Ето една тема за помпи
viewtopic.php?f=7&t=137054//urlТовята е същата както на колегата дето е с АЕV. За 1.4 не съм сигурен ,мо мисля ,че са различни помпите (изтрих си ETOS-a ако някой може да провери)защото налягането на бензина в твоята система е около 1 бар ,а на 1.4 (изобщо многоточковите инжекции е към 2.5 бара)
Като откачиш маркуча и само дадеш на контакт,помпата трябва да помпи бензин. Щом сия захранил с 12 волта директно от акумулатора и не е тръгнала,лошо за помпата.
Опитай да я удариш отгоре (съвсем сериозно) ,удари я няколко пъти колкото да не я строшиш,може да мръдне! А отдолу под дясното задно колело нямаш ли още 2 цилиндърчета. Лошо ,че нямам етос ,но мисля ,че си с 2 помпи. Едната захранваща тая в резервоара и една поддържата налягането отдолу до гумата ,до която достигат също 12 волта. Другият цилиндър е акумулатор за налягането на бензина (безиновия филтър който също е под купето не го смятам). Виж дали ги имаш тия цилиндърчета от долу
п.п. Щом за 1 секунда се подава напрежение към помпата като дадеш на контакт,ел. инсталацията и е наред!