Степ моторче за поло6N

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Степ моторче за поло6N

Мнениеот Blizzarder-VW » Нед 14 юни 2009 23:52

здравейте колеги, въпросът ми е еднакви ли са степ мотор4етата на поло 6N ? Моята е 1.4 16в а степ моторче ми тррябва защото: Колата не може да върви изобщо от 1000 до 2000 оборота, на диагностиката ми казаха че е за тотална смяна а и оборотите играят от както съм я купил ... Бих си взел и ново но ми искат 400лв за оригинално моторче а за тая кола след като правих скоростна кутия преди месец няма да дам толкова пари защотот това поло мойто май си мисли че ги копая парите...
Ше съм благодарен ако кажете ще стане ли работата от друго поло например с 1.0 двг защото от такова най-лесно мога да намеря моторче ;)

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Степ моторче за поло6N

Мнениеот maslinkov » Пон 15 юни 2009 7:28

Да разбирам ли, че за оригинална дросел-клапа за 1,0 /щото е едно цяло с ТПС-то/ ще ти намерят за по - малко от 400лв?

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 15 юни 2009 8:22

Както и едно цяло с моторчето на празен ход. Иначе дроселите (дроселна клапа+степ моторче + ТПС датчик)на 1.0 и 1.4 16 V са различни

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 15 юни 2009 8:24

Дроселите на 1.0 и 1.4 16V са различни

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Сря 17 юни 2009 23:54

колеги някой може ли да ми каже как изглежда това ТПС, защото сигурно то ми прави проблемите а аз не бях чувал за него до преди няколко дни :D

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 18 юни 2009 0:38

ТПС-а (по народнoму - потенциометъра) при теб представлява ...едни четки дето се търкат в едни писти ( изобщо не ме разбра :lol: ,ама като има снимки ще разбереш за какво говоря)
Та ТПС-а казва на компютъра на колата колко се е отворила дроселната клапа и вече той решава чрез моторчето за празния ход (това всичкото е в един корпус с дроселната клапа както казах вече),дали има нужда да я отвори или затвори за да се нормализират оборотите на празен ход. Когато ТПС-а дава грешни показания на компа заради това ,че пистите са се изтрили, започват аномалиите с празния ход на двигателя.

Четките
Изображение

Пистите
Изображение

Ето тук можеш да видиш нагледно как се разглобява това чудо
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... =38939&hl=
Изображение

Но все пак не те съветвам да го правиш ако нямам под ръка втора дроселна клапа (поне аз не бих)

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 18 юни 2009 6:03

Това много пъти е разисквано, ама аз и до сега не успях да разбера, как ги оправят/чипосват и след това продават в е-бей тези клапи, като напълно работещи. Теристор ли слагат за усилване на тока, че да преодолява износването? Ако някой е наясно - нека да сподели. :lol:

Потребителски аватар
Commander_Keen
Автомобил: Golf 2
Двигател: RH 88 Auto
Контакти:

Мнениеот Commander_Keen » Чет 18 юни 2009 10:13

Извинявам се за тъпия въпрос,обаче не могат ли тези писти да се възстановят по някакъв начин...Имам смътни спомени,че някъде съм го гледал ама толкова...

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 18 юни 2009 10:23

Много по - лесно щеше да бъде да се продават самите писти, щото не е невъзможно да се сменят, ама на...

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 18 юни 2009 11:02

Commander_Keen написа:Извинявам се за тъпия въпрос,обаче не могат ли тези писти да се възстановят по някакъв начин...Имам смътни спомени,че някъде съм го гледал ама толкова...

Не! :( ,а и не продват само пистите (така е ...капитализъм))

Не теристор, Тока в лучея няма нищо общо. Съпротивлението е важно. Чрез допълнителни съпротивления,настройки и преустройство на самата клапа може би е възможно да се постигне нещо ,но човек трябва да е наясно точно какво прави.Примерно колкото по-наляво са се завъртели четките ,толкова по-голямо е съпротивлението а компа знае при какво съпротивление ,колко му е отворена клапата. Като ги няма пистите съпротивлението е безкрайно голямо и компа какво си мисли тогава незнам

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Пет 19 юни 2009 0:41

Благодаря за разясненията колеги :) Пистите на дросела ми са износени със сигурност защотото колата по мой сметки е на поне 250 хиляди км и няма как да е здрав дросела. Проблема ми е че нямам пари за нов, няма и да имам скоро, а втора ръка както казвате може да е преправен но той едва ли ще изкара без да дава проблеми още дълги километри ... май че опра да го дам на вуйчо ми който беше жичкаджия дълги години в кремиковци и той да го помъчи малко :) НО за мен найстина е глупаво да не продават отделно тези писти...

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Пет 19 юни 2009 11:49

А защо не потърсиш в някоя морга? Само частта с пистите... :roll:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 19 юни 2009 12:05

Те и по моргите не си играят да ги разглабят /150-200лв им търсят за цялата клапа/ Но няма да е лошо да пробваш първо с клапа втора употреба дали е от нея проблема, че това "Колата не може да върви изобщо от 1000 до 2000 оборота",нещо не се връзва много.Просто бробвай преди да харчиш - направи си го девиз при нашите майстори.

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Съб 20 юни 2009 12:42

Ами аз ходих на диагностика и там компа ми даваше 5 различни грешки всичките от дросела. като ги изчистихме и я запалихме малко пак се появиха същите грешки... не знам от какво друго може да го прави това и на бензин и на газ :?:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”