проблем с лостчето за чистачките и помпичката
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с лостчето за чистачките и помпичката
Колата е Поло 1000 91г. От известно време като друсне в някоя дупка и чистачките и помпичката се задействат сами и понякога спират след известно време...но по често не щат и трябва да разръчкам малко лоста за чистачките напред назад и тогава спират...предната седмица обаче тръгвам за Шумен и в началото още като се включи и не поиска да спре и продължи да пръска по стъклото докато не изключих от контакт..след което просто извадих кабелите на чистачките и на помпичката от моторчетата им и така си продължих пътя-инак просто си караш а то ти пръска по стъклото и нищо не виждаш)))много весело)))...днес разглобих волана за да стигна до лостчето и...мисля че видях къде е проблема..има една цъкалка която като местя лоста и дава контакт за помпата и чистачките но в обратния си ход не ще да се връща като хората нещо-явно е износена или си е направила някакви каналчета които я спират в обратния и ход...вижда ми се че проблема е неотстраним защото няма как да се доразглоби просто...но все пак исках да питам-някой имал ли е сходен проблем и опит с лостчето и разглобяването му?...може ли да се направи нещо повече по въпроса или трябва просто да търся да купувам нов лост..?
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: проблем с лостчето за чистачките и помпичката
Аз имах подобен проблем ... единственото реално разрешение е ново лостче ... може да се доразглоби, но при мен след това отново се изметна и неискаше да се връща ... на годинки си е просто. Ново лостче е 20лв хубаво така че аз бих го сменил на тволе място да си нямам ядове!
Поздрави
Поздрави
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”