Съвет за смяна на носачи Polo 2F
- blueice
- Автомобил:
- Двигател:
Съвет за смяна на носачи Polo 2F
Предстои ми смяна на носачите,тампони и тем подобни работи по предницата.Каква марка ще ми препоръчате,аз съм се спрял на AS METAL в Пловдив ги хвалят много или да рециклиам старите(незнам в какво състояни са)доста почукват.Благодаря предварително за компетентните насоки!
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Re: Съвт за смчна на носачи Polo 2F
Оллл , не се занимавай с рециклиране! В носача има по 2 селенови втулки и един шарнир,германко ги е изчислил да се прецакат по едно и също време ,а за рециклиране ще ти вземат на всичките тези неща на единият носач към 40 лв (цена в Хасково от преди 4 години). Нови носачи на moog са 60 лв бройката и 47лв на febe bilstein ,също много добри (пак цените са ми отпреди 4 години). С moog минах 90 000 км (от които 90 % трета категория път като швейцарско сирене) без да ми направят никакъв проблем!
Малко допълнително негативно инфо за рециклирането: Казват ,че можело един носач,шарнир и т.н. да се рециклира само по веднъж защото после било много трудно! Е тва не е вярно,рециклира се само веднъж ,защото се загрява метала много, което оказва влияние на предварителното му закаляване. Не искат да рециклират вече рециклиран шарнир ,защото има опасност здравината на метала да намалее прекалено много и да се строши в пърава яма!
Малко допълнително негативно инфо за рециклирането: Казват ,че можело един носач,шарнир и т.н. да се рециклира само по веднъж защото после било много трудно! Е тва не е вярно,рециклира се само веднъж ,защото се загрява метала много, което оказва влияние на предварителното му закаляване. Не искат да рециклират вече рециклиран шарнир ,защото има опасност здравината на метала да намалее прекалено много и да се строши в пърава яма!
Re: Съвет за смяна на носачи Polo 2F
bluice-не се занимавай с рециклаж...
единствено за тампоните на стаб.щанга-в Пловдив имате един магьосник на разни гумени тампони...евентуално...(цена на 2та-под 30 кинта)
Носача е едно цяло с шарнира и втулката
Даже мисля че няма ляв и десен(ама не съм убеден...само десен съм сменявал-цена 35кинта,преди 2години)
Другото по окачването-кормилен накрайник,амортесьор...
Имаше една тънкост при свалянето на носача(откъм гумата)но не помня в детайли....
и още нещо-недей да обръщаш болта,който държи носача към "ухото" на купето-както го сваляш-така го сложи после...пак имаше нещо....забравил съм

единствено за тампоните на стаб.щанга-в Пловдив имате един магьосник на разни гумени тампони...евентуално...(цена на 2та-под 30 кинта)
Носача е едно цяло с шарнира и втулката

Даже мисля че няма ляв и десен(ама не съм убеден...само десен съм сменявал-цена 35кинта,преди 2години)
Другото по окачването-кормилен накрайник,амортесьор...
Имаше една тънкост при свалянето на носача(откъм гумата)но не помня в детайли....
и още нещо-недей да обръщаш болта,който държи носача към "ухото" на купето-както го сваляш-така го сложи после...пак имаше нещо....забравил съм

- blueice
- Автомобил:
- Двигател:
Много благодаря за насоките утре ще проверя какво има по магазините и на какви цени,че бюджета е отънял.....
- ZEDYCUS
- Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
- Двигател: AUY 2001
- Контакти:
Колега, между другото лява кормилна щанга на Ас Метал беше по скъпа от същата, но Феби в Евро 07.Говоря за магазина на Ас метал срещу стадион Ботев. В единия магазин беше 64лв, а в другия 57лв. Виж за качество не знам ,само че е турско производство. Аз лично взех на Феби. 

- blueice
- Автомобил:
- Двигател:
Да,да ама не!Кормилна рейка излезе, не че и шарнирите са 6.Маншона станал на гевречита и поръждясало тук таме
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Като марка мога да ти препоръчам BOGE аз такива сложих и вече 3 години не са мръднали 

- ZEDYCUS
- Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
- Двигател: AUY 2001
- Контакти:
blueice
Заглавие: Re: Съвет за смяна на носачи Polo 2F Отговори с цитат
Да,да ама не!Кормилна рейка излезе, не че и шарнирите са 6.Маншона станал на гевречита и поръждясало тук таме
Колега ,миналата година рециклирах рейката в автосервиз Киряков.(до ресторанта и сервиза - при Бай Таньо, в Кичука) Ремонта и излезе около 100 лева с един накрайник ,всичко сваляне качване и реглаж на предница.Доволен съм още не се е разтропала.

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Турското окачване е добро
По принцип и двете втулки на носача се сменят.
Но заминал ли е шарнира - нов.
Рециклаж не прави - те доста от марките на пазара са рециклажи, нищо че се предлагат за нови

По принцип и двете втулки на носача се сменят.
Но заминал ли е шарнира - нов.
Рециклаж не прави - те доста от марките на пазара са рециклажи, нищо че се предлагат за нови

- blueice
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за съветите!Някой да знае размера на маншоните на шарнирите на носача? 

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Това пък защо тие?
Ако е само скъсан - надени от някъв накрайник - нещо от сорта - или от секъв друг шарнирен болт - те са с доста еднакви размери на самоя болт
Ако е само скъсан - надени от някъв накрайник - нещо от сорта - или от секъв друг шарнирен болт - те са с доста еднакви размери на самоя болт

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”