребителски аватар
VwPassatGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Изпуснали амортесьори

Мнениеот VwPassatGT » Вто 05 май 2009 10:25

Трябва да се сменят и 4-те амортесьора . За марката отиваш в авто части и те ще ти препоръчат някакви и ти ще си избереш преди няколко седмици сменях едни на голф 3-ка и бяха 90 лв парчето , за твоето поло сигурно ще са по евтини . За газовите нз ама маслените могат да се пълнят но пак изтърват .

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 05 май 2009 10:33

За да ти дадат гаранция изискването е да смениш и двата предни или и двата задни ,при необходимост от смяна на един преден или заден(значи в твоят случай и четирите) + прахообиратерите които са към 80 лв и за четирите амортисьора

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Вто 05 май 2009 10:39

Anbuch написа:За да ти дадът гаранция изискването е да смениш и двата предни или и двата задни ,при необходимост от смяна на един преден или заден(значи в твоят случей и четирите) + прахообиратерите които са към 80 лв и за четирите амортисьора

+ да добавя и четирите ударни тампона.
Марки много зависи какви пари ти се дават!

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Вто 05 май 2009 11:03

AL-KO газо-маслени - леко по твърди - 90 лв. бройката
тампони по 18лв предни , по 10 лева задни (те са по 2 тампончета на амортисьор, по 5 лева)
маншони (прашници, прахоуловители ... бла бла ) по около 20 лв. бройката

1. 360 лв за амортесьори
2. 56 лв за тампони
3. 80 лв маншони
4. труд (около 30 лева на амортисьор (120лв.) и около 40 за реглаж предница)

С труд общо приблизително 660лв.
Без труд 540 (щото предницата реглажче обезателно!)

Аз бих сменил и всички тампончета по носачите които имат сцепено, и бих си купил всички тампончета от юнитрейд!

Потребителски аватар
maleksov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maleksov » Сря 06 май 2009 9:35

Благодаря на всички за отговорите.Видя се,че ще се харчи яко. За да не отварям нова тема ще използвам тази.Напоследък усещам,че ръчнатата спирачка задържа само в крайно положение на лоста.Искам да сваля барабана за да видя износено ли е феродото.Също дали се регулира ръчната? Как да сваля барабана? Благодаря

Потребителски аватар
sno
Автомобил: Голф 4
Двигател:

Мнениеот sno » Сря 06 май 2009 9:49

За да видиш трябва да свалиш лагера,махаш капачката,с клещи или друго махаш телчето,развиваш с 24 маи беше гаиката,и дърпаш барабана към теб,ако не иска да излезе с 2 отверки срещуположно или с чука малко,като видиш как са накладките(ако са за смяна ги сменяш)събираш по обратния ред.Барабана трябва да опира леко в накладките(трябваше да има от каде да се регулира отвътре,ама сега немога да се сетя точно),като направиш всичко това,свали пластмасите около ръчната и навии малко гаиките на жилата,направи си я на 3-4 зъб да хваща.Ако барабана има ръб,носи го на стругар,като натягаш лагерите да не ги стегнеш докраи,стягаш докато обереш луфта на гумата(като я хванеш отгоре и отдолу и разклатиш да няма луфт)

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Сря 06 май 2009 18:38

за амортисьори -само BILSTEIN /немски като колата ти :idea: /
газовите са по твърди и устойчиви ако си състезател,макар че двигателя ти е 1.4,маслените возят по меко и комфортно
а колкото до това дали са ти за смяна амортисьорите би трябвало сам да можеш да си отговориш на тоя въпрос-като минеш през дупка и ако имаш чувството че някой ти удря колата с 20 килограмов чук,или ако свалиш стария амортисьор и ако се движи свободно стеблото на амортисьора значи е за смяна, а ако се усеща усилие за да се движи значи е ок

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Сря 06 май 2009 20:28

Какво означава ако усещаш усилие значи са ок? Трябва тотално да са изтървализа да няма никакво съпротивление(на голфа ми старите като ги свалих и изтече вода...е там нямаше никакво съпротивление mhihi ) Например на брат ми на колата бяха изтървали и в завой беше :screwy ,като ги свалих си вървяха тегаво,но с новите нямаше нищо общо.

Трябва да смениш 4-те,ако мислиш,че мастера те цака мисля,че имаше шок-тестери някъде по София и там може да си провериш как са,но аз си мисля,че и сам би трябвало да прецениш как се държи колата ти. :wink:

hipokrat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hipokrat » Пет 30 апр 2010 13:43

Мога да ти дам актуална информация единствено за задните амортесьори, понеже са ми на дневен ред. Кайаба маслени 71 лв. бройата, ако смениш сичко покрай тях имам предвид буфери, прахосъбиратели, тампони - общо сичко ти се вързва 180 лева в ЕВРО 07. Относно тва дали са изпуснали, поне за маслените можеш да видиш много лесно, ше се е натрупала яко гняс, за газовите или смесените най-вероятно трябва тест. Успех.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”