Проблем със скоростна кутия на поло 16в, не включва изобщо
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със скоростна кутия на поло 16в, не включва изобщо
Здравейте колеги, значи от вчера имам следния СЕРИОЗЕН проблем: Значи онзи ден за първи път опънах колата на магистрала да я карам, преди това само градско, като в градското не съм имал никакви проблеми със скоростите и 5та си влизаше без никакъв проблем. Като купих колата си долях масло в скоростите защото влизаха трудно и оттогава бях забравил за проблема и така до вчера. Значи по магистралата съм карал от София до Пловдив и като следзнах от магистралата ... опа.. не иска да включи на нито една скорост ама изобщо ... Отбих аз, като спрях напълно колата на място, включих 1ва и тръгнах. уж се оправи проблема и стигнах без проблем за където бях тръгнал. На връщане беше шоуто ... колата включваше на 1ва само на място и след това директно на 5та. Като за да изключа от първа трябваше да дърпам лоста все едно без съединител я вадя.Стигнах аз софия спрях на място, колата шуми не можеш приказката да си чуеш. Чува се виене на лагер като дигна над 30, и едно злобно чегъртане все едно влача пластмасови ботилки отдолу на колата. А наи-странното е че като я паркирах и пробвах да включвам и на 2ра, 3та и 4та ставаше, а само минута преди това изощо не искаще да изключи дори от скорост. Та въпроса ми е - съединител съм си намерил и ще го сменя в сервиз, но някой ако може да ми каже колко ще ме одрусат да ми оправят скростната кутия защото ме е яд, та ми се реве просто ...
- Tatrata
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: ABF
Re: Проблем със скоростна кутия на поло 16в, не включва изобщо
Blizzarder-VW написа:Здравейте колеги, значи от вчера имам следния СЕРИОЗЕН проблем: Значи онзи ден за първи път опънах колата на магистрала да я карам, преди това само градско, като в градското не съм имал никакви проблеми със скоростите и 5та си влизаше без никакъв проблем. Като купих колата си долях масло в скоростите защото влизаха трудно и оттогава бях забравил за проблема и така до вчера. Значи по магистралата съм карал от София до Пловдив и като следзнах от магистралата ... опа.. не иска да включи на нито една скорост ама изобщо ... Отбих аз, като спрях напълно колата на място, включих 1ва и тръгнах. уж се оправи проблема и стигнах без проблем за където бях тръгнал. На връщане беше шоуто ... колата включваше на 1ва само на място и след това директно на 5та. Като за да изключа от първа трябваше да дърпам лоста все едно без съединител я вадя.Стигнах аз софия спрях на място, колата шуми не можеш приказката да си чуеш. Чува се виене на лагер като дигна над 30, и едно злобно чегъртане все едно влача пластмасови ботилки отдолу на колата. А наи-странното е че като я паркирах и пробвах да включвам и на 2ра, 3та и 4та ставаше, а само минута преди това изощо не искаще да изключи дори от скорост. Та въпроса ми е - съединител съм си намерил и ще го сменя в сервиз, но някой ако може да ми каже колко ще ме одрусат да ми оправят скростната кутия защото ме е яд, та ми се реве просто ...
Абсолютно същия проблем имах с моята винтилка. Оказа се някакъв лагер в скоростната кутия. Целия ремонт ми стъпи на 250-300 кинта(одавна беше и не помня точно) в Хеед-Ауто, като тази цена 100% ще е по-малко в някой друг сервиз, но аз там си го правех полото. Дано се окаже нещо по-малко и лесно за оправяне. Успех !
ПС: Пиши после какво е било.
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
опаляя сега бях в едни сервиз, който не е скъп искам да подчертая... и така ... 600 лева ремонт на скоростна кутия като това включва: Смяна на лагери 250, смяна на 5та скорост 250, смяна на 3те семеринга и работа, като нз дали маслото което ще налеят се включва. + Още 205 лв нов съединител и около 40 лв за работа защотот така и така ще е разглобено всичко. Та екстрата да крам 16в ми изби 1000 лв само за скоростите. Като човека каза че има ОГРОМНО търсене на този модел скоростна кутия. След 2 седмици ще ми я оправят.. да се надяваме, и ще дам повече info. Но от сега ви казвам, който кара 16в да си долее масло в скоростите, защото по книжка го дават че събира 2200g а тя събира 3200g което я кара да се чупи на почти всяко едно такова поло ...
- olele39
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AUY 4motion
Не е задължително моторът да е 16в! Полото ми е 8в и скоростите му също побират 3,2л масло. По каталозите пише различно за един и същ мотор и година. Най-сигурно е да се налива докато протече от пробката. Ако маслото е по-малко не се маже добре лагерът на 5-та скорост /пласмасов/,защото той е разположен най високо. При продължително каране на 5-та той се стопява и ск. кут. блокира.Първите признаци са, че 5-та започва да влиза трудно.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”