дайте съвет да слагам ли газ инж. на поло1.0 AER
дайте съвет да слагам ли газ инж. на поло1.0 AER
дайте съвет да слагам ли газ инж. на поло1.0 AER ЩО то газта е 0.75лв а бенз.1.90лв
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Re: дайте съвет да слагам ли газ инж. на поло1.0 AER
ке научиш коня да яде пясък... сам си мисли после какво следва...
Абе ти нестига че си си купил кола с двигател колкото на мотоциклет, нестига че ти харчи и по малко от повечето мотоциклети , ами и газ да слагаш, кой дявол те дърпа за ушите незнам.
Абе ти нестига че си си купил кола с двигател колкото на мотоциклет, нестига че ти харчи и по малко от повечето мотоциклети , ами и газ да слагаш, кой дявол те дърпа за ушите незнам.
- ^SpArCo^WRC
- Автомобил:
- Двигател:
freestyler911 написа:ке научиш коня да яде пясък... сам си мисли после какво следва...
колегата е прав за каде ти е газ.Ти колата тря си я буташ по баирите. колко ти гори сега 4-5 на 100. на газ разхода се качва а и с този малкия мотор просто много ще спъне колата.Все пак ти си решаваш- мислил ли си за метан
- Rad3v
- Автомобил: Vw Golf 4 TDI
- Двигател: ARL 2000g
- Контакти:
Това, че е малък мотор не значи, че гори 4-5 мойта в града не пада под 7...
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Rad3v написа:Това, че е малък мотор не значи, че гори 4-5 мойта в града не пада под 7...
7,7 по книжка, като смениш термодатчика ще падне на 6,5-6,8, а газовата ти стува 1400 лв, щото колекторите ти са пластмасови. Или ще "изгориш" 900л и ще минеш 15000км, без да броим парите за газта за същото време, докато почне да ти се изплаща. А дотогава никой не може да ти гарантира че ще е здрава колата, или че цената на газта ще е същата, или няма да въведат данък в/у газовите уредби, както беше едно време, което ги обезсмисля. Да слага този който му гори като ламя и върти много.
Последна промяна от maslinkov на Пон 18 май 2009 17:00, променено общо 1 път.
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
абе не знам, дали колегата да слага газ, но мойто поло с ГИ вкарва 12/100 разход на газ
но моята е 16в. А разлика в мощтността аз не усещам но на 1.0 двигател може и да е голяма. Газовата ботикла ти струва 1200 лв. Всичко по-скъпо е измама ...
но моята е 16в. А разлика в мощтността аз не усещам но на 1.0 двигател може и да е голяма. Газовата ботикла ти струва 1200 лв. Всичко по-скъпо е измама ...- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
и нещо да добавя, колега замисли се колко ти е багажнинценцито , и като му сложиш една бутилчицица, и няма да имаш място за една найлонова торбичка както казва един мой съквартирант ... 

- Sanq_Belov
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм съгласен, че е малко безмислено да се слага газ на този мотор, но с това, че ще гори повече с газов инжекцион не съм. Също така не съм съгласен с това, че ще удави мотора. Все пак става дума за ИНЖЕКЦИОН не "обикновенна" газова уредба. Ако наистина ти е зор слагай. Няма да мръдне разхода, няма да удавиш мотора, но трябва да ти я направи човек който наистина разбира. И все пак ти си решаваш. Колата е твоя и ти ще я караш. 
- sub4o
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: AUB 2003
Прецени си евентуалните +ове (не се сешам за такива) и евентуалните -и:
-влагаш пари колото ти струва половината кола;
-не е сигурно, че ще ти гори колкото бензин, толкова и гас;
-налага ти се да мислиш за бомбата в багажника;
-не е сигурно, че върви хубаво на гас, каолкото на бенз;
-оставаш без багажник;
Такива мисли ми се въртят из главата... Направи си и сметка колко км. трябва да изминеш, за да си избиеш разхода за газта. Изборът си е твой, но аз не бих си сложил газ, ако не бях такси. Не ми се ше да си връзвам здрав пръст
P.S. Извинявам се, ако съм засегнал някого с коментара си.
-влагаш пари колото ти струва половината кола;
-не е сигурно, че ще ти гори колкото бензин, толкова и гас;
-налага ти се да мислиш за бомбата в багажника;
-не е сигурно, че върви хубаво на гас, каолкото на бенз;
-оставаш без багажник;
Такива мисли ми се въртят из главата... Направи си и сметка колко км. трябва да изминеш, за да си избиеш разхода за газта. Изборът си е твой, но аз не бих си сложил газ, ако не бях такси. Не ми се ше да си връзвам здрав пръст
P.S. Извинявам се, ако съм засегнал някого с коментара си.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
газовия инжекцион на тая кола с тоя разход ще го избиеш след 20 000 км
са прецени за колко време ги минаваш и дали си струва да икономисваш по 5 лева на 100 км
има хора който дават по 5 лева на ден за цигари

