Проблем с бензиномер на POLO
- gyleto
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: PL 1991
Проблем с бензиномер на POLO
Карам полото на едни познати. Преди няколко дни спря да ми показва на таблото колко гориво имам, стрелката стои на минимум,. Вече два пъти пълних догоре, стрелката не помръдва, проверих бушоните, наред са. Откачих буксата, която подава сигнал на таблото, имаше много леко помръдване на стрелката и пак остана на минимум, всички други показатели, като скорост, температура, обороти, ги показва. Полото е 1,4 бензин, 1996г. Ако можете, помогнете с някакви идеи какъв може да е проблемът. 
- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
Re: Проблем с бензиномер на POLO
Моята(Polo Fox 1994 1.1)го правеше същото и това беше защото се бяха износили пистичките на поплавъка в резервоара.От хубавия бензин явно.Купих си от автоморга само поплавък за 30 лв,смених го и сега е наред.Намира се под задната седалка в резервоара.Всъщност при мен е така.Можеш да провериш и дали не ти е прекъснат някой от трите кабела,които влизат в резервоара.Единия ми се струва,че включва помпата,а по другите два датчика на поплавъка дава сигнал до уреда на таблото.Ама ваденето на поплавъка с помпата си е истинско приключение.Особено в горещините.Аз го вадих на 40 градуса.И не пуши цигара като го вадиш
viewtopic.php?f=7&t=51667&hilit=porko
viewtopic.php?f=7&t=51667&hilit=porko
- gyleto
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: PL 1991
Благодаря ти много за помоща,ще прегледам всичко написано което показа,а и не пуша няма да имам проблеми с бензина 

Да споделя и аз опита си с неработещ бензиномер (по-скоро нафтомер). Става дума за Кадет , но все пак...
Изведнъж отказа да работи стрелкичката. ОТ време на време от "равните" ни пътища проработваше за малко. Една вечер си запалих фаровете и видях, че веднага скочи стрелката. Изключих ги и тя падна. Пак включих и си продължих пътя и след това започна постоянно да си работи. Никакви проблеми не е имало след това ! Дано и при теб се оправи лесно !
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”