Как да си отворя предния капак ако жилото е скъсано ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
ivandal
Автомобил:
Двигател:

Как да си отворя предния капак ако жилото е скъсано ?

Мнениеот ivandal » Чет 14 май 2009 15:26

Здравейте колеги!
Скъсано ми е жилото за отваряне на предния капак и се чудя как мога да
го отворя. Огледах предната решетка дали може да се свали, та от там да бъркна да го отворя, ама май не виждам как може да стане това чудо.
Надявам се, че ще се намери някой факир тука да ме светне, че баси, даже течност за чистачките не мога да сложа ...
Благодаря предварително , и лек път ;)

Потребителски аватар
googoо
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да си отворя предния капак ако жилото е скъсано ?

Мнениеот googoо » Чет 14 май 2009 16:08

Един ден с един съсед тука се мъчихме... За Голф 3 става въпрос, но не вярвам да са много различни нещата. Махнахме решетката и счупихме една пластмаска която май само с козметична цел беше сложена. След това развихме двата болта които държат самото устройство което хваща "куката" от капака и се отвори. Евентуално ще ти трябва още един човек който да дърпа капака малко нагоре докато развиваш.

Успех, дано стане и да кажеш като го оправиш !

Потребителски аватар
kaman4e
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да си отворя предния капак ако жилото е скъсано ?

Мнениеот kaman4e » Сря 20 май 2009 11:28

Здравей Колега,
аз имах същия проблем и след 2 часа главоблъсканица го решихме.Махаш предната решетка( в повечето случай се налага да счупиш пластмасовите пластини дето я вържат отдолу) и там има едно малко отворче, след това направихме една кука от тел, с едно малко фенерче светихме да виждаме къде вкарваме телта.След като вкараш телта в отворчето след малко ровичкане ще набараш кукичката,която държи капака.Дърпаш малко по рязко и ще се отключи механизма дето държи капака.Като успехме да го отворим вързахем едно парцалче за самата ключалка на капака и го пуснахме да виси през предната решетка да можеш да го отвориш пак ако случайно минеш през някоя дупка и се затвори пак.След това отиваш на сервиз.На мен жилото ми излезе 39 лева + ремонта.

Дано да съм ти помогнал.Успех!!!!!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”