са прецени за колко време ги минаваш и дали си струва да икономисваш по 5 лева на 100 км
има хора който дават по 5 лева на ден за цигари

- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
Sub4o
за него си прав,но с този коментар разубеди много хора да си сложат газов инжекцион а аз лично съм доволен защото за 9000 км си избих инвестицията от 1100 лв.,е вярно че моята харчи много и се кара само градско но както си прецени човека
за него си прав,но с този коментар разубеди много хора да си сложат газов инжекцион а аз лично съм доволен защото за 9000 км си избих инвестицията от 1100 лв.,е вярно че моята харчи много и се кара само градско но както си прецени човека
- boiko_bb
- Автомобил:
- Двигател:
имам същия модел и според мен е безмислено да слагаш газова уредба, в това число и метан.защото сега караш пъргаво магренце, а иначе ще е куцо магре малеле.когато бензина беше 2.4лв. ти на какво гориво беше? 
- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
Още един доволен от ГИ
Карам на газ от почти 2г.Разлика във вървенето почти няма,разхода ми е с 1л.отгоре от бензиновия(1.6 АЕЕ).По темата:според мен няма смисъл на толкова малък мотор ГИ,на 1.4 или на 1.6 да но на 1.0 
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
nako82 написа:дайте съвет да слагам ли газ инж. на поло1.0 AER ЩО то газта е 0.75лв а бенз.1.90лв
Смяташ ли, че щом една торба инженери са създали този мотор да работи на бензин е рационално да го газифицираш? Толкова ли държиш да си скапеш автомобила?
Принципно е често срещано напоследък и мъж с мъж да си ляга, но това далеч не е естествено и рационално. Същото е и с газифицирането.
Ако нямаш пари за бензин защо имаш кола?
Разбира се практиката сочи, че има и далеч по-тежки изпрегания като газифициран ABF, виждал съм и Golf 2 G60 на газчица, а наскоро и един юнак от плевенско се похвали с газовото си поло G40
Не знам дали е по-смешно от колкото е жалко, но в крайна сметка автомобилите са обект на личната собственост и всеки изветрял тип е свободен да се игаври както намери за добре с личното си МПС в рамките на закона (а някои и отвъд него)
ПП
След водородния двигател на тинковата джета очаквам скоро да се пръкне и нещо от сорта на пасат на въглища или друго твърдо гориво.
"Разни хора - разни оргазми!" (е казал поета)
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Газифицирай и не му мисли!
Аз съм с абсолютно различно от мнението на groznika!
Но той е прав за едно нещо.. разни хора, разни идеали!
Искаш да върви - пускаш бензин!
Искаш да не върви и да не харчи - пускаш газ!
Аз съм казал, че ще имам турбо кола на газ и ще го направя съвсем скоро само да изкарам още малко лев
Нека му е гадно на Ивчо от Обеля 50к километра на 1бар холд бууст и няма никакви проблеми (а определено Енженерите от VW не са правили този двигател за 1бар бууст на газ (и вече и 4х4
)! Въпрос на гледна точка. Според мен слагай спокойно газ и си свиркай 
Аз лично ходих с 1000 кубикова кола до Бургас на море и обратно за 45лв
4.5 разход на газ
Колкото и бавно да карахме определено стигнахме по-бързо от рейса 
П.П. на Г40-ската газ няма да сложа защото не ми пука колко харчи
Като нямам пари за бензин просто не я карам
Ако искам да върви и да не харчи ще си купя печка 
Аз съм с абсолютно различно от мнението на groznika!
Но той е прав за едно нещо.. разни хора, разни идеали!
Искаш да върви - пускаш бензин!
Искаш да не върви и да не харчи - пускаш газ!
Аз съм казал, че ще имам турбо кола на газ и ще го направя съвсем скоро само да изкарам още малко лев
Нека му е гадно на Ивчо от Обеля 50к километра на 1бар холд бууст и няма никакви проблеми (а определено Енженерите от VW не са правили този двигател за 1бар бууст на газ (и вече и 4х4
)! Въпрос на гледна точка. Според мен слагай спокойно газ и си свиркай Аз лично ходих с 1000 кубикова кола до Бургас на море и обратно за 45лв
П.П. на Г40-ската газ няма да сложа защото не ми пука колко харчи
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”