Странно гасне полото

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Странно гасне полото

Мнениеот Goldorak » Съб 04 апр 2009 19:24

Привет,

Вече 5-6 пъти в рамките на седмица полото (1.6, автоматик, 98г., бензин ) ми зепочна да гасне, когато натисна спирачки, и малко преди съвсем да е спряла колата, то вземе, че изгасне. От какво може да е? Да не би бобината скоро да иде?

пп

Питам се също така, ако в движение, особено на дълъг път, колата изгасне, оттам и воланът блокира и педалът на спирачката също, какво се прави? :shock

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Странно гасне полото

Мнениеот maslinkov » Съб 04 апр 2009 19:58

Ега ти, сигурно пак е АЕЕ? Отивай на външна адаптация, след почистване на дроселната клапа, а че ше ти блокира волана не се притеснявай щом не си върнал ключа от контакт към неутрално положение.

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Съб 04 апр 2009 20:09

maslinkov написа:Ега ти, сигурно пак е АЕЕ? Отивай на външна адаптация, след почистване на дроселната клапа, а че ше ти блокира волана не се притеснявай щом не си върнал ключа от контакт към неутрално положение.

Да, АЕЕ, как позна? какво е това външна адаптация?

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 04 апр 2009 22:57

Дороселовата клапа се "обучава" от компютъра на колата как точно да работи. Когато компютъра неуспее да я обучи - тя работи некоректно и затова се прибягва до външна адаптация (на компютърните диагностики я правят). Именно този мотор има известни проблеми с адаптацията на дросела си. До колкото зная , по-успешно се адаптирва с Bosch EsiTronic отколкото с VAG-COM

Потребителски аватар
VW_GT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_GT » Нед 05 апр 2009 11:58

При мен нещо подобно се получава прекъсва като е в движение но не всеки път :idea:

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Нед 05 апр 2009 15:07

Anbuch написа:Дороселовата клапа се "обучава" от компютъра на колата как точно да работи. Когато компютъра неуспее да я обучи - тя работи некоректно и затова се прибягва до външна адаптация (на компютърните диагностики я правят). Именно този мотор има известни проблеми с адаптацията на дросела си. До колкото зная , по-успешно се адаптирва с Bosch EsiTronic отколкото с VAG-COM

Т.е. като се направи адаптацията и спират ядовете окончателно или не се знае с АЕЕ -то?

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Нед 05 апр 2009 15:13

VW_GT написа:При мен нещо подобно се получава прекъсва като е в движение но не всеки път :idea:

Е, и при мен не е всеки път, но достатъчно ми беще последния случай - ляв завой на кръстовище без светофар и предимство, и ми изгасна колата. Добре, че нямаше коли наблизо! :?

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Нед 05 апр 2009 18:26

Goldorak написа:
Anbuch написа:Дороселовата клапа се "обучава" от компютъра на колата как точно да работи. Когато компютъра неуспее да я обучи - тя работи некоректно и затова се прибягва до външна адаптация (на компютърните диагностики я правят). Именно този мотор има известни проблеми с адаптацията на дросела си. До колкото зная , по-успешно се адаптирва с Bosch EsiTronic отколкото с VAG-COM

Т.е. като се направи адаптацията и спират ядовете окончателно или не се знае с АЕЕ -то?

Зависи от състоянието на дросела. Ядовете с АЕЕ-то спират само след покупката на нов дросел :mrgreen:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Нед 05 апр 2009 18:56

Или ламбда сонда.

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Пон 06 апр 2009 22:07

Чак сега видях каква чудесна тема е постнал колегата Anbuch viewtopic.php?f=7&t=62348 :applause: :applause: :applause:

Да пробвам ли сам да я изчистя въпросната клапа или да ида направо в сервиз зарад външната адаптация?

