Зацапани свещи...?
- Commander_Keen
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: RH 88 Auto
- Контакти:
Зацапани свещи...?
Прерових търсачкама ама явно нищо не успях открия...
Проблема е следния...онзи ден реших да си видя свещите.Двигателя е AER. Отвъртам първата ок си беше...отвъртях втората и тя беше много зацапана ,отвих третата и тя беше на ред,а четвъртата беше зацапана като втората...излиза,че 2 са зацапани,2 не са. На какво може да се дължи това...не се ли зацапват свещите равномерно всичките,а не 2 по 2 ??? зачистих всичките и им смених местата (чистите сложих на 2-ри и 4-ти цилиндър,а другите зачистените на 1-ви и 3-ти) Усети се доста по-добра и равномерна работа на двигателя и около 250км си е така...
От какво може да са се зацапали така и как да предотвратя повторно такова нещо?
Доколкото разбрах от фарума този двигател не подлежи на основен ремонт...
Проблема е следния...онзи ден реших да си видя свещите.Двигателя е AER. Отвъртам първата ок си беше...отвъртях втората и тя беше много зацапана ,отвих третата и тя беше на ред,а четвъртата беше зацапана като втората...излиза,че 2 са зацапани,2 не са. На какво може да се дължи това...не се ли зацапват свещите равномерно всичките,а не 2 по 2 ??? зачистих всичките и им смених местата (чистите сложих на 2-ри и 4-ти цилиндър,а другите зачистените на 1-ви и 3-ти) Усети се доста по-добра и равномерна работа на двигателя и около 250км си е така...
От какво може да са се зацапали така и как да предотвратя повторно такова нещо?
Доколкото разбрах от фарума този двигател не подлежи на основен ремонт...
- Commander_Keen
- Контакти:
Re: Зацапани свещи...?
В интерес на истината гори малко и то само когато слизам на скорост по надолнище...тогава пуши доста.Сменях гумичките на клапаните преди 4-5 месеца....но не се оправи,а сега видях това със свещите и по нагара личи,че гори масло,но не трябва ли и 4-те да са с еднакъв нагар а не само на 2-ри и 4-ти цилиндър?
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Commander_Keen написа:В интерес на истината гори малко и то само когато слизам на скорост по надолнище...тогава пуши доста.Сменях гумичките на клапаните преди 4-5 месеца....но не се оправи,а сега видях това със свещите и по нагара личи,че гори масло,но не трябва ли и 4-те да са с еднакъв нагар а не само на 2-ри и 4-ти цилиндър?
Без да провериш пак свещите, няма кой да ти каже - ако положението е същото може маслените сегменти на тези 2 цилиндъра да не са в ред./а основен ремонт не ти препоръчвам - не подлежи наистина/
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
maslinkov написа:Без да провериш пак свещите, няма кой да ти каже - ако положението е същото може маслените сегменти на тези 2 цилиндъра да не са в ред. а основен ремонт не ти препоръчвам - не подлежи наистина/

- Commander_Keen
- Контакти:
Ами ще покарам още 100-200км и тогава пак ще ги проверя...
-
tigerman
- Автомобил:
- Двигател:
колега имам същия проблем с маслото и свещите,и аз ги чистя редовно и колата си е добре.... и на мен ми пуши по надолнище на скорост
и съответно ми гори маслото
ако някои знае нещо по въпроса да сподели ,мн ще съм му благодарен ...
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега и моята гореше масло преди да сменя моторния блок, а сега не. Главата ми е същата и оттова следва че проблемът е бил в маслените сегменти. Друго което ми прави впечатление е че като спра в гаража вече я няма онази гадна миризма на изгорели газове , а едва долавям че е работил мотор.
Последна промяна от maslinkov на Съб 16 май 2009 22:48, променено общо 1 път.
-
tigerman
- Автомобил:
- Двигател:
много ще съм ти благодарен ако ми разясниш за твоят ремонт,колко излиза в пари и за колко време ? явно и аз съм за такъв ремонт.....
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Извинявай, ама ти не си написал какъв двг. караш. Аз съм с АЕR.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
що ти трябваше да гледша пусти свещи..
свещи се "зацапват" и ако колата работи на богато... стават едни черни черни...
Недей да правиш ремонти заради глупости...
свещи се "зацапват" и ако колата работи на богато... стават едни черни черни...
Недей да правиш ремонти заради глупости...
-
tigerman
- Автомобил:
- Двигател:
и моят е същия Аер 999кб
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи и моят съвет е същият като на колегата Вили98 - карай докато можеш, не се занимавай с глупости, доливай си масло до 400-500гр/1000км /нормално е/, следи за тропане на повдигачи, зумер, лампа /явяват се точно в тази последователност/ и като му дойде времето слагай АЕЕ 1,6 - бягай от този прокълнат от Бога двг. Влез ми в писанията/мненията и ще разбереш защо и какво съм изпатил, докато стигна до това заключение. А и да не забравя - ако си с метална гарнитура в момента - подмени я с гумена, докато не ти е прецакала двг. и маслените магистрали по - бързо от нормалното. Пък и ще използваш случая да си профилактираш овреме главата /гумички, клапани. Повдигачите ти едва ли са за смяна/ Тая гимнастика не може да ти седне повече от 200лв с труда, а и ще разбереш дали масло разхода ти е от нея, а не като при мене по обратния ред, че е много по - скъп. Тоя двг. ти дава икономии от гориво, които изхарчваш после да го кърпиш, ако решиш така - голям бирник е. Аз, ако прецакам и тоя блок слагам АЕЕ и ако имам пари - чисто нов за 4350лв. /колкото колата, но с нея не искам да се разделям/ Успех!
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
off
защо да не подлежи на ремонт този мотор ????
защо да не подлежи на ремонт този мотор ????
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами аз вярвам на руския сайт където пише че няма списификации за ремонт, а и колегата Иримодо, който търгува с авточасти казва че няма ризи за него.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”