Газова уредба за Поло 1.3 ADX ?! - Решено!
Газова уредба за Поло 1.3 ADX ?! - Решено!
Здравейте колеги! Намислил съм да си слагам газова на Половерчето само, че се чудя каква трябва да бъде при положение, че двигателя е моноинжекция?! Обикновенна или газов инжекцион? Прегледах доста теми, но не намерих нищо по моя въпрос, явно двигателите като моя са рядкост. Поне научих, че типа на газовата уредба зависи от материала на някакви пластинки, а именно че ако са пластмасови се слага газов инжекцион, който е доста по скъп от обикновенна газова уредба.
Последна промяна от VW_Polo на Пон 22 юни 2009 18:44, променено общо 1 път.
Re: Газова уредба за Поло 1.3 ADX ?!
Аз имам същото Поло като твоето - 1.3 ADX.. и съм с обикновено АГУ.
ГИ се слага на пълните инжекции, нашето е моноинжекция.
ГИ се слага на пълните инжекции, нашето е моноинжекция.
- toman44o
- Автомобил: VW VENTO
- Двигател: ABS
обикновенно АГУ 

Благодаря ви много!
Един приятел има Punto 1,2i с газова която винаги пали на бензин и при форсаж над 2 000 оборота сменя на газ. Уредбата му е обикновенна, но със някакъв симулатор...
Дали тази опция може да се направи на обикновенна газова ?
Един приятел има Punto 1,2i с газова която винаги пали на бензин и при форсаж над 2 000 оборота сменя на газ. Уредбата му е обикновенна, но със някакъв симулатор...
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Така е кофти, винаги трябва да имаш бензин в колата, при нас с моноинжекцията, слагаш си обикновенна газова, и си прехвърляш ръчно газ бензин, демек ако нямаш бензин мяташ на газ и бягаш, а с автоматичното превключване трябва да минеш 2000об да си прехвърли 
Не си прав. Моето АГУ има следните опции:
1. Само бензин
2. Само газ
3. Междинно положение, при което пали на газ и като мина около 2200 оборота включва на газ.
Аз си карам на средното положение. Винаги гледам да имам бензин в резервоара, предпочитам да паля на бенз, особено зимата.. Иначе и на газ пали без проблем, но при по-студено време може да е леко проблемно.
АГУ-то ми е Landi.
1. Само бензин
2. Само газ
3. Междинно положение, при което пали на газ и като мина около 2200 оборота включва на газ.
Аз си карам на средното положение. Винаги гледам да имам бензин в резервоара, предпочитам да паля на бенз, особено зимата.. Иначе и на газ пали без проблем, но при по-студено време може да е леко проблемно.
АГУ-то ми е Landi.
Точно за такава газова имам в предвид и аз! Днес ще ходя при един майстор, мн добър е! Имам един стар москвич и той му е монтирал газова преди години, мн съм доволен. Принципно съм от Троян, хора от Ловеч идват при него, така че е надежден. Ще видя днес какво ще ми каже като сума и ще пиша 
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
noretreat написа:...
Съгласен съм колега
Всичко опира до модела, но по принцип повечето са с палене на бензин (задължително) и след определени обороти си мята на газ.Re: Газова уредба за Поло 1.3 ADX ?!
Говорих с майстора, каза че трябва да е обикновенна газова уредба. Фатката със превключването на газ когато форсираш влиза в комплекта. Големината на бутилката не оказва никакво влияние върху цената. Всичко е 490 лв. защото от 1 месец насам цените скочили заради не знам си какви, нови Европейски стандарти... 

- toman44o
- Автомобил: VW VENTO
- Двигател: ABS
Re: Газова уредба за Поло 1.3 ADX ?! - Решено!
давай смело слагай газовата и си свиркай
ще усетиш веднага колко е по евтино да се кара на газ 
ще усетиш веднага колко е по евтино да се кара на газ 
490лв. е нормална цена за хубаво АГУ! Марка спомена ли майстора?
Колегата е прав, слагай веднага хич не му мисли.
Колегата е прав, слагай веднага хич не му мисли.
- valdesbg
- Автомобил:
- Двигател:
Пичове , пичовеее ... Разлика в харча за гориво НЯМА !
Сами ще усетите - като е евтина газта се кара 2 пъти повече /изпитано мнооого отдавна от мен/
Така де , пак ще давате същите пари за гориво , само дето ще се разглезите и ще се возите двойно повече .
Сами ще усетите - като е евтина газта се кара 2 пъти повече /изпитано мнооого отдавна от мен/
Така де , пак ще давате същите пари за гориво , само дето ще се разглезите и ще се возите двойно повече .
-
hridivan
- Автомобил:
- Двигател:
Към колегата noretreat как е това Поло ADX на газ,че и аз съм се засилил да слагам
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”