пп

колега maslinkov, не ми стана ясно защо спомена ламбда сондата? :shock

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 07 апр 2009 10:34

Позицията на дросел клапата най - основно, ако може да се каже така, зависи от показанията на Ламбдата /след70гр/, темп. датчика, датчика за движение и МАР сензора. Компа обобщава данните и задава позицията. Марелито е малко по - мудно, както писа колегата Анбух и ако ти е ленива Ламбдата, сигналът/времето на реакция се забавя, компа се шашка и гаси колата. Колегата Смаш /също с АЕЕ/ имаше игра на оборотите, смени клапа, но се оказа че е от Ламбдата. Това с чистенето е въпрос на чистота за мене, щото сме правили опити - без да чистиш откачаш масата на клапата и я държиш при запален двг. /проблемът също изчезва за известно време/ :lol:
ПП С две думи като ти писне от външни адаптации /с почиствания на клапата, за което също вземат пари, като че ли оре тая клапа/, смени темп. датчика, щото е най - евтин в системата и би трябвало да получиш по - дълготраен ефект/ Но само при условие че Ламбдата си я проверил и не е ленива. Успех!

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Сря 08 апр 2009 19:20

maslinkov написа:Позицията на дросел клапата най - основно, ако може да се каже така, зависи от показанията на Ламбдата /след70гр/, темп. датчика, датчика за движение и МАР сензора. Компа обобщава данните и задава позицията. Марелито е малко по - мудно, както писа колегата Анбух и ако ти е ленива Ламбдата, сигналът/времето на реакция се забавя, компа се шашка и гаси колата. Колегата Смаш /също с АЕЕ/ имаше игра на оборотите, смени клапа, но се оказа че е от Ламбдата. Това с чистенето е въпрос на чистота за мене, щото сме правили опити - без да чистиш откачаш масата на клапата и я държиш при запален двг. /проблемът също изчезва за известно време/ :lol:
ПП С две думи като ти писне от външни адаптации /с почиствания на клапата, за което също вземат пари, като че ли оре тая клапа/, смени темп. датчика, щото е най - евтин в системата и би трябвало да получиш по - дълготраен ефект/ Но само при условие че Ламбдата си я проверил и не е ленива. Успех!

Благодаря ти за ценните съвети! Тези дни ще се ида да ги проверя нещата :beer

пп

При първата диагностика, ламбда сондата работеше, но компютърт беше отчел някакво нейно моментно заспиване... :shock

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Нед 12 апр 2009 8:11

момчета аз имам други подозрения(мои си наблюдения)ако не е от дросела може да е от имобилайзера(фабричния),на мен понякога ми прави така мизерий с 80 на цариградско и се почва,прекъсване,придурпване ,оборотите незнаят какво правят и гасне,моторо е AEV и като наместя буксичките на имобито се оправя,от дупки ли кво са се разжамбили и се разместват... ако дросела е ок след диагностика и продължът ядовете пробвай така.Мен на диагностика ми казаха че е бобина(миналото лято) още е жива...

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Пон 13 апр 2009 21:16

колега, мерси за предположението, но при мен няма имобилайзер.
А относно твоята бобина, все пак си имай едно на ум за нея, че те наистина отдалече почват да се прецакват и хоп и изведнъж може да те остави на пътя. Аз така не бях обърнал внимание на старото ми поло и зимата в движение ми изгасна и не пожела да запали, докато не сменихме бобината с комутатора.

А иначе аз още не съм отишъл да видят клапата, че имам много работа тея дни, но като проверя нещата, ще пиша непременно какво е било.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Чет 16 апр 2009 19:39

dkalfov написа:момчета аз имам други подозрения(мои си наблюдения)ако не е от дросела може да е от имобилайзера(фабричния),на мен понякога ми прави така мизерий с 80 на цариградско и се почва,прекъсване,придурпване ,оборотите незнаят какво правят и гасне,моторо е AEV и като наместя буксичките на имобито се оправя,от дупки ли кво са се разжамбили и се разместват... ако дросела е ок след диагностика и продължът ядовете пробвай така.Мен на диагностика ми казаха че е бобина(миналото лято) още е жива...

Бобина е! Скоро ще ти направи ядове .... явно се е заместила ... но я очаквай!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”